Nanocoating.nl

Autoruit en ramen waterafstotend maken

Ken je dat effect nadat je jouw auto door de wasstraat hebt gedaan? Regen glijdt zo van je autoruit af. Dat goedje heet in vele gevallen Rain-X en is een impregneermiddel. Het maakt je autoruit waterafstotend. Maar ook vuil en olie vliegt zo van het raam af. In deze gids lees je alles over hoe jij jouw autoruit en ramen waterafstotend maakt.

Om de ruiten van je auto waterafstotend te maken, moet je een speciaal product gebruiken. Reinig eerst het oppervlak van het glas of de ruit met water en een schoonmaakmiddel. Breng vervolgens met een schone doek in cirkelvormige bewegingen een ruime hoeveelheid van de oplossing op het oppervlak aan totdat deze gelijkmatig is verdeeld. Laat de oplossing ten slotte ongeveer 10 minuten inwerken voordat je deze met een andere schone doek uitwrijft. Zo ontstaat een beschermende laag die water van uw oppervlakken afstoot en ze er onberispelijk laat uitzien!

Ramen waterafstotend maken; zo moet het!

Het constant schoonhouden van douchecabines, autoruiten of glas is voor velen tijdrovend werk. Water (en vloeistof-!) afstotende ramen klinken bijna als een utopie. Toch is dit door middel van een speciale laag zeker mogelijk. Er zijn verschillende merken op de markt verkrijgbaar. Onder andere autoglas waterdichte coating agent, Rain-X en NC Nano coating voor glas zijn dergelijke coatings om je autoruit of ramen waterafstotend te maken.

Voor advies over het ramen waterafstotend maken, lees dan vooral verder. In dit artikel vertellen je alles over deze laag, die door het leven gaat als nano coating. Hoe het werkt, op welke manier je het zelf gemakkelijk aanbrengt en welke producten je hiervoor nodig hebt.

Autoruit en ramen waterafstotend maken

Autoruit en ramen waterafstotend maken is een klusje dat je eenvoudig zelf kan doen

Een handleiding tot het gebruik van nano coating op ramen

De werking van deze zogenoemde nano coating is bijzonder te noemen. De deeltjes waaruit deze laag is opgebouwd, zijn zo klein dat ze één worden met het glas zelf. Nano is namelijk een miljardste van een meter: zo klein dat je het kunt vergelijken als de grootte van een voetbal ten opzichte van de aarde. Deze deeltjes passen de moleculaire structuur van een oppervlakte aan (dit kan glas zijn, maar ook bijvoorbeeld hout of beton) waardoor water en vuil zich niet meer kunnen hechten. 

Stel je wilt jouw douchecabine waterdicht maken om bijvoorbeeld kalkaanslag te voorkomen of voor verbeterde hygiëne. Dan heb je hier, net als bij ramen, ruiten en andere glazen ondergronden, nano coating voor glas nodig. Dit kan je gemakkelijk zelf aanschaffen én aanbrengen. Wij geven je een korte handleiding voor de applicatie en onderhoud van de coating:

 1. Reinig de ruit volledig van stof, olie én vet
  Voor een optimale werking, moet de ruit eerst volledig gereinigd zijn. Gebruik hiervoor PH-neutrale schoonmaakmiddelen. Maak de ondergrond vervolgens droog.
 2. Breng de nano coating voor glas aan
  Spuit de coating over een microvezeldoek en breng deze gelijkmatig aan over het oppervlakte. Een zeer geringe hoeveelheid is maar nodig: 100ml is goed voor 40 – 50 m2.
 3. Laat de coating 30 – 45 minuten intrekken
  Poets het hierna uit met een theedoek of andere (schone!) katoenen doek. Nu zijn je ramen waterafstotend voor ongeveer 2 – 3 jaar!
 4. Onderhoud de ondergrond met milde reinigingsmiddelen
  Maak het glas niet schoon met middelen waar zuren, schuurmiddelen of biociden aan zijn toegevoegd. Anders verliest het zijn waterafstotende krachten. PH-neutrale of speciale nano coating cleaners kunnen prima.

NC Nano Coating voor glas

Bescherm glas met echte Nano coatings

NC Nano coating voor glas is speciaal ontwikkelt voor glas. De meest ideale en beste oplossing om glas ‘easy to clean’ te maken. Deze nano coating voor glas droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met microvezeldoek of -spons, zowel voor binnen als voor buiten toepasbaar. NC Nano coating voor glas bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor glas. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Je ramen waterafstotend maken kan met dit product

Heb je interesse gekregen in nano coating? Goed idee! Houd er alleen goed rekening mee dat er verscheidene typen nano coating zijn, en elk is toegespitst op zijn eigen ondergrond. Wil je dus ramen, ofwel glazen ondergronden, waterafstotend maken, heb je nano coating voor glas nodig. NC Nano coating voor glas zouden wij bijvoorbeeld ten zeerste aanraden. Benieuwd naar de verdere mogelijkheden van nano coating? Lees er alles over in ons artikel!

In 5 stappen de nano coating op glas aanbrengen

Heb je nano coating glas in huis gehaald en ben je klaar om je raam waterdicht maken? Dan is het tijd om even kort aan te leggen hoe het aanbrengen in zijn werk gaat. Een nano coating aanbrengen gaat op de volgende manier: 

 1. Gebruik nano glascoating onverdund, 80-100m²/liter. Voor het gebruik schudden.
 2. Zorg dat het glas helemaal gereinigd is. Eventuele kalkaanslag en andere viezigheid verwijderen of ontvetten.
 3. Breng het nano glas aan met een microvezeldoek. Oppervlakte moet helemaal droog zijn!
 4. Laat het geheel 2 tot 5 minuten drogen. Zo nodig afspoelen met water.
 5. Let op: de coating mag niet in contact komen met water voor én tijdens de applicatie. Niet in de regen aanbrengen, dus!

Eenvoudig gecoat nano glas reinigen doe je zo

Wanneer je glas een nano coating behandeling heeft gehad kan je het nano glas reinigen met deze instructies:

Dagelijkse/wekelijks het nano glas reinigen

 • Doel: milde kalk- en vuilaanslag reinigen
 • Materiaal: een wisser of zachte doek
 • Schoonmaakmiddel: Water en een milde reiniger (schoonmaakazijn of andere natuurlijke reinigers op basis van citrus) Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen zoals Antikal of bleek
 • Instructies: Spray of breng de reiniger aan. Laat even inwerken en ga er dan met de wisser of doek zacht overheen. Spoel schoon met water en droog na met een schone doek

Maandelijks het nano glas reinigen

 • Doel: Verlengen van de levensduur van de basiscoating
 • Materiaal: een wisser of zachte doek
 • Schoonmaakmiddel: Nano conditioner (speciaal onderhoudsproduct)
 • Instructies: Schoonmaken met water en milde reiniger (de ondergrond moet ontdaan zijn van los vuil en zand) Goed schudden voor gebruik. Aanbrengen met een nano microvezeldoek of spons.

Direct nano coating voor glas kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden

 

Veelgestelde vragen over autoruit en ramen waterafstotend maken

Nano coating voor glas om je autoruit en ramen waterafstotend te maken blijft ongeveer 6 maanden tot een jaar zitten. Onthoud! Op autoruiten waar de wisser overheen gaat kan dus zijn dat de coating er sneller afgaat omdat je deze simpelweg eraf wist. Op ramen aan de buitenkant van je woning kan de coating dan wel weer langer blijven zitten, zolang je er maar niet aankomt.

Nano coating voor glas kost over het algemeen rond de 25 euro. Lager dan 25 euro en dan moet je twijfelen hoe goed het is en hoe lang het blijft zitten. Er zijn ook duurdere coatings voor autoruiten en ramen, overigens ook online verkrijgbaar, waar de kwaliteit ook vele malen beter is. Vaak is dit een professionele variant die absoluut het geld waard is maar dus wel duurder is. Zeker met deze dure tijden in Nederland kan je er soms maar beter voor kiezen om te beschermen en te voorkomen, dan om te vervangen.

Nano coatings voor ramen, autoruiten en glas breng je aan met een microvezeldoek. Je maakt draaiende bewegingen om de coating goed in het materiaal te wrijven. Onthoud! Eerst goed reinigen met een glasreiniger. Wij kunnen de NC Nanoreiniger voor glas van harte aanbevelen.

Nano coating voor glas, beschermt jouw glas, autoruiten en ramen tegen water en vuil. Doordat de kleinste gaatjes in het glas wordt gevuld dan er gewoon water in komen. Hierdoor zijn de ramen dan ook direct waterdicht.

Heb je een vraag over het impregneren van natuursteen? Wij helpen!

5 antwoorden
 1. F. Vanmiltenburg zegt:

  Ik heb kalk en waterafstotende nano coating op mijn douchewand. Kan ik nu de naden tussen glas en aluminiumomlijsting nog wel afkitten aan de douchezijde, waar de coating op zit? En welke kitten zijn daarvoor geschikt. De douchewand laat namelijk water door. Ik heb ervaren dat sommige kit (bijvoorbeeld polymax) niet goed hecht op vuilafstotende beglazing en daardoor lekkage geeft.

  Beantwoorden
 2. Attahir zegt:

  Dag,

  Ik heb een vijver met 10 ramen ongeveer 100 cm × 70-80 cm, ik wil graag die ramen laten behandelen met name de groen alg beslag te voorkomen.

  Kunnen hier me helpen?.

  Ik hoor het graag.

  Alvast bedankt

  Met vriendelijke groeten,

  Y. Atta-hir

  Groningen, NL

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemiddag,

   Zowel chemona glass coat en nano ab glascoating kunt u gebruiken voor de autoruiten en spiegels van uw auto. Beide zijn nanocoatings en werken op dezelfde manier. Chemona Glass coat is afkomstig van het bedrijf Chemona nanocoat technologies en biedt nano coating producten voor onder andere de Volvo Ocean race zeilboten en de auto’s van Dakar racing. Ze gebruiken hoogwaardige ingrediënten met een langdurige werking. Nano ab glass coating is geen partner van verflaag.nl dus wij zijn niet optimaal bekend met het product. Helaas kunnen wij daarom geen grote verschillen benoemen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *