Nanocoating.nl

Kunststof verven

Kunststof verven: een koud kunstje

Tegenwoordig is het verven van kunststof niet zo lastig meer, mits je voorbereiding optimaal is. Aan het einde van dit artikel weet je precies wat je te doen staat en wat je wellicht beter niet kunt gaan schilderen. Lees je mee?

Stappenplan verven plastic

 1. Start altijd met het ontvetten van het oppervlak, voordat je start met het kunststof schilderen. Dit doe je bij voorkeur met een goede verfreiniger,zoals deze met lovende recensies;
 2. Droog het kunststof en schuur het licht op met korrel 180. Deze stap absoluut niet overslaan, want hiermee zorg je voor een egaal eindresultaat!;
 3. Zet alles in de grondverf, ook wel kunststof primer genoemd. Denk erom: gebruik enkel een grondverf waarvan je zeker weet dat het geschikt is voor kunststof ondergronden, zoals deze. Brede kozijnen (bijvoorbeeld) rol je er zo in, maar lastige hoekjes doe je bij voorkeur met een handig klein kwastje;
 4. Is de grondverf goed uitgehard? Dan ga je over op het aflakken. Dit doe je met een geschikte kunststof verf, zoals deze van Flexa.

Geloof het of niet, maar dit was het totale stappenplan. Dat is meegevallen toch?

Nog even een tip van ons: polyethyleen, teflon en polypropyleen zijn niet geschikt om te verven. Doordat de materialen te glad of ‘vettig’ zijn hecht de verf hier niet voldoende op.


Speciale verf voor kunststof kopen

Dit is een passend systeem, bestaande uit grondverf en aflak voor speciaal kunststof. Hiermee ben je dus verzekerd van een optimaal resultaat. Je kunt dit laksysteem voor kunststof makkelijk online kopen:

Sikkens-Rubbol-BL-Primer
Sikkens Rubbol BL Primer
Sikkens Rubbol BL Primer
 • Grondverf voor kunststof
 • geschikt voor: o. a. hard PVC, beton, hout, pleisterwerk
 • niet geschikt voor: PE, PP
 • Rendement: ca. 12 m²/l
 • op waterbasis
Sikkens-Rubbol-BL-Rezisto-Satin
Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
 • Kunststof lak/ aflak voor kunststof
 • Finish: zijdeglans
 • geschikt voor: o. a. hard PVC, beton, hout, pleisterwerk
 • niet geschikt voor: PE, PP
 • Rendement: ca. 11 m²/l
 • op waterbasis

Direct verf voor kunststof kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Verf voor kunststof kozijnen

We hebben hierboven eigenlijk al kort omschreven welke verf je het beste kunt gebruiken voor het schilderen van kunststof oppervlakken. Ben je specifiek op zoek naar verf voor kunststof kozijnen, dan kun je in dit artikel meer informatie vinden.

Deze verfsoorten voor kunststof kun je zonder problemen in je dichtstbijzijnde bouwmarkt kopen, zoals Praxis of Karwei. Je kunt uiteraard ook eens een kijkje nemen bij een lokaal Action filiaal, maar houd er rekening mee dat dit – over het algemeen – verf van mindere kwaliteit is. Hierdoor moet je vaker het verfproces herhalen, gaat het aanbrengen moeilijker en is het eindresultaat minder mooi.

Bekijk ook deze video over het schilderen van kunststof

Kosten van kunststof verf

De kosten zijn afhankelijk van je bedoelingen. Ga je de kozijnen verven of deuren? Is het een totaal ander project? Een pot verf, geschikt voor kunststof ondergronden, heb je al voor enkele tientjes. De prijs loopt echter op naarmate je kiest voor betere kwaliteit óf een groter project wilt aanpakken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *