Nanocoating.nl

RAL 9010 “Zuiver Wit” voor muren, kozijnen en interieur

Zoveel witte verf tinten, zoveel keuze! Witte RAL tinten zoals RAL 9010, RAL 9001 en RAL 9016 zijn de meest voorkomende. Ga jij bijvoorbeeld wonen in een nieuwbouwwoning of bestel je “standaard” witte plinten dan is de kans groot dat je één van deze kleuren geleverd krijgt. Wel zo handig dat je weet wat je in huis haalt zodat je de rest van je interieur erop kan afstemmen.  Vind jij het lastig om de mooiste kleur ‘wit’ uit te kiezen? Lees dan dit artikel. Wij helpen je op weg met onze serie over de meest populaire witte verf tinten van dit moment.

Omschrijving RAL 9010

RAL 9010 staat ook wel bekend als zuiver wit en wordt gezien als de fabrieksstandaard van deuren, kozijnen en plinten. De reden van de populariteit van deze tint witte verf is makkelijk te verklaren. Het is niet 100% wit (geheel zonder pigment) maar er zit een heel klein beetje pigment doorheen waardoor het net iets van het witte af is. Hierdoor oogt RAL 9010 rustig en warm zonder ouderwets te zijn. Daarnaast combineert RAL 9010 goed met alle andere RAL kleuren.

Top 3 RAL 9010 verf van 2020

Bekijk ons overzicht van RAL 9010 verven en merken, vergelijk eenvoudig het verbruik gemiddeld per m2 en de prijs.

Veel verkocht

Ral-9016-Sigma-sigmatex-latex
Sigma Latex

Budgetvriendelijke keuze

Wijzonol Muurverf

Gebruikt door pro’s

Ral-9016-Sikkens-Alpha-Projecttex
Sikkens Latex

Kies 3 witte verf tinten voor een ruimtelijk effect. Bijvoorbeeld RAL 9010 voor de wanden. RAL 9016 voor je plafond en RAL 9001 voor kozijnen en plinten. Door het plafond in een lichte tint te schilderen oogt een kamer hoger.

RAL 9010 aanbiedingen: van muurverf tot buitenverf

Bijna alle grote bouwmarkten in Nederland bieden RAL 9010 muurverf of plafondverf aan. Ook RAL 9010 buitenverf, lak, meubellak en vloerlak is verkrijgbaar in deze populaire tint witte verf. Zuiver wit kan je o.a. kopen bij de Gamma, Karwei, Hornbach en online winkels. Ook budgetwinkels zoals Action hebben RAL 9010 standaard in het assortiment muurverf en verfspray.

Budgetvriendelijke merken zoals Flexa, Wijzonol en huismerken in de bouwmarkt stunten regelmatig met RAL 9010 aanbiedingen en kortingen. Staar je hier niet op blind. Heb je bijvoorbeeld een zuigende muur of een donkere ondergrond om te bedekken? Dan kan het een goed idee zijn om te investeren in een kwaliteitsverf. Initieel lijkt deze duurder te zijn in aanschaf, maar je hebt minder lagen nodig voor een dekkend resultaat. Je bent dus minder tijd kwijt aan de klus en verbruikt minder verf!

Een kwaliteits ral 9010 muurverf is bijvoorbeeld de Sikkens Alphatex SF. Bij dezen een greep uit andere voordelige RAL 9010 muurverf en lak:

Verf product (RAL9016)Ondergrond~M² per literPrijs indicatieBekijken
Wijzonol Muurverf MatSteen
Stucwerk
Behang
Beton
> 8 m2€ 1,31 (per m2)
Sikkens Alphacryl Pure Mat SFSteen
Stucwerk
Behang
> 10 m2€ 1,98 (per m2)
Sigma Sigmatex Superlatex MattSteen
Stucwerk
Behang
Beton
> 8 m2€ 2,02 (per m2)
Histor Structuur Muurverf Wit FijnSteen
Stucwerk
Behang
Beton
~4 m2€ 2,35 (per m2)

Zo koop je eenvoudig RAL 9010 muurverf online

Geen zin in gesjouw met grote blikken verf? Maak gebruik van het gemak van online witte verf kopen. Informatie over verbruik, op welke ondergrond de RAL 9010 latex, muurverf of lak te gebruiken is, type kleur en overige informatie kan je gemakkelijk vinden zodra je op een product klikt en de tekst rechts naast de product foto leest. Vaak hebben webwinkels een handige calculator waarmee je eenvoudig kan berekenen hoeveel verf je nodig hebt voor jouw klus.

Verf webwinkel overzicht

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
Ral-9016-Sikkens-Alpha-Projecttex
Sikkens Alpha Projecttex RAL 9010

*Onze Aanbeveling: Sikkens Alpha Projecttex

Sikkens Alpha Projecttex is de witte verf die specialisten zelf ook aanschaffen als ze met de klus beginnen. Als ze tenminste niet voor de maximale marge gaan, want producten van hoge kwaliteit komen nu eenmaal met een prijs. Zo is de 2,5 liter variant gemiddeld € 35.- en krijg je de 10 liter variant (handig voor grotere projecten) voor gemiddeld € 140,-. Maar de prijs/kwaliteit verhouding is bij deze verf optimaal!

Grootste Pluspunten:

  • Beste uit de test van het programma Radar (Avro Tros)
  • In verschillende types wit verkrijgbaar
  • Schrobvast en zeer goed dekkend
  • Ook verkrijgbaar in andere wittinten

Zo vind je de juiste kleur wit voor jouw interieur

Met RAL 9010 Zuiver wit zit je in 98% van de gevallen goed! Toch kan het handig zijn om even een kort onderzoekje te verrichten naar verschillende witte verf tinten. Wit staat er namelijk om bekend dat het de kleur van de omgeving opneemt. Daglicht, lamplicht en de andere kleuren van je interieur kunnen allemaal het eindresultaat beïnvloeden. Volg je deze stappen? Dan kan het eigenlijk niet meer misgaan met je kleurkeuze:

  1. Laat je inspireren: kijk naar verschillende woonstijlen, wat anderen in huis hebben en wat goed voelt. Ga jij voor industrieel? Dan is RAL 9016 wellicht een goede optie. Wil je vintage in te interieur? RAL 9001 geeft je de warmte die je zoekt.
  2. Maak gebruik van kleurstaaltjes of kleurentesters: Veel merken bieden kleine potjes verf, kleurwaaiers of kleurtesters van verf aan. Doe er je voordeel mee!
  3. Speel met licht: zet eens een lamp aan, of bekijk de kleur bij regenachtig weer. Zo krijg jeeen goed beeld van de kleur in verschillende omstandigheden.
  4. Maak de juiste combinaties: wit is een basiskleur. Ga jij voor mooie aardse verfkleuren? Dan kan een wit tint met een vleugje warmte geen kwaad. Ga je juist voor de kleur van het jaar? Ga dan voor fris wit.

Verschillende combinaties met wit

Zoals we hierboven al hebben aangegeven is het goed om rekening te houden met de stijl en kleuren van je interieur bij de keuze voor ral 9010 of een andere tint witte verf. Er zijn natuurlijk talloze combinaties te maken: van klassiek tot creatief. Kijk daarom vooral naar wat jij mooi vindt. En mocht je toch teleurgesteld in de gemaakte combinatie met wit? Dan schilder je de muur, het kozijn of je plafond gewoon opnieuw. Dat is het mooie van verf!

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *