Nanocoating.nl

Keukenkastjes verf en keukenverf

Project keuken verven: welke (keukenkastjes) verf kies jij?

De keuken is een kwetsbare ruimte in je huis, maar ook een ruimte waarin volop geleefd wordt. Het is handig om dit in je achterhoofd te houden bij het uitvoeren van renovatieprojecten in de keuken. Wil jij de muren in je keuken voorzien van een fris kleurtje? Houd dan de kenmerken van de ruimte in je achterhoofd en ga voor een muurverf die tegen vuil, vet en vocht kan en neem ook de reviews van de Consumentenbond mee in je uiteindelijke besluit.

Een nieuwe verflaag kan je keuken tot leven brengen, maar heb je wel eens gedacht aan je keukenkastjes verven? Dit is een snelle een budgetproof manier om je keuken een compleet nieuwe uitstraling te geven! Keukenkastjes van hout of kunststof, voor iedere ondergrond is er een geschikte verf. Hieronder bespreken we de voordelen!

flexa-keukenkast-verf
Flexa Keukenkastjes verf

Keukenkastjes verf voor een geheel nieuwe look

Laten we er maar direct in duiken: een ideaal product om jouw keukenkastjes mee te transformeren is Flexa Mooi Makkelijk, speciaal voor keukenkasten. Dit is een unieke verfsoort, die je kunt gebruiken voor al jouw diy-projecten, dus ook voor je keukenkasten. Een grondverf is hierbij niet nodig, waardoor je op jouw eerstvolgende vrije dag direct aan de slag kunt gaan. De Mooi Makkelijk Keukenkasten-verf is verkrijgbaar in zes kleuren en heeft de volgende voordelen:

 • Waterbasis;
 • Te gebruiken zonder grondverf;
 • Extra sterk;
 • Kras- en stootvast;
 • Goed reinigbaar, dus geen vlekken meer in jouw keuken!;
 • Toe te passen op hout, PVC en melamine.

De juiste keukenverf kiezen voor een snelle make-over

Ga jij je keukenkastjes aanpakken? Het is verstandig om goed voorbereid te werk te gaan en de juiste keukenverf de kiezen. Als je niet de Flexa Mooi Makkelijk serie gebruikt, dan moet jij je namelijk ook gaan verdiepen in ondergronden en grondverf. Maar waar moet je beginnen?

 1. Eerst moet je weten of de ondergrond is geverfd met een verf op water- of op terpentinebasis. Pak een doekje met terpentine en wrijf krachtig over je keukenkastjes. Verdwijnt de verf? Dan heb je te maken met een watergedragen ondergrond;
 2. Je weet nu welke ondergrond er op de kastjes zit, dus nu is het tijd om te reinigen en schuren. Een glad, goed gereinigd oppervlak zorgt ervoor dat de nieuwe verflaag goed hecht, dus trek hier voldoende tijd voor uit. En let op: ga eerst reinigen en dan pas schuren, zodat je de vettigheid niet in de onderlaag schuurt;
 3. Nu is het dan echt tijd voor het verven van de keukenkastjes! Zijn je kasten in goede staat en verschilt de nieuwe kleur niet al te veel van de huidige kleur? Dan kun je direct beginnen met aflakken. Is er echter verf afgebladderd of ga je voor een totaal andere uitstraling? Dan zouden we je graag willen aanraden om de kasten voor te bereiken met een primer, zoals de Sigma Multiprimer Aqua;
 4. Voor het verven van de keukenkasten gebruik je een goede verf, die bestand is tegen hand- en huidvet.een goede verf, die bestand is tegen hand- en huidvet. De kastjes worden vaker geopend en gesloten dan je denkt en vooral kleine kinderhandjes graaien en lekker op los. De Sigma S2U Nova is ‘niet goedkoop, maar super van kwaliteit’, aldus een gebruiker op Trustpilot. Deze vijf sterren verf is verkrijgbaar in allerhande kleuren, dus gebruik je fantasie gerust!

Jouw keuken verven met deze producten:

Of je nu de kastjes of de achterwand van je keuken verven gaat; er zijn verschillende producten voor verschillende doeleinden. Wij zetten een aantal bestsellers voor je op een rij:

flexa-keukenkast-verf
Alles in 1
keukenkastjesverf-mat
Ultra mat
Keuken Grondverf
Meest verkocht
flexa creations extra mat
Budgetlak

Wil je jouw keuken een industriële uitstraling geven?

Misschien is de betonlook keuken dan iets voor jou. Lees in dit artikel hoe jij jouw muren in de keuken een trendy, en robuuste, kleur geeft. Wil je liever direct de verf bestellen, zodat je aan de slag kunt? Deze muurverf van Painting The Past Rustica geeft een prachtig effect, dankzij toegevoegd marmerpoeder. Niet voordelig, maar wel een onevenaarbaar resultaat!

De authentieke uitstraling van kalkverf in je keuken

Keukenkastjes-verf

Je keuken schilderen met keukenkastjes verf geeft direct een nieuwe look!

Kalkverf geeft een originele draai en prachtige uitstraling aan je keuken. Vooral in landelijke keukens zie je deze soort keukenverf vaak terugkomen. De verf is in vele kleuren verkrijgbaar en voor de keuken een goede oplossing.

Waarom? Omdat deze verfsoort ervoor zorgt dat de muren kunnen ademen. Vocht verdampt makkelijk en het materiaal heeft een brandvertragende- en schimmelwerende werking.

 • De dekkingskracht van kalkverf is zeer hoog, waardoor je snel resultaat ziet. Er zijn echter ook best wel wat nadelen. Kalkverf is namelijk niet tot nauwelijks overschilderbaar met andere verfsoorten.
 • Daarbij is het handig dat je wel wat ervaring hebt met het verven van je muren. Fouten zijn namelijk lastig te herstellen, aangezien je de complete muur dan over moet doen, vanwege het zichtbare effect.
 • Tenslotte is kalkverf extreem gevoelig voor vuil en vet. De muur neem vuil op in de poreuze muur, aangezien de verf een vrij open structuur behoudt. Dit nadeel is echter te voorkomen door na het schilderen een coating aan te brengen

Je keuken verven met krijtverf: vergelijkbaar met kalkverf?

Veel mensen denken dat kalkverf hetzelfde is als krijtverf, maar niets is minder waar. Ja, het zijn beide natuurlijke verfsoorten, maar dat is ook zo’n beetje de enige overeenkomst. Dit zijn de eigenschappen van krijtverf:

 • De kleur droogt egaal op en geeft dus niet het ‘wolkerige’ effect wat je bij kalkverf ziet;
 • Krijtverf is makkelijk overschilderbaar; ook met andere keukenverf soorten;
 • Het is veegvast en reinigbaar, dus ideaal voor in de keuken.

De krijtverf voor op je keukenmuren van Flexa Pure wordt goed beoordeeld door gebruikers: ‘Prachtige kleur! De keukenverf dekt goed en droogt mooi mat op’.

Direct keukenkastjes verf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Keukenkastjes verven: kosten berekening

Tenslotte een ook niet onbelangrijk onderwerp wanneer jij je keuken naar het volgende niveau wilt tillen: de kosten van het verven van de keukenkastjes. Uiteraard is het afhankelijk van de materialen die je gebruikt, de oppervlakte van de keuken en of je een primer gaat gebruiken. Maar ga je zelf aan de slag met de roller en een pot goede verf? Dan zal het je enkel materialen kosten en voor een gemiddelde keuken zal dat liggen tussen de € 75 en € 150,-.

Wil jij het schilderen uitbesteden? Dat kost je meer, maar het zal je geld ook zeker waard zijn. Keukenkastjes verf is een lastige bezigheid, want je hebt snel last ophopingen in alle kieren en hoeken.

Kosten keukenkastjes laten schilderen door een vakman

Een voorbeeld van zo’n project uitbesteden is het laten verven van de keukenfronten. Als je ervan uitgaat dat een gemiddelde keuken zo’n zeven keukenfronten / keukenkastjes heeft dan ben je tussen de € 280,- en € 500,- uit, inclusief materialen, schilderwerk en afwerking naar keuze.

Wil je naast de kastjes ook de hele keuken laten verven? Voor een gemiddeld bedrag van € 2.500,- neemt de lokale vakman ook direct de deuren, muren en het plafond mee.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

De laatste opmerking en 1 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *