Nanocoating.nl

Natuursteen impregneren doe je alleen met het beste natuursteen impregneermiddel

Natuursteen is een ongelooflijk populaire keuze onder huiseigenaren voor gebruik met betrekking tot vloeren en muren. Het is elegant, duurzaam en geeft elke ruimte een gevoel van luxe. Natuursteen moet echter ook worden beschermd tegen morsen en vlekken – iets wat niet altijd kan worden bereikt met regelmatige reiniging alleen. Daarom is het belangrijk om natuursteen te impregneren voordat het wordt gebruikt. Natuursteen impregneren is een klus dat je eenvoudig zelf kan doen. Dit beschermt het oppervlak niet alleen tegen vocht en vloeistof schade, maar maakt het materiaal ook gemakkelijker te reinigen en te onderhouden op de lange termijn. In deze gids bespreken we wat impregneren eigenlijk is, waarom het moet gebeuren bij natuurstenen oppervlakken en hoe je het zelf kunt doen. Laten we dus meteen in de basis duiken!

Door deze 4 voordelen wil jij vandaag nog natuursteen impregneren

Geniet van vele voordelen als na het impregneren natuursteen. Het natuursteen impregneren in badkamer of keuken is al helemaal een goed idee. Zeker gezien vocht en water, maar ook vuil dat hierdoor niet in het natuursteen trekt. Natuursteen behandelen biedt de volgende voordelen:

 1. Verbeterde duurzaamheid: Het impregneren van natuursteen verhoogt de duurzaamheid ervan aanzienlijk, waardoor het na verloop van tijd beter bestand is tegen slijtage. Dit maakt het ideaal voor ruimtes met veel voetverkeer of andere vormen van langdurig contact met het oppervlak.
 2. Betere vlekbestendigheid: Het impregneren van natuursteen is ook beter bestand tegen vlekken, wat betekent dat vloeistoffen zoals koffie of wijn niet in het materiaal kunnen doordringen en permanente vlekken of verkleuringen veroorzaken. Daarom is het impregneren van marmer ook geen overbodige luxe.
 3. Gemakkelijker onderhoud: Het impregneerproces maakt ook het schoonmaken en onderhouden van het oppervlak veel eenvoudiger, omdat vuil en aanslag eenvoudig kunnen worden weggeveegd zonder gebruik te hoeven maken van agressieve chemicaliën of schrobben.
 4. Meer glans: Ten slotte geeft het impregneren van natuursteen ook een mooie en glanzende afwerking die elke kamer een luxueuzere uitstraling geeft. Dit kan vaak worden bereikt zonder dat er extra afdichtingsmiddelen of coatings nodig zijn.

Met deze voordelen in gedachten is het gemakkelijk te zien waarom het impregneren van natuurstenen oppervlakken zo belangrijk is.

Impregneer natuursteen alleen met de beste impregneermiddel voor steen

Wil je net als een professional jouw natuursteen impregneren? Koop dan kwaliteitsproducten die je hieronder kan vinden. Pas op dat goedkoper impregneermiddel vaak een duurkoop is gezien de kwaliteit van deze impregneer vaak maar een paar weken goed blijft. Je wilt niet iedere 2 weken opnieuw alles moeten impregneren. Let dus goed op als je kiest voor natuursteen impregneer bij Hornbach, Karwei, Gamma of Praxis. En ga niet direct voor een goedkope variant zoals die van HG.

Voor het gemak hebben wij het natursteen impregneermiddel, op basis van ervaringen, voor je gevonden: NC Nano coating voor steen, beton en tegels

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het impregneren van natuursteen? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden. Daarbij adviseren wij ook altijd om beschermingsmiddelen te kopen zoals een bril, handschoenen en mondkapje bij het natuursteen waterdicht maken.

Natuursteen impregneren

Natuursteen impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Natuursteen impregneren doe je zo (stappenplan)

Volg onderstaande stappen om succesvol zelf natuursteen te impregneren. Het is een klus dat je echt zelf wel kan doen met de juiste voorbereidingen en impregneermiddel voor natuursteen. Lees altijd eerst goed de instructies op de verpakking en test het altijd eerst op een onopvallende plek.

 1. Het natuursteen reinigen: Zorg ervoor dat het oppervlak goed schoon is. Doe dit met speciale reinigers voor natuursteen. Bij het behandelen van natuursteen moet je altijd eerst reinigen, onthoud dit goed.
 2. Het impregneermiddel aanbrengen: Breng met een kwast, roller of spuit een impregneeroplossing in een dunne en gelijkmatige laag op het oppervlak aan. Zorg ervoor dat alle oppervlakken bedekt zijn en dat er geen plassen of poelen van vloeistof zijn.
 3. Laten drogen: Zodra het hele oppervlak met de impregneeroplossing is bedekt, laat je het volledig drogen alvorens verder te gaan. Dit kan enkele uren duren, afhankelijk van het product en de weersomstandigheden.
 4. Indien nodig opnieuw aanbrengen: Indien nodig (voor grote oppervlakken) kan je een tweede laag impregneeroplossing aanbrengen zodra de eerste volledig is opgedroogd. Dit biedt extra bescherming voor een lange levensduur.
 5. Resten verwijderen: Als het impregneermiddel eenmaal is aangebracht en opgedroogd, is het belangrijk om overtollige resten van het oppervlak te verwijderen. Dit kan worden gedaan met een vochtige doek of borstel en een mild schoonmaakmiddel.

Met deze eenvoudige stappen kan je jouw natuurstenen oppervlakken eenvoudig beschermen tegen slijtage en morsen, waardoor ze langer meegaan en beter worden onderhouden.

Koop je natuursteen impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je natuursteen te beschermen tegen water en vuil bij onderstaande webshop en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct nano coating voor natuursteen kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden

 

Veelgestelde vragen over natuursteen impregneren

De bekende doe-het-zelf zaken zoals Gamma, Hornbach, Praxis en Karwei hebben natuursteen impregneermiddel in het assortiment. Deze worden over het algemeen als slecht ervaren door klanten. Ook HG heeft bijvoorbeeld een natuursteen impregneermiddel maar niets komt momenteel in de buurt van de krachtige nano coatings van Nanocoating.nl. Onze lezers laten weten dat zij erg gecharmeerd zijn van de NC Nano coating voor steen.

Het impregneren van natuursteen doe je altijd met de juiste voorbereiding. Lees ons stappenplan eerst goed. Dan weet je dat je een krachtige reiniger en nano coating nodig hebt. Nanocoating.nl heeft de NC Nanoreiniger voor steen, ook voor natuursteen, en NC Nano coating voor steen, ook voor natuursteen. Met deze producten kan je zelf natuursteen impregneren en behandelen tegen vocht, vuil en meer. Zeker met deze dure tijden in Nederland kan je er soms maar beter voor kiezen om te beschermen en te voorkomen, dan om te vervangen. Al helemaal als het op natuursteen aankomt.

Als je jouw natuursteen op juiste manier geimpregneerd en gecoat hebt zou je er jaren niet meer naar om hoeven kijken. Het is afhankelijk van welk natuursteen je hebt geimpregneerd en wat voor gebruik dit heeft. Bijvoorbeeld een vloer zal sneller opnieuw gecoat moeten worden dan een muur van natuursteen. Het is lastig om hier een antwoord op te geven voor iedere toepassing.

Het waterdicht maken van natuursteen doe je altijd met de juiste voorbereiding. Lees ons stappenplan eerst goed. Dan weet je dat je een krachtige reiniger en nano coating nodig hebt. Nanocoating.nl heeft de NC Nanoreiniger voor steen, ook voor natuursteen, en NC Nano coating voor steen, ook voor natuursteen. Met deze producten kan je zelf natuursteen impregneren en behandelen tegen vocht, vuil en meer. Zeker met deze dure tijden in Nederland kan je er soms maar beter voor kiezen om te beschermen en te voorkomen, dan om te vervangen. Al helemaal als het op natuursteen aankomt.

Heb je een vraag over het impregneren van natuursteen? Wij helpen!

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
2 antwoorden
 1. Johannes D zegt:

  Beste, Welk impregneermiddel voor natuursteen moet ik gebruiken? Ik wil graag een buitentafel van echt marmer behandelen en impregneren. Bedankt.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *