Nanocoating.nl

Betere efficientie door nano coating voor zonnepanelen te gebruiken

Zonnepanelen hebben veel baat bij nano coating. Een nano coating heeft zeer vuil- en waterafstotende eigenschappen, welke het energieverlies van een zonnepaneel voorkomen. Nano coating voor zonnepanelen is een innovatieve technologie die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop we zonne-energie gebruiken. Deze geavanceerde beschermlaag kan de efficiëntie van fotovoltaïsche cellen helpen verhogen door warmteverlies te beperken en stofophoping op het oppervlak van het paneel te minimaliseren. Nano-coating helpt ook beschermen tegen UV-schade, oxidatie, watervlekken en krassen. Door het creëren van een hydrofobe barrière rond het oppervlak van het paneel wordt voorkomen dat vuildeeltjes zich eraan hechten en wordt de reflectie van eventuele regen- of sneeuwval verminderd. Het eindresultaat is een langer meegaand, efficiënter zonnepaneel met een groter vermogen en betere prestaties. Met dit soort bescherming kunt je na verloop van tijd genieten van een schonere energieproductie met minder onderhoud.

nano-coating-voor-zonnepanelen-zelfreinigende-werking

Voorbeeld hydrofiele + hydrofobe werking zonnecellen

Nano coating voor zonnepanelen kan onder andere het volgende betekenen:

 • Nano-technologie zorgt voor afstoting van alle typen vervuiling; van algen tot vogelpoep
 • Zonnecellen worden zelfreinigend door afbreken van regen en UV-straling
 • Er treedt geen verlies in energie-opwekking op door de jaren heen
 • Scheelt op lange termijn in kosten; opbrengst is hoger én reinigen hoeft tot vijf keer minder
 • Trekt in de panelen en vormt hiermee een transparante, niet spiegelende laag

Hierom wil je nano coating voor je zonnepanelen

Zonnepanelen worden niet alleen vies, maar hun energieopbrengst wordt ook minder door de jaren heen. Zonder nano daalt de opbrengt van een zonnepaneel binnen tien jaar met ongeveer 20%. Zeker wanneer zonnepanelen in grote getale aanwezig zijn – zoals op kantoor, bij boerderijen of als energievoorziening voor een groot bedrijf – zijn de voordelen van een nano coating daarom aanzienlijk.

De eigenschappen zorgen ervoor dat een zonnepaneel een stuk duurzamer wordt.

NC Nano Coating voor glas

Bescherm glas met echte Nano coatings

NC Nano coating voor glas is speciaal ontwikkelt voor glas. De meest ideale en beste oplossing om glas ‘easy to clean’ te maken. Deze nano coating voor glas droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met microvezeldoek of -spons, zowel voor binnen als voor buiten toepasbaar. NC Nano coating voor glas bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor glas. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Houd met deze 4 zaken rekening bij nano coating voor zonnepanelen

Een zogenoemde nano coating is een laag gebaseerd op minuscule nanodeeltjes: deze zijn zo klein dat ze letterlijk één worden met de ondergrond. In het geval van zonnepanelen bevatten deze deeltjes een hoge concentratie titaandioxide, wat de laag hydrofiel maakt. Dit stoot water niet af, maar verspreid het over het gehele oppervlak; wat een zelfreinigend effect teweeg brengt. Nano coating voor zonnepanelen vind je ook vaak onder de noemer nano coating voor glas.

Nano vloeistof kunt u doorgaans zelf appliceren, al levert dit op een dak of andere hoge plek belemmeringen op. Daarnaast zijn er enkele andere zaken waarmee u rekening dient te houden bij het gebruik nano coating voor zonnepanelen. We zetten ze voor u op een rij:

 1. Nano coating is niet permanent; na 3 jaar moet er een nieuwe coating aangebracht worden
 2. Zelfreinigend is ietwat misleidend; intensief schoonmaken is overbodig, maar onderhoud blijft af en toe nodig
 3. Aanbrengen is relatief duur; het kost ongeveer één jaar om de kosten eruit te halen
 4. Bij schuin dak moeilijk appliceerbaar; het inschakelen van een specialist is doorgaans beter

Bij het kiezen van een nano-coating is het belangrijk om er een te kiezen die specifiek is ontworpen voor het type zonnepaneel dat je gebruikt. Verschillende coatings bieden verschillende niveaus van bescherming en efficiëntie, dus doe jouw onderzoek en vind er een die past bij jouw specifieke behoeften. Zorg er bovendien voor dat je recensies bekijkt van andere klanten die de coating hebben gebruikt voordat je jouw keuze maakt – dit zal ervoor zorgen dat je een kwaliteitsproduct krijgt dat je optimale prestaties zal leveren. Met de juiste nano-coating kunt je jarenlang genieten van betrouwbare energieproductie zonder dat je zich zorgen hoeft te maken over onderhoud of degradatie.

Zelf nano coating op je zonnepanelen aanbrengen doe je zo

 1. Zorg ervoor dat je alle instructies zorgvuldig leest en opvolgt voordat je een nano-coating op jouw zonnepanelen aanbrengt. Het is belangrijk dat de coating correct wordt aangebracht, zodat deze goed werkt en het paneel niet beschadigt.
 2. Voor het beste resultaat brengt je meerdere lagen nano-coating aan voor maximale bescherming tegen UV-schade en oxidatie.
 3. Na het aanbrengen moet je ervoor zorgen dat de coating voldoende tijd krijgt om volledig uit te harden voordat je hem blootstelt aan direct zonlicht of andere omgevingsfactoren.
 4. Controleer jouw zonnepanelen met nano-coating regelmatig op tekenen van slijtage of schade en breng de coating zo nodig opnieuw aan om de efficiëntie en levensduur te maximaliseren. Dit zal je helpen haal het meeste uit jouw zonne-energie systeem.

Innovatie: nano zonnecellen

nano-zonnecellen-gedrukt

Nano zonnecellen zijn zelfs oprolbaar

U kunt ook zonnepanelen overwegen waar de coating standaard al in verwerkt zit: zogenaamde nano zonnepanelen of organische zonnecellen. In tegenstelling tot ‘normale’ zonnecellen, welke voor een groot deel uit silicium bestaan, bestaan deze uit minuscule nano tubes. Deze innovatie zorgt ervoor dat de panelen een stuk dunner en flexibeler geproduceerd kunnen worden, waardoor ze in theorie op elk materiaal kunnen worden bevestigd. Een praktische toepassing is dat ze bijvoorbeeld zo ook om dakpannen heen gewikkeld kunnen worden.

Daarnaast maakt dit de zonnepanelen goedkoper om te produceren. Deze techniek zorgt echter niet voor de zelfreinigende werking van nano: hiervoor is nano op basis van titaandioxide nodig. U kunt contact opnemen met een specialist in zonnepanelen voor meer informatie hierover.


Kies een gedegen specialist voor zelfreinigende zonnecellen

In Nederland zijn er verschillende applicateurs die nano coating voor zonnepanelen kunnen aanbrengen. Bij deze producenten kunt u doorgaans ook zelf een product halen. Doorgaans gaat het hier om nano coating voor glas, waarvoor u ongeveer €200,- betaalt voor 1 liter.

Het is echter verstandiger om met een specialist om tafel te gaan voor een prijsafspraak. Niet alleen kunnen zij u helpen met de juiste hoeveelheid; zij kunnen het ook op hoge of moeilijk te bereiken plekken aanbrengen. Hiervoor zijn wij u graag van dienst. Wij stellen met u een passende offerte op voor uw project, gekoppeld aan de juiste partner.

Veelgestelde vragen over nano coating voor zonnepanelen

Ja, nano-coating helpt warmteverlies te beperken en stofophoping op het oppervlak van het paneel te minimaliseren, waardoor het rendement toeneemt en de energieproductie wordt geoptimaliseerd.

Een hoogwaardige nano-coating kan tot 10 jaar meegaan bij goed onderhoud en verzorging, zodat jouw zonnepanelen gedurende hun hele levensduur in goede staat blijven.

Nee, er zijn geen bekende veiligheidsproblemen in verband met het gebruik van een correct aangebrachte nano-coating voor zonnepanelen. Het is echter belangrijk ervoor te zorgen dat de coating correct wordt aangebracht en alle instructies vóór gebruik zorgvuldig te lezen.

De kosten van nano-coating variëren afhankelijk van de grootte en het type zonnepaneel dat je gebruikt, maar variëren doorgaans van EUR 50 tot EUR 200 per paneel. Het is belangrijk om met deze kosten rekening te houden wanneer je een budget voor jouw nieuwe zonnesysteem opstelt.

Heb je een vraag over nano coating voor zonnepanelen? Wij helpen!

De laatste opmerking en 1 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
3 antwoorden
 1. Geluk P.K. zegt:

  Het daglichtpaneel Beaut Solar 160 is van het dak van mijn Camper gewaaid. Hierdoor is mogelijk het oppervlak beschadigd, wat niet is te zien. Elektrisch funktioneert het nog prima.
  Heeft een laag nano coating er op gebracht met een kwast zin ??
  Zo ja, welke nano coating ??

  m.v.g.

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Jouw vraag is ons niet helemaal duidelijk. Een nanocoating is transparant en kan dus niet gebruikt worden om beschadigingen te repareren. Het geeft enkel water- en vuil afstotende eigenschappen aan een oppervlak.

   Als dit niet het antwoord is op je vraag, zou je deze dan nog kunnen verduidelijken?

   Alvast bedankt!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
   • Juriaan zegt:

    Beste Verflaag.nl,

    Ik ben opzoek naar een bedrijf om een nanocoating aan te brengen op 446 panelen. Echter is zo een bedrijf moeilijk te vinden. Wellicht kunnen jullie mij helpen. Regio Zoetermeer
    Mail gerust bij vragen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *