Nanocoating.nl

Vlonder beits – De complete koopgids!

Vlonders op de juiste manier onderhouden kan een flinke uitdaging zijn, want hoe pak je dit slim aan en welke materialen gebruik je? Je kunt vlonders verven, lakken, beitsen, voorzien van een coating of vlonders ontgrijzen. In dit artikel richten we ons op het toepassen van vlonder beits.

Waarom je vlonders bewerken?

Houten terrassen worden snel aangetast door de verschillende weersinvloeden, waardoor ze glad worden. Om val- en slippartijen te voorkomen moet je de vlonders beschermen tegen groene aanslag, begroeiing en water. Door houten terras beits te gebruiken zorg je niet alleen voor een intensieve bescherming, maar ook voor een mooie uitstraling.

In tegenstelling tot verfproducten beschermt vlonderbeits de houten planken van binnenuit. Het middel trekt in de vlonders, maar sluit het hout niet af, zodat het hout kan blijven werken. Door het gebruik van een goed product heb je direct een antislip beits te pakken, zodat er een laag tegen uitglijden wordt gevormd. Op deze manier kun je dus decoreren, beschermen en je vlonder antislip maken in één verfbeurt!

Eenvoudig een vlonder ontgrijzen

Je hebt een prachtig houten terras in de tuin aangelegd, maar langzaam verandert de oppervlakte in een grauw, grijs gebied. Bij het onderhouden van je vlonders is ook het ontgrijzen een bijkomende taak. Breng de natuurlijke uitstraling van je terras terug door een hardhout ontgrijzer te gebruiken.

Om de mooie, diepe kleur weer terug te brengen gebruik je een kwalitatief goede hardhout vernieuwer, zoals deze van HG. Een bijkomend voordeel van dit middel is het beschermen tegen uitdroging en UV-licht, dus doe hier absoluut je voordeel mee.

Beits vlonders voordelig met deze producten

Of het nu gaat om vergrijsde vlonders, verweerde vlonders, gladde vlonders of spiksplinter nieuwe, er zijn een aantal mooie producten die je heel eenvoudig aanbrengt en die jouw vlonders beschermen en mooier maken. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we er alvast drie voor je op een rij gezet die je gemakkelijk online kunt bestellen:

Cetabever antislip

+ Antislip beits
+ Zijdeglans
+ Diverse kleuren

Cetabever-Tuin-Vlonder-en-Terrasbeits-Anti-Slip
Rambo Vlonderbeits

+ Vele kleuren
+ Budgetvriendelijk
+ Voor diverse houtsoorten

Zwarte beits
Cetabever Vlonderbeits

+ Natuurlijke kleuren
+ Zeer mat “olie” effect
+ Positieve reviews

cetabever vlonderbeits natuurlijk

Verflaag expert tip

Kan je moeilijk kiezen tussen beits en lak? Beits trekt in je vlonders en zorgt zo voor een vleugje kleur terwijl het hout mooi zichtbaar blijft. Lak kan je dekkend aanbrengen maar een laklaag is gevoeliger voor beschadigingen. Beits is vochtregulerend (vocht kan naar buiten) maar lak zorgt voor een afgesloten laag. Ga je met lak aan de slag zorg dan dat de vlonders compleet droog zijn. Anders kan de verflaag gaan blazen en scheuren! Een laatste optie is een nano coating. Deze kan je onzichtbaar aanbrengen.

De voor- en nadelen van vlonder beits

Je weet nu van de hoed en de rand wat betreft het beitsen van je vlonders, maar we zetten nog even de voor- en nadelen voor je op een rijtje!

Voordelen van vlonder beits:

 • Eenvoudig een antisliplaag aanbrengen;

  vlonders beitsen

  Vlonders beitsen is heel makkelijk zelf te doen.

 • Ademende werking, zodat het hout de ruimte heeft om te werken;
 • Decoratieve kleurtint aanbrengen, maar ook transparant mogelijk;
 • Heel betaalbaar.

Nadelen:

 • Beits heeft lange tijd nodig om te drogen;
 • Je moet de vlonders vaker bewerken, want beits slijt sneller dan verf;
 • Arbeidsintensief, want schoonspuiten en/of vegen moet regelmatig gebeuren.

Beits voor vlonderplanken kopen

Wil jij direct starten met het beschermen van jouw vlonderplanken? Koop hier jouw vlonder beits, dan ben je op tijd klaar voor het volgende zomerseizoen!

 

Verschil tussen hardhouten en zachthouten vlonder bescherming

Vurenhout en steigerhout zijn zachte houtsoorten. Deze vlonders moet je altijd onderhouden anders kan het hout gaan rotten. Je kunt het beste een impregneermiddel gebruiken en daarna de vlonder beitsen. Het impregneermiddel dringt namelijk dieper door in de zachthouten vlonder en voorkomt hiermee schimmel en houtrot van binnenuit, dit in tegenstelling tot vlonderbeits. Je kunt ook geïmpregneerd hout kopen, maar ook dan is een behandeling met beits aan te raden.

Hardhout blijft stevig en zal niet snel rotten, maar kan wel vergrijzen. Vind je dit niet mooi? Behandel dan jouw hardhouten vlonders met een hardhout olie of beits.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over tuin- en buitenverf?

Heb je een vraag over het verven van je vlonders? Wij helpen!

1 antwoord
 1. Erwin zegt:

  Bij het leggen van een nieuwe Douglas vlonder, wanneer zou je deze dan gaan beitsen voor de eerste keer?
  Hij komt onder één overkapping

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *