Nanocoating.nl

Buitentegels verven ter decoratie of reparatie

Buitentegels verven

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een rijkelijk gevulde bloementuin, maar een mooi terras misstaat daarin absoluut niet. Wil jij jouw sierbestrating en natuursteen een kleurtje geven of de tuin- of stoeptegels verven? Dan zijn er wel wat zaken waar je rekening mee dient te houden.

Worden de tegels intensief gebruikt en schuiven er bijvoorbeeld stoelpoten overheen? Spelen de kinderen op het terras of is het juist een hoekje waar niemand komt? Alle schadelijke invloeden, dus ook een fel zonnetje, hebben invloed op de ondergrond.

Daarom is de reguliere verf veelal af te raden voor het verven van tuintegels of een houten terras. Verf is enkel decoratief en biedt geen enkele bescherming of weerstand. Betonverf, ook wel stoeptegel verf, beschermt de tegels wel tegen schadelijke invloeden, maar als je het echt goed wilt doen, dan kies je voor een coating.


Het verschil tussen tuintegel verf en tuintegel coating

Ben jij van plan om de tegels in de tuin te verven? Dan heb je grofweg drie keuzes:

Tuintegel/ buitentegel verven met:

 1. WegenwitVerven met wegenwit – ook wel wegenverf – is goedkoop, maar ook intensief. Je moet namelijk enkele keren per jaar opnieuw beginnen, want het slijt snel. Dit is een goede optie als je eerst even wilt kijken of tegelverf iets voor je is.
 2. Betonverf – De betonverf is snel aan te brengen op je stenen terras of tegels en blijft wel enkele jaren zitten. Voor intensief gebruik is het iets minder geschikt, maar voor een decoratief terras is het zeker een goede optie.
 3. Een 2-componenten coating – Een 2k coating is de duurste, maar ook de hoogwaardigste optie. Bijwerken hoeft niet meer, maar de prijs is hier ook naar. Je terrastegels coaten is een duurzame, slijtvaste optie, maar vergt wel enige ervaring of de hulp van een professional.
 4. Nano coating voor steen – deze coatingsoort zal je stenen niet van kleur maar wel van bescherming voorzien. Het voorkomt groene aanslag en stoot vuil en water af.

Verf voor buitentegels kopen

Wegenwit en betonverf voor tegels en steen zijn over het algemeen in bouwmarkten te verkrijgen. Coating is minder goed verkrijgbaar, deze kan je vaak alleen online aanschaffen. Hieronder een greep uit veel verkochte producten:

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Tegels verven met wegenwit

Wegenwit is origineel gemaakt voor het markeren van wegen en stoepranden. Ook is het de verf die gebruikt wordt voor het maken van zebrapaden en parkeervakken. Het is fel wit, matig slijtvast en goed bestand tegen loopverkeer. Daarnaast hecht het uitstekend op asfalt, beton en steen. Het is een relatief voordelige verf en als je op zoek bent naar een dekkende witte verf voor je tegels een uitstekende keuze. Het nadeel is dat er weinig kleuren verkrijgbaar zijn en bij intensief loopverkeer zal het meerdere malen per jaar opnieuw moeten worden aangebracht.

Histor-Perfect-Base-Beton-en-Vloerverf
Histor Perfect Base Betonverf
BioProtector-Steen-Hout
BioProtector Steen & Hout (nano coating)
Vista-Wegenverf-2K-PU-RAL-9010
Vista Wegenverf 2K PU RAL 9010 (wegenwit)
Avis-Wegenverf-Wit
Avis Wegenverf Wit
Histor-Perfect-Finish-Betonvloer
Histor Perfect Finish Betoncoating

Terras weer als nieuw met betonverf voor terrastegels

Bij groene, vlekkerige en verweerde terrastegels biedt een goede betonverf uitkomst. Het geeft de terrastegels een make over of herstelt de oorspronkelijke kleur, afhankelijk van wat jij wenst! Betonverf heeft als groot voordeel dat de verf in vele kleuren te mengen is (maar liefst 20.000 kleuren). Daarnaast zorgt de verf ervoor dat mos en algen minder goed hechten. Je spuit je terrastegels voortaan eenvoudig schoon met een hogedrukreiniger.

Betonverf blijft ongeveer 5 tot 8 jaar mooi, daarna kan je het altijd weer overschilderen. Naast terrasregels kan je ook klinkers, sierbestrating, grindtegels, stoeptegels en andere buitentegels (zoals hardsteen) verven. Kijk wel altijd even of je een primer nodig hebt voor optimale hechting.

Let op: Voordat je betonverf gaat aanbrengen is het belangrijk dat de tegels goed schoon, droog en vetvrij zijn.

Direct tuintegelverf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Ultra sterke tuintegels met een 2k coating

Zoek je langdurige bescherming en wil je jouw terrastegels volledig bedekken? Dan is een tweecomponenten coating de beste keuze. Het zorgt voor een naadloos uiterlijk en bedekt zelfs sterk verweerde tegels. Er zijn wel 20.000 kleuren mogelijk! Wel vereist het aanbrengen enige handigheid:

 • Wacht tot het stabiel weer is en maak de tuintegels mos, alg en vuilvrij
 • Reinig dan de tegels met een hogedrukspuit en laat de tuintegels volledig drogen
 • Heb je geglazuurde of gladde terrastegels? Breng dan eerst een primer aan.
 • Meng daarna de twee componenten van de epoxy coating met elkaar
 • De potlife bedraagt ongeveer 2 uur. Breng de coating dus binnen deze tijd aan!
 • Omdat je minimaal 2 lagen nodig hebt adviseren wij om twee potten te bestellen. De tweede pot coating kunt u na 24 uur aanbrengen (pas mengen als je begint!)
 • Bij een lagere temperatuur dan 200C zal de uitharding langer duren, bij een hogere temperatuur korter.

Rekenvoorbeeld: Je hebt 45 m² tuintegels en brengt 2 lagen aan. Per laag heb je het volgende nodig: 45 m² x 0,2 Kg  = 9 Kg. Je bestelt in dit geval 2 x 10 kg voor 2 lagen.

Nano coating op tuintegels

Als jij de tegels in je tuin of de terrastegels coaten gaat, dan zul je vele voordelen ervaren. Allereerst is het goed om te weten dat je bespaart op onderhoud en reinigen. De coating heeft een ademende werking, maar laat verder geen vuil door. De beschermlaag maakt je tegels volledig water- en vuilafstotend, waardoor mos- en algengroei geen enkele kans meer maakt.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer inspiratie nodig?

Stel je vraag, wij helpen graag!

1 antwoord
 1. Pieterse zegt:

  Kun je natuursteen tegels die buiten op het terras liggen met betonverf schilderen. En is dat net zo slijtvast te maken als bij betontegels?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *