Maak hout in badkamer waterdicht

Bescherm jouw mooie houten badkamermeubel met de 4 opties uit dit artikel voor jarenlang plezier!

Hout in de badkamer waterdicht maken

Natuurlijke materialen in je badkamer geven de ruimte sfeer. Een prettige ambiance, waarin je lekker kunt ontspannen. Een houten wand in de badkamer of misschien zelfs een vloer van hout kan een luxueuze uitstraling geven aan jouw thuis spa.

Eén nadeel van dit natuurproduct: het kan heel slecht tegen vocht. En laat dat nou net zijn waar je veel van hebt in een badkamer. Er kan ook schimmel ontstaan, waardoor het hout in je badkamer er niet mooier en gezonder op wordt. Het goede nieuws is dat je hout kunt beschermen tegen rotten. Wat zijn de voordelen van het hout waterdicht maken?

 • Minder onderhoud en reparaties;
 • Blijft er lang mooi uitzien;
 • Vuil- en vochtwerend;
 • Geen schimmels meer.
 • Makkelijker schoonmaken

Waterdicht impregneren van hout in de badkamer – 4 opties

Als je een houten badkamermeubel, vloer, wand of plank waterdicht wilt maken dan heb je 4 opties, met ieder voor- en nadelen:

 1. Olie
 2. Beits
 3. Lak /Coating
 4. Nano coating

Hieronder bespreken we alle vochtwerende opties zodat je zonder zorgen gebruik kunt maken van hout als prachtig natuurproduct in de badkamer.


Transparante nano coating, lak en olie voor badkamerhout kopen

Chemona NanoCoat Wood & Stone
Chemona Woodcoat

Nano coating

Profluid Care 102

Nano coating

Woodseal-Pro-Hout-Impregneermiddel
Woodseal Pro Hout

Impregneer

Trae Lyx Naturel

Coating

Osmo-5125-Hardwax-Olie-Pure-Naturel
Osmo Hardwax

Olie

Impregneer je houten badkamermeubel met olie of beits

Impregneermiddel is een verzamelnaam voor penetrerende producten. Ze dringen diep in de houtvezel om zo van een binnenuit vochtwerende werking te geven aan het hout. Lak of verf ligt bovenop het hout en vormt als het ware een barrière tussen het hout en vocht. Voordeel van impregneermiddelen is dat het hout blijft ademen en dus zonder problemen kan krimpen of uitzetten bij wisselende temperaturen zoals in de badkamer het geval is.

 • Olie: een budgetvriendelijk natuurproduct. Kleurt het hout iets donkerder. Tijdelijke bescherming die je regelmatig opnieuw moet aanbrengen.
 • Beits: mogelijkheid om het hout een kleur of wash (white wash, grey wash etc.) mee te geven aan badkamerhout. Vochtregulerend. Niet geschikt voor zware waterbelasting. Moet regelmatig opnieuw worden aangebracht.

Direct producten kopen om badkamer hout waterdicht te maken?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Antislip lak voor een veilige houten vloer in de badkamer

Ga je voor lak, dan biedt dit alweer een extra gradatie aan bescherming. Het is iets duurder als beits of olie maar zorgt dan ook voor een langere bescherming. Voor een houten badkamermeubel of plank kan je kiezen uit een transparante of gekleurde lak. Heb je een eiken meubel of andere houtsoort met veel looizuur dan kan je ook een parketlak gebruiken. Deze gaat de vergeling van deze houtsoorten tegen.

Heb je een houten vloer in de badkamer die je wilt behandelen? Dan is deze transparante antislip lak een goede optie. Origineel bedoeld voor houten traptreden maar ook prima geschikt voor houten vloeren. Door de toegevoegde anti-slip granulaat biedt het een goede anti-slip bescherming voor alle zachthouten en hardhouten vloeren en behoud je die prachtige natuurlijke uitstraling .

Coating voor een waterdichte houten badkamervloer

Wil jij een echt zen badkamergevoel? Wees dan niet bang voor een houten vloer. Bescherm de vloer met een twee componenten transparante coating voor een waterdichte afwerking. Deze coating is ook erg geschikt voor bijvoorbeeld een houten badkamermeubel of plank in de douche. Het is de sterkste bescherming van alle soorten die we in dit artikel bespreken, maar ook de duurste. Daar krijg je dan wel weinig onderhoud en uitstekende kwaliteit voor!

Let op: een houten vloer is niet geschikt voor een inloopdouche of douchewand. Is er sprake van zware waterbelasting dan kan je beter gaan voor een gietvloer, tegels of PVC.

Waterbestendig hout in je badkamer met nano coating

Nanotechnologie in coating is een ontzettend goede manier om je hout te beschermen en waterbestendig te maken. Het is een duurzaam middel en is simpel zelf aan te brengen. Daarnaast is het vrijwel onzichtbaar. Wil jij waterbestendig hout in je badkamer bereiken met nano coating? Bekijk dan de volgende producten:

Meer lezen over waterdichte oplossingen?

Heb jij een vraag? Wij helpen je. Stuur ons hieronder een bericht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *