Nanocoating.nl

Zwarte muurverf inspiratie

Zwarte muurverf gebruiken is een gedurfde stap, maar deze stijlvolle donkere kleur is in 2020 niet meer weg te denken uit de interieurbranche. Pak een kwast en verrijk jouw kamer met deze luxueuze statement kleur.

Mat zwarte verf; een statement in jouw huis

Donkerblauw, donkergroen of bordeauxrood vinden we allemaal heel normaal in een interieur. Kijk maar eens naar de verftrends van 2020. Maar als het op zwart aankomt denken we vaak in accessoires. Met een ultra matte zwarte wand maak je echter direct een statement, dus lees mee en wees overtuigd!

Trend 1: een zwarte muur in je slaapkamer

Heb je een ruime slaapkamer, dan zorgt een zwarte muur voor luxe, diepgang en gezelligheid. Deze donkere kleur heeft de neiging om vertrekken kleiner te doen lijken, maar in een slaapkamer kan dit absoluut geen kwaad. Er zijn diverse manieren om jouw slaapkamer van een mat zwarte verf te voorzien:

  • Creëer een mat zwarte muur en geniet van een strak resultaat, want op een matte verflaag zie je geen oneffenheden;
  • Is er sprake van lambrisering op de wanden? Verf deze gerust mee, zodat het reliëf overgaat in een prachtig, strakke muur;
  • Kies voor een extra zwarte muurverf in een zijdematte glansgraad, indien je de structuur van de wand wilt laten opvallen. Denk aan bijzonder stucwerk of betonnen stenen. Een gebruiker zei over de Jeger extra gepigmenteerde zwarte muurverf: “De diep zwarte muurverf is makkelijk aan te brengen en spettert niet. Na de eerste laag al bijna dekkend, toch nog nog twee lagen aangebracht. Muurverf smeert goed uit. Volledig streeploos mat effect.”

Trend 2: een zwarte muur in kleine ruimte

Ook in kleine ruimtes kun je prima een muur een zwarte toplaag geven. Dankzij witte wanden oogt een ruimte dan wel ruimer, maar dit is niet altijd het doel. Door te werken met contrasten kun je het vernauwende effect opheffen, waardoor de kamer een heel bijzondere uitstraling krijgt. Verf één wand zwart, of een deel van een wand, en compenseer de donkere kleur op de muur met lichte contrasten. Denk aan lichte wanden, een lichte houten vloer of juist heldere decoraties.

Tip: Kies voor de mengkleur ‘beautiful black – Jan des Bouvrie’ van de Flexa krijtverf voor muren en plafonds. Door de toplaag met een blokwitter te bewerken creëer je een authentiek krijtverf effect. Zoals een tevreden gebruiker omschrijft: “Verf is goed dekkend en spettert niet. Ik ben heel tevreden.”

Trend 3: Maak een statement met mat zwarte verf

Wil je een luxueus interieur creëren, dan is het absoluut tijd voor een mat zwarte muur. Speel slim met lichtinval, maar ook met decoraties. Je zou zelfs de roaring 20’s kunnen terughalen naar de huidige twenties, door de statement muur te combineren met overdadige goudkleurige items, marmeren effecten, lichteffecten en luxe stoffen, zoals velvet.

Wil je helemaal gaan voor een opvallende ruimte in je interieur, zoals de leefkeuken of een hal? Gebruik mat zwarte muurverf op alle wanden en neem het plafond direct mee, zodat er een geweldige sfeer komt te hangen in de ruimte.

Direct zwarte muurverf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Trend 4: zwarte wanden met een functie

Een zwarte muur is stijlvol, soms ietwat somber, glanzen of mat, maar altijd mooi. Wil je het nuttige element hieraan toevoegen, dan kies je voor een speciale verfsoort, zoals schoolbordverf. Verf (een deel van de) muur in de keuken bijvoorbeeld zwart, zodat je jouw boodschappenlijst kunt noteren of die speelafspraak van de kinderen. 

Tip: verf de muur achter je televisie zwart, zodat je niet zo’n opvallend groot scherm in je kamer hebt staan. Doordat de tv wegvalt in de donkere achtergrond kun je extra genieten van mooie aspecten in je kamer.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over verfkleuren?

Heb je een vraag over zwarte muurverf? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *