Nanocoating.nl

Flexa kleur van het jaar 2020 Tranquil dawn

Tranquil Dawn – licht, zacht groengrijs

Voordat we je meer vertellen over de totstandkoming van de kleur van het jaar en het thema waarop de kleur is gebaseerd, willen we je eerst kennis laten maken met de kleur zelf. Tranquil dawn is namelijk een mooie rustige kleur die erg goed combineert met vele andere kleuren. Het is een groengrijze kleur met een vleugje blauw. De kleur is niet koel en ook niet heel warm maar een mooie neutrale basiskleur.

Tranquil dawn Flexa kleur van het jaar 2020 hoofdkleurHet bijzondere van de kleur van het jaar Tranquil Dawn is dat de kleur anders lijkt in het ochtendlicht en avondlicht.

In de ochtend absorbeert de kleur het koele zonlicht zodat het grijsblauwe in de kleur de boventoon voert en tijdens de zonsondergang zal je zien dat de kleur verandert en juist de groentint naar voren komt.

Tip: Licht heeft veel invloed op de kleurbeleving van tranquil dawn. Speel daarom met lichtinval van natuurlijk licht, lamplicht en kaarslicht om het perfecte sfeerbeeld te creëren.

Kleur van het jaar 2020 in verschillend licht

Thema voor het jaar 2020: The Human Touch

Duidelijkheid, licht en relaties dienden als bron voor inspiratie van de internationale design- en kleurvisionairs van het Global Aesthetic Center (het Flexa ColorLab). Zij stelden zichzelf de vraag “wat maakt ons menselijk in een hectische en steeds meer digitale wereld?”

Kleur van het jaar 2020

Inspiratiefoto “Dageraad” kleur van het jaar 2020 Bron: AkzoNobel

Het antwoord was voor elkaar zorgen, voor onszelf zorgen en echte relaties aangaan. We zijn op zoek naar bezinning, verwondering en hechte vriendschappen en relaties.

Tranquil Dawn leent haar naam aan de rustige dageraad. Dat gevoel wat je hebt als de dag net begint en alles mogelijk is. De kleur complimenteert vele andere kleuren en gaat daarmee persoonlijkheid niet uit de weg. Je kunt met deze kleur als rustige basis in je interieur uitdrukken wat je voelt en je met de natuur omringen.

Thema verfkleuren worden uitgekozen door experts die ieder jaar consumentengedrag, designtrends en maatschappelijke trends over de hele wereld onderzoeken. Ook andere verfmerken zoals Histor brengen een kleur van het jaar uit.

Bestel een tester van Tranquil dawn

Wil jij kijken of de flexa kleur van het jaar 2020 iets voor je is zonder direct een hele pot verf te moeten kopen? Dan kan je gebruik maken van de handige kleurtesters van flexa.

Zo zie je direct of de kleur past in jouw interieur en woonstijl en kan je het effect van licht op de kleur bekijken en maak je geen verkeerde kleurkeuze.

De 4 kleurpaletten die Tranquil Dawn complimenteren 

Dit jaar zijn er vier kleurenpaletten die horen bij de Flexa Kleur van het jaar 2020. De verschillende combinaties van tinten stralen allemaal een andere sfeer en woonstijl uit en zijn speciaal ontworpen om te combineren.

A home for creativity flexa kleurenpallet

A home for creativity kleurpalet

Dit warme kleurpalet doet denken aan de klassieke kleuren uit het verleden. Het zijn uitgesproken kleuren die gecombineerd een warme en luxe uitstraling geven. Het staat prachtig in een eclectisch interieur met vintage meubels, bloemenprinten, keramiek en fluweel. De kleur ademt de herfst en de horizon van een zonsondergang tussen de gekleurde bladeren.

A home for care flexa kleurenpallet

A home for care kleurpalet

Dit zachte kleurenpalet straalt zorgzaamheid en geborgenheid uit. Als een nevelige zonsopkomst op een veld met lavendel. Het komt dan ook uitstekend tot zijn recht in een baby of kinderkamer en een Scandinavisch interieur. De kleuren uit dit pallet combineren prachtig met natuurlijke materialen als hout, wollen kleden, jute vloerkleden, kurk etc. Denk ook aan accenen van koper en goud.

A home for play flexa kleurenpallet

A home for play kleurpalet

Vrolijk, kleurrijk en energiek. Deze kleur is afgeleid van een zomerse en heldere zonsopkomst. Het is een speels pallet voor mensen die houden van frisse, jonge en moderne kleuren. De kleuren zijn prachtig als accentkleur of als basis in een wit interieur. Ook doen ze het goed in ruimtes waar je lekker geïnspireerd en geconcentreerd wilt werken zoals een studentenkamer of kantoor.

A home for meaning flexa kleurenpallet

A home for meaning kleurpalet

Dit is het basis kleurenpalet van Tranquil dawn en staat voor minimalisme met gevoel. De mooie lichte basiskleuren kunnen uitstekend gecomplimenteerd worden met de prachtige donkere kleuren uit dit pallet. Hout, linnen, keramiek, fluweel; met dit pallet valt bijna alles te combineren. Heb je aan eerdere kleurtrends zoals de kleur van vorig jaar Spiced honey of 2018 Heart Wood meegedaan? Ook dan kan je deze erg goed combineren met de kleuren uit dit pallet.

Direct de flexa kleur van het jaar 2020 kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Combineren met de Flexa kleur van het jaar 2018 en 2019

De kleur van het jaar 2019: Spiced Honey
Spiced Honey is een warme en zachte kleur okergeel die lekker comfortabel aanvoelt. In combinatie met Tranquil dawn geef je warmte en sfeer aan je interieur.

De kleur van het jaar 2018: Heart Wood
Heart Wood is een tevens een warme kleur, maar dan met een roze tint. In combinatie met Tranquil dawn laat je de klassieke kleuren van weleer terugkomen in je interieur. Prachtig met vintage items of juist zwart staal.

De kleur van het jaar 2017: Denim Drift
Denim Drift is een frisse, maar toch redelijk zachte blauwe kleur. Ook deze kleur is goed te combineren met tranquil dawn en zorgt voor rust, frisheid en helderheid.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Wat vind jij van de Flexa kleur van het jaar 2020? Laat het ons weten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *