Nanocoating.nl

Nano coating op glas – Alles wat je moet weten

Nano coating glas maakt elk glazen ondergrond vuil- en waterafstotend

Een nano coating op glas toepassen is met name zeer effectief als u een waterafstotend effect wilt bereiken. De piepkleine nano-deeltjes geven de ondergrond namelijk een duurzame bescherming. Nano coating op glas komt met de volgende eigenschappen:

 • Bestendig tegen water
 • Vuil-afstotend
 • Bacterie- en schimmelwerend
 • Hygiënisch; glas krijgt een zelfreinigend effect
 • Milieuvriendelijk

Het laagje gaat ook wel door het leven als nano glas coating of simpelweg nano glas. In dit artikel gaan we langs professionele producten om de coating aan te brengen én diens voornaamste toepassingen.

NC Nano Coating voor glas

Bescherm glas met echte Nano coatings

NC Nano coating voor glas is speciaal ontwikkelt voor glas. De meest ideale en beste oplossing om glas ‘easy to clean’ te maken. Deze nano coating voor glas droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met microvezeldoek of -spons, zowel voor binnen als voor buiten toepasbaar. NC Nano coating voor glas bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor glas. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Professionele nano coatings voor ramen en glazen oppervlakken

Nano coating glas is feitelijk geschikt voor elke glazen ondergrond. Dit betekent dat u de ruiten van kantoor of werkplaats waterafstotend kan maken, maar ook de gladde oppervlakken in een badkamer of zelfs de glazen van uw bril of helm. Ze kunnen zelfs extreem hydrofobische eigenschappen hebben. In dit geval wordt het ook wel een zelfreinigende coating genoemd.

Er zijn een hoop producten op de markt om dit te bewerkstelligen. Reguliere nano coatings blijven rond de één tot drie jaar zitten. Deze zijn ook vooral voor kleinschalig gebruik, zoals op ramen of schuif- of douchedeuren. Voor grote industriële projecten is een permanente coating handiger; deze vormt een permanente laag rondom het glas voor een langdurig beschermingsproces.

In 5 stappen de nano coating op glas aanbrengen

Heeft u nano coating glas in huis gehaald? Dan is het tijd om even kort aan te leggen hoe het aanbrengen in zijn werk gaat. Een nano coating aanbrengen gaat op de volgende manier: 

 1. Gebruik nano glascoating onverdund, 80-100m²/liter. Voor het gebruik schudden.
 2. Zorg dat het glas helemaal gereinigd is. Eventuele kalkaanslag en andere viezigheid verwijderen of ontvetten.
 3. Breng het nano glas aan met een microvezeldoek. Oppervlakte moet helemaal droog zijn!
 4. Laat het geheel 2 tot 5 minuten drogen. Zo nodig afspoelen met water.
 5. Let op: de coating mag niet in contact komen met water voor én tijdens de applicatie. Niet in de regen aanbrengen, dus!

Eenvoudig gecoat nano glas reinigen doet u zo

Wanneer uw glas een nano coating behandeling heeft gehad kunt u het nano glas reinigen met deze instructies:

Dagelijkse/wekelijks het nano glas reinigen

 • Doel: milde kalk- en vuilaanslag reinigen
 • Materiaal: een wisser of zachte doek
 • Schoonmaakmiddel: Water en een milde reiniger (schoonmaakazijn of andere natuurlijke reinigers op basis van citrus) Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen zoals Antikal of bleek
 • Instructies: Spray of breng de reiniger aan. Laat even inwerken en ga er dan met de wisser of doek zacht overheen. Spoel schoon met water en droog na met een schone doek

Maandelijks het nano glas reinigen

 • Doel: Verlengen van de levensduur van de basiscoating
 • Materiaal: een wisser of zachte doek
 • Schoonmaakmiddel: Nano conditioner (speciaal onderhoudsproduct)
 • Instructies: Schoonmaken met water en milde reiniger (de ondergrond moet ontdaan zijn van los vuil en zand) Goed schudden voor gebruik. Aanbrengen met een nano microvezeldoek of spons.

Bekijk ook de werking van nano coating op glas in deze video

De laatste opmerking en 2 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
15 antwoorden
 1. Nathalie zegt:

  Hallo,

  Ik heb nano coating aangebracht op mijn glaswand in de douche. Daarna is het direct in aanmerking gekomen met water. Nu zitten er allemaal vlekken op. Kan ik dit oplossen?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Natahalie,

   Wat vervelend dat er vlekken zijn ontstaan!
   Ik vermoed dat je de nano coating volledig moet verwijderen en opnieuw aanbrengen. Je kunt hiervoor het beste even contact opnemen met de leverancier/fabrikant van de gebruikte nano coating.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Jan Pieter,

   Wij adviseren je deze vraag te stellen aan de fabrikant/verkoper van je nano coating product. Sommige nano coatings vereisen namelijk speciale cleaners, bij andere volstaan huis-tuin en keuken middeltjes.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 2. Fred zegt:

  Ik heb een douchedeur met door de fabriek aangebrachte nanocoating. Deze schijnt na 9 maanden uitgewerkt te zijn. Kan ik daarna met uw nanocoating hier overheen ?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Fred,

   Wij verkopen of fabriceren zelf geen nanocoating, wij verwijzen enkel naar geschikte producten van derden. Er zijn verschillende nano coatings geschikt voor het glas van uw douchedeur. Hiervoor verwijzen we je graag naar de aanbevolen producten in ons artikel over nano coating in de badkamer.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 3. Nadim zegt:

  Waarom staat nanoschild niet in het rijtje? De beste kwaliteit nano coating voor elk type oppervlak. Affiliate marketing mogelijkheden zijn beschikbaar.

  Mvg

  Nadim

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Nadim,

   Ik heb je een berichtje gestuurd via e-mail over de mogelijkheden van productplaatsing op verflaag.nl.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Yannis,

   Voor het aanbrengen van nano coating op glas is het belangrijk dat het glas van de douchecabine goed schoon is. Verwijder dus alle zeep en kalkresten en gebruik eventueel een nano cleaner.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Esther,

   Nano coating kan prima samen met een waterontharder. Kalk wordt in dat geval voorkomen door het kalkarme water maar nano coating zal nog steeds voor een makkelijk schoon te houden oppervlak zorgen. Vuil, vet etc. kan je door de beschermlaag makkelijk afspoelen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *