Nanocoating.nl

Makkelijk en snel tuintegels verven

Zien jouw tuintegels er een beetje groen en verweerd uit? Of zijn ze gewoon toe aan een make over volgens de laatste trends? In dit artikel vertellen wij je hoe je in een handomdraai makkelijk en snel tegels verven kunt met de juiste producten. Lees je mee?

Tuintegels verven of coaten: 5 verschillen

Het product dat je kiest om je tuintegels te verven is misschien wel de belangrijkste factor voor de kwaliteit van het eindresultaat.  Vraag je naar tuintegels verven ervaringen van verschillende mensen dan zullen er vele negatief zijn. Dit komt in bijna alle gevallen doordat er een verkeerde verf is gebruikt. Of je gaat voor een tuintegel verf of het coaten van je tuintegels is afhankelijk van je tegels en het gebruik. Hieronder 5 verschillen om rekening mee te houden:

 1. Tuintegel verf is minder slijtvast: als je een intensief belopen tegelpad of terras wilt behandelen, kies dan voor een coating.
 2. Coating is duurder en niet in de bouwmarkt verkrijgbaar: je kunt coating het beste aanschaffen in online webshops of bij groothandels.
 3. Tuintegel coating kan je heel dekkend en naadloos aanbrengen: met meerdere lagen zorg je er zelfs voor dat je de voegen van de tegels niet meer ziet. Met een verf kan dit niet.
 4. Tuintegel verf is makkelijker te verwerken: coating moet je na het mengen van de hars en de verharder binnen een korte tijd aanbrengen en het drogen duurt langer.
 5. Met tuintegel verf kan je vaak na 24 uur de tegels alweer belopen: een coating heeft minimaal 2 lagen nodig en het kan tot 4 dagen duren voordat de lagen droog zijn en de tegels weer beloopbaar.

Tip: wil je meer weten over het coaten van je tuintegels? Kijk dan in ons artikel over buitentegels coaten.

Je terras verven is voordelig en snel klaar met deze producten

Of het nu gaat om straatklinkers verven of om grote tuintegels, er zijn een aantal mooie producten die je heel eenvoudig aanbrengt in de door jou gewenste kleur. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we er alvast drie voor je op een rij gezet die je gemakkelijk online kunt bestellen:

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Ga jij jouw terras verven kijk dan eerst naar het weerbericht. Het moet in ieder geval twee dagen droog zijn en niet te warm voor het beste resultaat. Is er ook nog weinig wind? Dat is helemaal mooi. Dan heb je minder kans op vliegjes, zand of blaadjes in je verflaag.

Avis wegenverf

+ Professionele kwaliteit
+ Hecht uitstekend
+ Dekt in 1 keer
– Niet in de bouwmarkt

avis wegenverf
Flexa Vloerverf

+ Vele kleuren
+ Budgetvriendelijk
+ Zeer geschikt voor betontegels
– Niet geschikt voor gladde tegels

flexa vloerverf
Histor Beton-Vloerverf

+ Vele kleuren
+ Voor terras en balkon
+ Positieve reviews
– Niet voor gladde tegels

histor beton vloer verf

Straatklinkers en tegels van je terras verven doe je zo (stappenplan)

Of je nu aan het werk gaat met tuintegel verf van de Praxis, betonverf van Action of één van de door ons hierboven aanbevolen verfproducten, de werkwijze is grofweg hetzelfde (lees wel altijd eerst de gebruiksaanwijzing van het product voor afwijkingen). Hieronder een algemeen stappenplan:

tuintegels verven

Tuintegels verven is een makkelijke, snelle en voordelige manier om je tuin een make over te geven!

 1. Reinig de tuintegels met water en een schrobborstel of spuit ze schoon met een hogedrukreiniger.
 2. Repareer gaten en scheuren in beschadigde tegels.
 3. Schuur de tuintegels licht.
 4. Maak de tuintegels stofvrij.
 5. Laat de tuintegels goed drogen.
 6. Breng een laag grondverf of primer op de tuintegels aan.
 7. Als de grondverf droog is, schuur dan de laag licht en veeg het weer stofvrij.
 8. Breng de eerste laag tuintegel verf aan.
 9. Breng de tweede laag tuintegel verf aan.

Koop je tuintegel verf makkelijk online

Vind meteen wat je zoekt! Koop tuintegel verf of terras verf bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook rollers en andere benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

 

Hier moet je op letten bij tuintegels verven

In principe is het verven van je tuintegels een makkelijke klus. Toch zijn er een paar dingen om rekening mee te houden:

 • Maak geen gebruik van “gewone” verf, maar kies echt voor een vloer of tegelverf geschikt voor buiten.
 • Let goed op de temperatuur buiten. Bij warm weer droogt de verf te snel en bij koud weer te langzaam.
 • Uiteraard is regen funest voor een verflaag die nog niet droog is.
 • Zorg voor het aanbrengen dat je tuintegels volledig vrij zijn van groene aanslag, vuil en modder, anders hecht de verf niet goed!

Meer lezen over tuin- en buitenverf?

Heb je een vraag over het verven van je tegels? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *