Nanocoating.nl

Plastic verven – op deze manier lukt het wél

Plastic verven is een uitdaging, want in tegenstelling tot andere materialen, zoals hout, is het materiaal niet poreus. Hierdoor heeft de verf geen goede basis om aan te hechten, waardoor het middel er eenvoudig afglijdt. Met de juiste tips overwin je de uitdaging en creëer je een prachtig resultaat.

Kan je stoelen, kozijnen en andere plastic objecten zomaar verven?

De meeste soorten plastic kan je gewoon verven. Bijvoorbeeld kunststof stoelen, kunststof kozijnen of keukenkastjes kan je prima een make over geven met de juiste producten. Maar denk erom, polypropeen (pp) en polytheen (ph) kun je niet verven. Zowel verf als grondverf hecht niet op deze ondergrond en zal eraf bladderen.

Voor kleine plastic objecten zoals 1 stoel of bijvoorbeeld een kleine tafel is het handig om een spuitbus te gebruiken. Ga je bijvoorbeeld plastic keukenkastjes verven, dan is een pot verf aan te raden.

Tip: je kunt plastic ontvetten met een verfreiniger, maar ook een doekje met een beetje alcohol doet het werk.

Verven van plastic tuinmeubelen in 5 stappen

Je zou wellicht denken dat de verfsoort en motivatie het belangrijkste is, maar niets is minder waar. Wil jij jouw plastic stoelen verven en een stralend resultaat hebben, dan zul jij je goed moeten voorbereiden.

 1. Ontvet het oppervlak met een krachtig middel, zoals de Alabastine verfreiniger. Maak het goed schoon en droog, zodat je klaar bent voor de volgende stap;
 2. Schuur de kunststof toplaag met korrel 150-180 en breng een egale oppervlakte tot stand. Zijn er bepaalde delen die de huidige kleur moeten blijven? Plak deze dan zorgvuldig af met tape;
 3. Nu is het tijd voor het echte werk: het aanbrengen van de grondverf. Ga voor Wijzonol Grondlak, want deze is speciaal voor buiten, heeft extra dekkracht en is geschikt voor het schilderen van harde kunststoffen. Gebruik een verfroller, maar voor kleine, lastige hoeken een handzaam kwastje;
 4. Is de laag grondverf droog? Dan ga je nogmaals met het schuurpapier aan de slag, maar kies deze keer voor licht schuren met een grove korrel (240) en maak naderhand de oppervlakte stofvrij;
 5. Het daadwerkelijke plastic verven kan beginnen! Wil je de oppervlakte beschermen en het kunststof aflakken, dan gebruik je de Flexa buitenlak, maar verkies je een glanzende afwerking dan is de hoogglans variant van de Strak in de lak serie een uitstekend product. Een alternatief is het gebruiken van een spuitbus, maar zorg ervoor dat je dan buiten aan de slag gaat. Door de vrijkomende stoffen is het zeer ongezond om dit binnen te gaan bewerken.
Lak voor plastic

Vele kleuren en glansgraden

Grondlak voor plastic

Voordelige keuze

wijzonol grondlak
Spuitverf voor plastic

Makkelijk in gebruik

Verflaag expert tip

Zorg voor een goede hechting door je tuinmeubelen vooraf goed schoon te maken met milde zeep en water. Zorg dat er geen zand, vliegjes, modder of andere vuiligheden meer op het tuinmeubel zitten voordat je begint met verven.

Zo kun jij eenvoudig jouw plastic vensterbank schilderen

Veelal zijn vensterbanken roomwit van kleur en blijven dit ook, want veel mensen hebben geen idee hoe ze het schilderen van een plastic vensterbank moeten aanpakken. Een stoere betonlook of een andere trendkleur zou natuurlijk niet misstaan in jouw interieur! En ook als je vensterbank wel een opfrisbeurt kan gebruiken kan je deze prima schilderen. Het werkt hetzelfde als het schilderen van andere kunststof oppervlakken, zoals hierboven omschreven, dus kies een mooie kleur uit en start direct!

Direct verf voor plastic kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Meer lezen over verf en verfproducten?

Heb je een vraag over plastic verven? Wij helpen!

De laatste opmerking en 1 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
3 antwoorden
 1. Bianca zegt:

  Ik heb een vraag over beschilderen van een kunstof kapje in een auto. Is dit dezelfde procedure zoals hier beschreven is alleen beschilder ik het met acrylverf en lak het af met een acrylvernis? Ohja en ik begin met een plasticprimer?

  Hoor graag!

  Groetjes Bianca

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Bianca,

   Een kunststof primer is inderdaad aan te bevelen voor een optimale hechting. Gebruik daarna een geschikte kunststof verf. In dit artikel hebben we meer informatie voor je op een rij gezet. Succes met de klus!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *