Nanocoating.nl

Hout waterdicht maken en beschermen tegen vocht

Het waterdicht maken van hout verlengt de levensduur van houten materialen en objecten, en voorkomt veel onderhoud of vervanging. Wanneer hout goed is afgedicht, is het beschermd tegen vocht dat in het hout dringt. Bovendien voorkomt het waterdicht maken van je houten oppervlakken schimmel- en meeldauwgroei. Iets wat snel gebeurd met hout in de badkamer bijvoorbeeld.

Hout Waterdicht Maken

Hout beschermen tegen vocht kan met nano coatings bijvoorbeeld

Het waterdicht maken van hout is belangrijk in gebieden met een hoge vochtigheidsgraad en om je te beschermen tegen mogelijke gezondheidsrisico’s door schimmelsporen in de lucht. Waterdicht gemaakt hout helpt ook verflagen langer te behouden en zorgt voor een betere algemene uitstraling van elk oppervlak waarop het is aangebracht. Ten slotte kan hout door het waterafstotend te behandelen zijn natuurlijke schoonheid jarenlang behouden, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Natuurlijke materialen in je badkamer geven de ruimte sfeer. Een prettige ambiance, waarin je lekker kunt ontspannen. Een houten wand in de badkamer of misschien zelfs een vloer van hout kan een luxueuze uitstraling geven aan jouw thuis spa. Hout behandelen tegen vocht is een klusje dat je eenvoudig zelf kan met de juiste voorbereiding.

Eén nadeel van dit natuurproduct: het kan heel slecht tegen vocht. En laat dat nou net zijn waar je veel van hebt in een badkamer. Er kan ook schimmel ontstaan, waardoor het hout in je badkamer er niet mooier en gezonder op wordt. Het goede nieuws is dat je hout kunt beschermen tegen rotten. Wat zijn de voordelen van het hout waterdicht maken?

 • Minder onderhoud en reparaties;
 • Blijft er lang mooi uitzien;
 • Vuil- en vochtwerend;
 • Geen schimmels meer.
 • Makkelijker schoonmaken

Om deze 4 redenen moet jij hout waterdicht maken

 1. Om het risico van rot en bederf van het hout te verminderen; water kan ervoor zorgen dat hout opzwelt, barst, splijt en kromtrekt, wat uiteindelijk leidt tot totale structurele uitval als het niet goed wordt behandeld. Door je hout waterdicht te maken, blijft het jarenlang sterk en stevig.
 2. Ter bescherming tegen vochtschade zoals schimmelgroei; dit kan vooral belangrijk zijn in gebieden met een hoge vochtigheidsgraad, omdat schimmelsporen kunnen groeien op vochtige oppervlakken, wat kan leiden tot potentiële gezondheidsrisico’s als het hout niet wordt behandeld.
 3. Om het hout sterk te houden; door hout waterdicht te makenkan het beter bestand zijn tegen slijtage en een betere bescherming bieden tegen de elementen. Dit maakt het ideaal voor buitentoepassingen zoals dekken, hekken en andere houten structuren rond het huis.
 4. Het creëren van een beschermende barrière; het waterdicht maken van je hout creëert een onzichtbare film tussen het oppervlak van het hout en elk water of vocht dat ermee in contact komt, waardoor schade op de lange termijn wordt voorkomen.

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het waterdicht maken van hout? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden. Daarbij adviseren wij ook altijd om beschermingsmiddelen te kopen zoals een bril, handschoenen en mondkapje.

NC nano coating voor hout

Hout waterbestendig en waterdicht maken met nano coatings

NC Nano coating voor hout is speciaal ontwikkelt voor alle soorten hout. De meest ideale en beste oplossing om hout te beschermen en ook echt waterdicht te maken. Deze nano coating voor hout droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met blokkwast of spuit, zowel voor binnen als voor buiten toepasbaar. NC Nano coating voor hout bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor hout. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Hout waterdicht maken

Hout waterdicht maken kan je eenvoudig zelf doen

Hout waterdicht maken doe je zo (stappenplan)

 1. Maak het hout schoon: Voordat je begint met het waterdicht maken van het hout, moet je het grondig schoonmaken en al het bestaande vuil van het oppervlak verwijderen. Dit kan onder andere met een krachtige reiniger zoals de NC nanoreiniger voor hout van Nanocoating.nl.
 2. Dicht eventuele scheuren af: Als er scheuren of blootliggende naden in het hout zijn, gebruik dan een kit of houtvuller om ze op te vullen en zorg ervoor dat ze goed zijn afgedicht voordat u met het waterdicht maken begint.
 3. Waterdichte nano coating aanbrengen: Breng met een kwast of roller een gelijkmatige laag nano coating voor hout aan op het gehele oppervlak van het hout. Laat het minstens 24 uur drogen voordat je verder gaat. Wij raden van harte de NC Nano coating voor hout aan van Nanocoating.nl.

Met deze eenvoudige stappen kan je jouw hout oppervlakken eenvoudig beschermen tegen vocht, water en morsen, waardoor het langer meegaan en beter worden onderhouden.

Koop je hout impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je hout waterbestendig te maken en te beschermen tegen vuil bij onderstaande webshop en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct nano coating voor hout kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden

 

Veelgestelde vragen over hout waterdicht maken of hout behandelen tegen vocht

Waterdichte coating kan je bij bijna alle doe-het-zelf winkels halen. Onder andere bij Gamma, Praxis, Hornbach en Nanocoating.nl. Wij adviseren altijd om te kiezen voor nano coatings als het aankomt op het waterbestendig maken van hout en het behandelen van hout tegen vocht.

Hout behandelen tegen vocht en water is een klusje dat je eenvoudig zelf kan doen. Volg de stappen in dit artikel en jouw hout is waterdicht. Onthoud altijd dat het hout goed schoongemaakt moet worden en droog moet zijn voor je gaat coaten.

Het impregneren van hout is iets wat jezelf heel eenvoudig kan doen. Schaf de juiste producten aan, wees goed voorbereid en volg ons stappenplan in dit artikel om hout waterdicht te maken met nano coating. Zeker met deze dure tijden in Nederland kan je er soms maar beter voor kiezen om te beschermen en te voorkomen, dan om te vervangen.

Hout beschermen tegen regen doe je op dezelfde manier als ieder ander hout. Schaf de juiste producten aan, wees goed voorbereid en volg ons stappenplan in dit artikel om hout waterdicht te maken met nano coating.

Hout waterbestendig maken in de badkamer doe je op dezelfde manier als ieder ander hout. Schaf de juiste producten aan, wees goed voorbereid en volg ons stappenplan in dit artikel om hout waterdicht te maken met nano coating.

Ja zeker, een houten aanrechtblad beschermen tegen vocht doe je op dezelfde manier als ieder ander hout. Schaf de juiste producten aan, wees goed voorbereid en volg ons stappenplan in dit artikel om hout waterdicht te maken met nano coating.

Heb je een vraag over het waterdicht maken van hout? Wij helpen!

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
14 antwoorden
 1. Jack Mantel zegt:

  Hallo
  ik heb 2 vragen.
  De eerste; ik heb een eetkamer tafel gemaakt van een schaaldeel, deze gelakt maar de lak is niet hard genoeg. Na 2 weken zijn er al krassen, deukjes en zelfs blussen uit de tafel. Ik ben nu op zoek naar een harde matte lak.
  Tweede vraag;
  Ik ben bezig om van oude wagondelen, inclusief gaten en scheuren, klaar te maken als badkamer meubel. Maar om dit waterafstotend te maken en de gaten op te vullen heb ik dus iets nodig waar ik dat doel mee kan behalen. Ook hier willen wij geen glans.
  Ik hoop dat ik hier het juiste advies kan krijgen voor beide vragen
  Groet Jack

  Beantwoorden
 2. Jan zegt:

  Hoi, we hebben een eikenhouten blad laten maken voor ons badkamermeubel. Ik wil liever niet ieder jaar aan de haal met olie of beits dus zat te denken aan een lak of coating met waterafstotende / waterwerende eigenschappen. Welk product adviseren jullie?

  Beantwoorden
 3. Sandra De Vries zegt:

  Goedemorgen!

  Ik zou graag een houten shutter (houten plankjes omgeven door zwarte laag verf?) in de badkamer op willen hangen. Welk product kan ik hier het beste voor gebruiken?

  Met vriendelijke groet,
  Sandra de Vries

  Beantwoorden
 4. Hans zegt:

  Wij hebben in de badkamer een bad met scheepshout. Het hout is wel een keertje aan een verfbeurt toe. Maar nergens vind ik een aanbeveling hoe je dit scheepshout in dr badkamer het best kunt behandelen..

  Beantwoorden
 5. Céline zegt:

  We zijn aan het kijken om onze houten vloer te behandelen, zonder kleur verandering maar om het vlek en water bestendig te maken (huisdieren). De nano-coating staat wel beschreven voor binnenhout, maar nergens wordt over vloeren gesproken. Is dat geschikt om vloeren mee te behandelen?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Céline,

   Nano coating is minder geschikt voor vloeren omdat het niet goed tegen loopbelasting bestand is. Ik zou je een transparante houtcoating voor vloeren willen adviseren. Deze is (bijna) onzichtbaar, optimaal bestand tegen krassen, stoten en vlekken en geschikt voor de meeste houten vloeren. Houtcoating vergeelt niet en is verkrijgbaar in verschillende glansgraden.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Mirjam,

   Als het badkamermeubel in een natte zone staat dan kan je deze het beste behandelen met een houtcoating of waterafstotende nanocoating.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 6. phil zegt:

  Hallo,

  Ik wil een eikenhouten plank plaatsen in de badkamer, vlakbij de douche. Waarmee kan ik de plank het beste behandelen om deze spatwaterdicht te maken?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Phil,

   Hout in de badkamer in een zogenoemde “splash” zone kan je het beste beschermen met een twee componenten houtlak van bijvoorbeeld het merk Trae Lyx. Deze is mooi mat, transparant en waterbestendig. Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 7. jurre zegt:

  beste ,
  in onze badkamer , is de plafond in massieve eiken planchetten, de plafond loopt ook door in de douche zelf .
  met welk soort vernis dat de planken vernist zijn. weet ik niet .
  Nu mijn vraag , met welk product , kan ik de de plafond behandelen zodat die waterdicht wordt.
  mvg
  Jurre

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Hoi Jurre,

   Vernis maakt hout hooguit waterafstotend, niet waterdicht. Je zou een tweecomponenten lak kunnen gebruiken voor extra bescherming. Schuur wel de oude vernis goed af voordat je een nieuwe lak aanbrengt.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 8. Dik zegt:

  Wat is jullie advies voor eiken verlijmde panelen in de badkamer, waarmee kan ik dat het beste en meest duurzaam transparant behandelen?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Hoi Dik,

   Een tweecomponenten lak geeft de beste bescherming voor hout in de badkamer. Je leest er alles over in dit artikel..

   Succes met de klus!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *