Nanocoating.nl

Schutting schilderen

Schutting schilderen voor optimale onderhoud en conditie

Wil je jouw schutting in optimale conditie houden, dan moet je deze onderhouden. De verschillende weersomstandigheden hebben een enorme impact op je schutting, maar gelukkig kun jij je schutting beschermen met de juiste middelen. Hoe je dat op de juiste manier aanpakt gaan we je in dit artikel uitleggen.

Om te beginnen moet je jouw doel bepalen. Wil jij jouw schutting alleen beschermen, een kleur geven of wil je de traditionele zwarte kleur gebruiken?

Lak, olie, beits voor schutting schilderen kopen

Ter beschikking staan in de online winkels en bouwmarkten in Nederland lak, olie en beits voor schuttingen. Een greep uit de coatings die geschikt zijn voor voor het schutting schilderen:

Bescherm met de beste nano coatings

Met de nano coatings van Nanocoating.nl blijven je spullen en oppervlakken langer schoon en beschermd. Eerst goed reinigen en daarna de coating aanbrengen. Zo heb je er jaren lang geen omkijken meer naar. Onze nano coatings en reinigers bevatten geen PFAS. Alle producten die milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar kunnen zijn, zijn het ook. Zo houden we onze aarde mooi en schoon.

Bij Nanocoating.nl kan je snelle klantenservice verwachten. Zij helpen je graag met al je vragen zodat jij snel weer verder kan. Daarnaast is de levering ook snel met PostNL en ben je niet tevreden? Krijg jij je geld terug!

Check dus snel Nanocoating.nl!

CetaBever-vlonder-en-terrasolie-bankirai-UV
Schutting
Olie
CetaBever-schutting_beits_antraciet
Schutting
Beits
CetaBever-Tuinmeubelbeits-White-wash
Schutting
White wash
Sigma-S2U-Allure-Primer
Schutting Primer
Sigma_S2U_Allure_Satin
Schutting
Lak

Schutting lakken, beitsen of oliën

Houten schutting-schilderen

Schutting lakken, verfen en oliën beschermt voor weersinvloeden en verfraait de schutting.

Het is best een tijdrovend klusje, dus als jij je schutting gaat bewerken, dan wil je het ook goed doen. Je kunt kiezen uit lakken, beitsen of oliën, maar wat zijn nou de verschillen?

  • Lak geeft een lichte kleur of tint aan je schutting en beschermt tegelijkertijd tegen alle weersinvloeden. Als de lak na enkele jaren de beste tijd heeft gehad, dan zul je wel de gehele schutting moeten schuren, voordat je opnieuw kunt lakken;
  • Beits dringt door tot diep in het hout en kan hierdoor van binnenuit bescherming bieden. Je kunt de schutting een dekkende kleur geven of juist kiezen voor een transparante beits, waardoor de houtnerf er mooi doorheen komt. Door je schutting te beitsen bescherm je het geheel tegen invloeden van buitenaf, zoals slijtage, vocht en viezigheid;
  • Olie voor hout heeft veel overeenkomsten met beits, maar de natuurlijke uitstraling van hout wordt met olie benadrukt. Deze manier van behandelen beschermt, net als bij beits, van binnenuit en is in dekkende en transparante vorm verkrijgbaar. Qua bescherming is olie echter iets minder doortastend, dus je zult eerder weer moeten oliën dan beitsen

Schutting verven met verfspuit

Het werken met een verfspuit is snel en effectief, dus als jij je schutting wilt beitsen met behulp van een verfspuit lees dan verder. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak is, zodat ze beitslaag straks niet gaat afbladderen. Zijn je schuttingen oud en onbehandeld? Spuit dan voor het schuren de delen met een hogedrukreiniger af en laat ze goed drogen. Stof het hout af en, in geval van hardhout, reinig je de schutting met thinner of bij zachthout met wasbenzine. Gebruik speciale uv-olie, die je kunt sprayen, zodat je mooi met de plankrichting mee kunt spuiten. Dek alles om de schutting heen goed af en werk enkel met temperaturen die boven de 10 graden en onder de 25 graden zijn. Dan krijg je het mooiste resultaat!

Welke kleur verf wil jij op je schutting?

Ook in de wereld van schuttingen heb je natuurlijk trends. Zo kun je jouw schutting verven in white wash of ga je voor authentiek zwart. Wat ook een populaire kleur is voor tuinen tegenwoordig is wit. Een witte schutting geeft kleinere tuinen een bepaalde grootsheid en zorgt er ook voor dat het groen er mooi uitspringt. Daarbij zijn kleurige bloemen natuurlijk ook een geweldig contrast. Je maakt je schutting helder wit met een dekkende beits. Houd je meer van een klassieke, stijlvolle uitstraling? Kies dan voor antracietkleurige beits.

Tipbehandel je houten tuinmeubels eens met white wash beits. Hierdoor gaan ze langer mee en doe je volledig mee in de tuintrends!

Direct lak, olie of beits voor de schutting kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *