Nanocoating.nl

Zelf graffiti verwijderen

Voor de één is graffiti een kunstvorm, maar voor vele anderen juist een vorm van vandalisme. Graffiti zijn afbeeldingen of teksten, die op (openbare) plaatsen worden aangebracht door middel van spuitverf, verf of paintmarkers. Deze graffiti weghalen is een klus die je heel makkelijk zelf kunt uitvoeren, mits je de juiste graffiti verwijderaar – ook wel graffiti cleaner of graffiti remover – gebruikt.

Graffiti schoonmaken met de juiste graffiti verwijderaar

‘Hoe graffiti verwijderen?’ is een veelgestelde vraag door consumenten. Als je aan de slag gaat met graffiti verf verwijderen dan zijn er vier mogelijke oplossingen. Meestal wordt er gekozen voor graffiti cleaners, want deze producten zijn geschikt voor het schoonmaken van graffiti van verschillende ondergronden, zoals hout en steen. Ook graffiti verwijderen van je auto is met zo’n toegankelijk product mogelijk!

Maar let op: hoe agressiever het middel, hoe groter de kans dat het de ondergrond beschadigt. Schakel bij twijfel altijd een specialist in!

Graffiti reinigers kopen – welk product is geschikt?

Graffiti remover spray

Verwijderen

Hout en steen

graffiti remover spray
Graffiti remover gel

Verwijderen

(Auto)lak, verf, glas, kunststof

Anti Graffiti Wax

Beschermen

Muren en (houten) gevels

anti graffiti wax

Direct Graffiti remover kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Graffiti verwijderen: 4 opties

 1. Graffiti remover spray
  Voor kleinere oppervlakken kan je een graffiti remover spray gebruiken. Deze wordt in het algemeen gebruikt voor het verwijderen van kleinschalige graffiti van gevels, glas, gladde oppervlakken en deuren. Graffiti op basis van inkt zoals viltstift tagging zijn over het algemeen makkelijk te verwijderen met deze remover sprays. Spuitverf heeft in sommige gevallen een hardere aanpak nodig, zoals de HG graffiti remover.
  Geschikt voor: Kleinschalige graffiti, stenen oppervlakken, beton, kalkblokken, hout en staal.

  zelf graffiti verwijderen met remover

  Met een graffiti remover of een likje verf kan je eenvoudig zelf graffiti verwijderen

  Voor- en nadelen: Goedkope doe-het-zelf oplossing, niet geschikt voor grote oppervlakken of hardnekkig ingetrokken graffiti.
  Kosten: c.a. €5,- per m2

 2. Chemische middelen
  Terpentine of thinner kunnen ook gebruikt worden om de verf op te lossen. Een krachtige en betaalbare oplossing, maar kan de ondergrond (zoals een onderliggende verflaag) ernstig beschadigen. Verdere nabehandeling is dan ook niet meer mogelijk.
  Geschikt voor: Harde oppervlakken.
  Voor- en nadelen: Zeer corrosief, tast verflagen aan, professionele middelen werken het beste maar deze zijn kostbaar.
  Kosten: c.a. €3,- per m2
 3. Perslucht gebruiken
  Een krachtige perslucht spuitpistool of spuitbus kan wonderen verrichten op metalen- en betonnen ondergronden. Je hoeft enkel wat bakpoeder op de ondergrond aan te brengen en je spuit al die graffiti er zo vanaf!
  Geschikt voor: Steen, glas en roestvrijstaal.
  Voor- en nadelen: Niet geschikt voor inkt en diep ingetrokken graffiti op poreuze ondergronden. Het is erg belangrijk dat de druk achter de straal niet te groot is. Dit kan de gevel onherstelbaar beschadigen.
  Kosten: c.a. €8,- per m2
 4. Een nieuw likje verf
  Een muur kan je eenvoudigweg overschilderen in een ander kleurtje. Hiervoor moet je echter wel professionele verf gebruiken óf meerdere lagen aanbrengen, want anders wordt na een tijdje de graffiti weer zichtbaar. Niet aan te raden om dit vaak achter elkaar te doen, want dan kan de verf gaan afbladderen.
  Geschikt voor: Afhankelijk van de uitgekozen muurverf voor iedere oppervlakte.
  Voor- en nadelen: Donkere graffiti is moeilijk te bedekken (met name met lichte kleuren), niet geschikt voor graffiti risicogebieden.
  Kosten: c.a. €4,- per m2

Beschermen tegen graffiti

Voorkomen is beter dan genezen. Met een anti graffiti wax bescherm je de ondergrond tegen vandalisme door graffiti of tagging. Zeker in graffiti risicogebieden (woningen in het stadscentrum, steegjes, hangplekken etc.) is het aan te raden om hierin te investeren. Graffiti en inkt hecht slecht op de waslaag, hierdoor kan je het heel gemakkelijk afspoelen met warm water (minimaal 60 graden celcius). Daarna moet je opnieuw een waslaag aanbrengen. Ongewassen blijft de wax 2 tot 4 jaar werkzaam.

Graffiti schoonmaken – Tips & Tricks

Ga je zelf graffiti verwijderen of laat je het doen dan zijn hier altijd kosten aan verbonden. Zuur wanneer de graffiti illegaal is aangebracht. Sommige gemeenten hebben daarom locale regelingen waar je als burger aanspraak op mag maken. Soms betreft het een reinigingsdienst vanuit de gemeente, soms een tegemoetkoming in de kosten.

Als de graffiti discriminerend of aanstootgevend is dan is de gemeente in veel gevallen verantwoordelijk voor het verwijderen ervan.

Informeer dus altijd eerst bij je gemeente over de mogelijkheden en doe ook aangifte bij de politie.

 • Weet je niet zeker of de graffitieverwijderaar geschikt is voor de ondergrond? Test het dan op een klein stukje.
 • Hoe langer de graffiti tijd heeft om in te drogen, hoe moeilijker het is deze te verwijderen. Doe het daarom zo snel mogelijk.
 • Zelf graffiti verwijderen kan een intensieve klus zijn. Overweeg bij grote oppervlakken of hardnekkige graffiti om een professionele graffiti verwijderaar in te schakelen.
 • Pas op met het zandstralen van poreuze ondergronden. Baksteen en voegen kunnen hierdoor beschadigen. Gebruik dat geval liever een graffiti schoonmaakmiddel.
 • Ieder nadeel heeft een voordeel. Misschien is dit een mooi moment om je muur een nieuw kleurtje te geven of eens je hele gevel schoon te maken. Breng daarna een anti graffiti wax aan en je muur is weer mooi en beschermd.
 • Met whatsapp buurtpreventie en aangifte bij de politie voorkom je de kans op vandalisme herhaling.
 • Graffiti van je auto verwijderen? Gebruik aceton (nagelakremover) en een microvezeldoek. Test wel even op een klein stukje of je autolak er tegen kan.

Meer lezen?

Heb je een vraag over graffiti verwijderen? Onze experts helpen je!

1 antwoord
 1. Ivan zegt:

  Een heel grondig optie voor het verwijderen van graffiti is zandstralen. Je kunt het beter niet zelf doen. Er komt nogal veel stof bij vrij. De dienstverleners die dit doen, dragen niet voor niets maskers en pakken.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *