Nanocoating.nl

Schutting beitsen: 5 handige tips

Wil jij jouw schutting beitsen en er jaren plezier van hebben? Wij hebben professionele schilders gevraagd naar 5 praktische tips voor een uitstekend eindresultaat. We delen ze graag met je!

1. Oude schutting beitsen? Het kan.

Een oude schutting is vaak een reden voor veel mensen om de schutting op te knappen. Een nieuwe schutting is vaak prijzig en als het hout nog stevig is kan je een verweerde schutting prima beitsen. Gelukkig heeft Nanocoating.nl met de NC Houtreiniger. Dit is een nanoreiniger met kleurherstellende eigenschappen. Dus als het hout verweerd is kan je met de houtreiniger de schutting weer zo goed als nieuw laten stralen. Hierna afwerken met de NC Nano coating voor hout en je bent er helemaal klaar voor.

Vaak kiest men bij een verweerde schutting voor een bruine beits kleur omdat deze het meest op hout lijkt. Maar verrassend genoeg adviseren schilders vaak een mooie donkergroene beits. Dit oogt erg natuurlijk en geeft een prachtig beeld in je tuin.

Extra tip: Is je schutting erg verweerd met donkere plekken? Dan kan je er ook voor kiezen om je schutting te schilderen. Bijvoorbeeld in de trendkleur wit.

2. Een schutting aan één kant beitsen: zo voorkom je ruzie met de buren

Natuurlijk is het super als jij het goed kan vinden met de buren en je de schutting in één kleur kan beitsen.

Schutting beitsen

Deze schutting is makkelijk aan één kant te beitsen, andere schutting types wat minder!

Als de schutting op jouw grond staat, dan mag je de schutting ook aan de kant van de buren beitsen in de kleur die jij mooi vindt.

Toch is het altijd goed om even met je buren te overleggen. De schutting aan 1 kant beitsen zal altijd zichtbaar zijn voor de buren. De randen en hoeken bijvoorbeeld en soms overlappen bepaalde planken. Zijn je buren niet blij met je plannen? Dan kan je altijd gaan voor een gulden middenweg, namelijk een transparante beits.

Handige schuttingbeits en andere beitsen

Een goede beits blijft tot wel 5 jaar mooi. Bekende merken zijn Cetabever en Rambo. Professionele beits merken zijn van iets zwaardere kwaliteit en zeer geschikt voor schuurtjes en pergola’s. Er bestaat ook beits speciaal voor schuttingen. Deze zitten in iets grotere verpakkingen als meubelbeits en zijn in de meest populaire shuttingbeits kleuren verkrijgbaar. Kies een goede beits en je hebt weer jaren plezier van je opgeknapte schutting!

Bescherm met de beste nano coatings

Met de nano coatings van Nanocoating.nl blijven je spullen en oppervlakken langer schoon en beschermd. Eerst goed reinigen en daarna de coating aanbrengen. Zo heb je er jaren lang geen omkijken meer naar. Onze nano coatings en reinigers bevatten geen PFAS. Alle producten die milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar kunnen zijn, zijn het ook. Zo houden we onze aarde mooi en schoon.

Bij Nanocoating.nl kan je snelle klantenservice verwachten. Zij helpen je graag met al je vragen zodat jij snel weer verder kan. Daarnaast is de levering ook snel met PostNL en ben je niet tevreden? Krijg jij je geld terug!

Check dus snel Nanocoating.nl!

Cetabever Schuttingbeits

+ Handige grootverpakking
+ Verschillende kleuren
+ Ook in transparant

cetabever schutting beits
Perkoleum beits

+ Vele kleuren
+ Dekkend
+ Professionele kwaliteit

Rambo Schuttingbeits

+ Budgetvriendelijk
+ Ook voor tuinmeubels
+ Positieve reviews

pantserbeits schutting

3. Geïmpregneerd hout beitsen? Wel doen!

Geïmpregneerd hout heeft al een beschermend laagje meegekregen. Toch is het verstandig om de schutting nog een extra beschermlaag te geven. Niet alleen blijft zo de kleuren langer mooi, ook de schutting is langer bestand tegen de weersinvloeden. Geïmpregneerd hout beitsen? Het kan dus prima en is zelfs aanbevolen. Extra tip: wil je jouw schutting in de toekomst verven, bedenk dan dat verf snel gaat bladderen op geïmpregneerd schuttinghout en vergt daardoor veel meer onderhoud.

schutting dekkend beitsen

Naast transparant kan je een schutting ook dekkend beitsen

4. Beitsen in de zon: onverstandig.

We snappen de verleiding. De zon schijnt en jij wilt buiten aan de slag! Een beetje zon is niet zo erg, maar lopen de temperaturen op dan heb je kans dat de beits te snel droogt. Hierdoor kan de beits oneffen opdrogen of zelfs gaan rimpelen. Wacht dus even op de namiddag wanneer de zon minder sterk is en de temperatuur wat gezakt.

5. Groene aanslag op je schutting? Beits er niet overheen.

Het is helaas onverstandig om over groene aanslag heen te beitsen. Je zal dit altijd zien in het eindresultaat! Gebruik daarom schoonmaakazijn en een schrobborstel, een hogedrukreiniger of groene aanslagreiniger om de groene aanslag zoveel mogelijk te verwijderen voordat je gaat beitsen.

Koop alle kleuren schutting beits online

Vind meteen wat je zoekt! Koop beits voor jouw schutting in één van de vele kleuren schuttingbeits bij  onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook rollers en andere benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

 

Bonus tip: zo kies je de juiste kleur schutting beits

Als het hout van je schutting licht is (bijvoorbeeld vuren of grenen) dan is het prachtig om deze te beitsen in een transparante kleur of mooie donkere kleur zoals donkergroen of de trendkleur mat zwart. Heb je een schutting van donker hout dan kan je deze met een beits niet lichter kleuren. Beits trekt namelijk altijd in het hout waardoor je de nerf en de ondergrond blijft zien.

Heb je een vraag over het impregneren van natuursteen? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *