Nanocoating.nl

Maak hout in badkamer waterdicht

Hout in de badkamer waterdicht maken

Natuurlijke materialen in je badkamer geven de ruimte sfeer. Een prettige ambiance, waarin je lekker kunt ontspannen. Een houten wand in de badkamer of misschien zelfs een vloer van hout kan een luxueuze uitstraling geven aan jouw thuis spa.

Eén nadeel van dit natuurproduct: het kan heel slecht tegen vocht. En laat dat nou net zijn waar je veel van hebt in een badkamer. Er kan ook schimmel ontstaan, waardoor het hout in je badkamer er niet mooier en gezonder op wordt. Het goede nieuws is dat je hout kunt beschermen tegen rotten. Wat zijn de voordelen van het hout waterdicht maken?

 • Minder onderhoud en reparaties;
 • Blijft er lang mooi uitzien;
 • Vuil- en vochtwerend;
 • Geen schimmels meer.
 • Makkelijker schoonmaken

Waterdicht impregneren van hout in de badkamer – 4 opties

Als je een houten badkamermeubel, vloer, wand of plank waterdicht wilt maken dan heb je 4 opties, met ieder voor- en nadelen:

 1. Olie
 2. Beits
 3. Lak /Coating
 4. Nano coating

Hieronder bespreken we alle vochtwerende opties zodat je zonder zorgen gebruik kunt maken van hout als prachtig natuurproduct in de badkamer.


Transparante nano coating, lak en olie voor badkamerhout kopen

Chemona NanoCoat Wood & Stone
Chemona Woodcoat

Nano coating

Profluid Care 102

Nano coating

Woodseal-Pro-Hout-Impregneermiddel
Woodseal Pro Hout

Impregneer

Trae Lyx Naturel

Coating

Osmo-5125-Hardwax-Olie-Pure-Naturel
Osmo Hardwax

Olie

Impregneer je houten badkamermeubel met olie of beits

Impregneermiddel is een verzamelnaam voor penetrerende producten. Ze dringen diep in de houtvezel om zo van een binnenuit vochtwerende werking te geven aan het hout. Lak of verf ligt bovenop het hout en vormt als het ware een barrière tussen het hout en vocht. Voordeel van impregneermiddelen is dat het hout blijft ademen en dus zonder problemen kan krimpen of uitzetten bij wisselende temperaturen zoals in de badkamer het geval is.

 • Olie: een budgetvriendelijk natuurproduct. Kleurt het hout iets donkerder. Tijdelijke bescherming die je regelmatig opnieuw moet aanbrengen.
 • Beits: mogelijkheid om het hout een kleur of wash (white wash, grey wash etc.) mee te geven aan badkamerhout. Vochtregulerend. Niet geschikt voor zware waterbelasting. Moet regelmatig opnieuw worden aangebracht.

Direct producten kopen om badkamer hout waterdicht te maken?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Antislip lak voor een veilige houten vloer in de badkamer

Ga je voor lak, dan biedt dit alweer een extra gradatie aan bescherming. Het is iets duurder als beits of olie maar zorgt dan ook voor een langere bescherming. Voor een houten badkamermeubel of plank kan je kiezen uit een transparante of gekleurde lak. Heb je een eiken meubel of andere houtsoort met veel looizuur dan kan je ook een parketlak gebruiken. Deze gaat de vergeling van deze houtsoorten tegen.

Heb je een houten vloer in de badkamer die je wilt behandelen? Dan is deze transparante antislip lak een goede optie. Origineel bedoeld voor houten traptreden maar ook prima geschikt voor houten vloeren. Door de toegevoegde anti-slip granulaat biedt het een goede anti-slip bescherming voor alle zachthouten en hardhouten vloeren en behoud je die prachtige natuurlijke uitstraling .

Coating voor een waterdichte houten badkamervloer

Wil jij een echt zen badkamergevoel? Wees dan niet bang voor een houten vloer. Bescherm de vloer met een twee componenten transparante coating voor een waterdichte afwerking. Deze coating is ook erg geschikt voor bijvoorbeeld een houten badkamermeubel of plank in de douche. Het is de sterkste bescherming van alle soorten die we in dit artikel bespreken, maar ook de duurste. Daar krijg je dan wel weinig onderhoud en uitstekende kwaliteit voor!

Let op: een houten vloer is niet geschikt voor een inloopdouche of douchewand. Is er sprake van zware waterbelasting dan kan je beter gaan voor een gietvloer, tegels of PVC.

Waterbestendig hout in je badkamer met nano coating

Nanotechnologie in coating is een ontzettend goede manier om je hout te beschermen en waterbestendig te maken. Het is een duurzaam middel en is simpel zelf aan te brengen. Daarnaast is het vrijwel onzichtbaar. Wil jij waterbestendig hout in je badkamer bereiken met nano coating? Bekijk dan de volgende producten:

Meer lezen over waterdichte oplossingen?

Heb jij een vraag? Wij helpen je. Stuur ons hieronder een bericht.

14 antwoorden
 1. Jack Mantel zegt:

  Hallo
  ik heb 2 vragen.
  De eerste; ik heb een eetkamer tafel gemaakt van een schaaldeel, deze gelakt maar de lak is niet hard genoeg. Na 2 weken zijn er al krassen, deukjes en zelfs blussen uit de tafel. Ik ben nu op zoek naar een harde matte lak.
  Tweede vraag;
  Ik ben bezig om van oude wagondelen, inclusief gaten en scheuren, klaar te maken als badkamer meubel. Maar om dit waterafstotend te maken en de gaten op te vullen heb ik dus iets nodig waar ik dat doel mee kan behalen. Ook hier willen wij geen glans.
  Ik hoop dat ik hier het juiste advies kan krijgen voor beide vragen
  Groet Jack

  Beantwoorden
 2. Jan zegt:

  Hoi, we hebben een eikenhouten blad laten maken voor ons badkamermeubel. Ik wil liever niet ieder jaar aan de haal met olie of beits dus zat te denken aan een lak of coating met waterafstotende / waterwerende eigenschappen. Welk product adviseren jullie?

  Beantwoorden
 3. Sandra De Vries zegt:

  Goedemorgen!

  Ik zou graag een houten shutter (houten plankjes omgeven door zwarte laag verf?) in de badkamer op willen hangen. Welk product kan ik hier het beste voor gebruiken?

  Met vriendelijke groet,
  Sandra de Vries

  Beantwoorden
 4. Hans zegt:

  Wij hebben in de badkamer een bad met scheepshout. Het hout is wel een keertje aan een verfbeurt toe. Maar nergens vind ik een aanbeveling hoe je dit scheepshout in dr badkamer het best kunt behandelen..

  Beantwoorden
 5. Céline zegt:

  We zijn aan het kijken om onze houten vloer te behandelen, zonder kleur verandering maar om het vlek en water bestendig te maken (huisdieren). De nano-coating staat wel beschreven voor binnenhout, maar nergens wordt over vloeren gesproken. Is dat geschikt om vloeren mee te behandelen?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Céline,

   Nano coating is minder geschikt voor vloeren omdat het niet goed tegen loopbelasting bestand is. Ik zou je een transparante houtcoating voor vloeren willen adviseren. Deze is (bijna) onzichtbaar, optimaal bestand tegen krassen, stoten en vlekken en geschikt voor de meeste houten vloeren. Houtcoating vergeelt niet en is verkrijgbaar in verschillende glansgraden.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Mirjam,

   Als het badkamermeubel in een natte zone staat dan kan je deze het beste behandelen met een houtcoating of waterafstotende nanocoating.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 6. phil zegt:

  Hallo,

  Ik wil een eikenhouten plank plaatsen in de badkamer, vlakbij de douche. Waarmee kan ik de plank het beste behandelen om deze spatwaterdicht te maken?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Phil,

   Hout in de badkamer in een zogenoemde “splash” zone kan je het beste beschermen met een twee componenten houtlak van bijvoorbeeld het merk Trae Lyx. Deze is mooi mat, transparant en waterbestendig. Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 7. jurre zegt:

  beste ,
  in onze badkamer , is de plafond in massieve eiken planchetten, de plafond loopt ook door in de douche zelf .
  met welk soort vernis dat de planken vernist zijn. weet ik niet .
  Nu mijn vraag , met welk product , kan ik de de plafond behandelen zodat die waterdicht wordt.
  mvg
  Jurre

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Hoi Jurre,

   Vernis maakt hout hooguit waterafstotend, niet waterdicht. Je zou een tweecomponenten lak kunnen gebruiken voor extra bescherming. Schuur wel de oude vernis goed af voordat je een nieuwe lak aanbrengt.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 8. Dik zegt:

  Wat is jullie advies voor eiken verlijmde panelen in de badkamer, waarmee kan ik dat het beste en meest duurzaam transparant behandelen?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Hoi Dik,

   Een tweecomponenten lak geeft de beste bescherming voor hout in de badkamer. Je leest er alles over in dit artikel..

   Succes met de klus!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *