Nanocoating.nl

Histor kleur van het jaar 2020 Chinese Porcelain

Chinese Porcelain – diep, krachtig inktblauw

De prachtige eclectische naam roept de sfeer van vroegere ontdekkingsreizen naar Aziatische oorden op waar men de pracht en praal van eeuwenoude culturen leerde kennen. Donkerblauw doet denken aan de zee, maar ook aan koninklijke luxe en sereniteit. Volgens Histor is blauw de makkelijkste kleur om van neutraal over te stappen naar een wereld vol kleur en daar zijn wij het wel mee eens. De histor kleur van het jaar 2020 Chinese Porcelain is een rijke, frisse en tegelijkertijd traditionele tint die past bij iedere levendige accentkleur.

De diepe, krachtige blauwtint neemt je mee naar de natuur en roept associatie op met balans en stilte.

De kleur is uitstekend te combineren met verschillende stoffen als fluweel, zijde en wol, maar ook met bijvoorbeeld keramiek, florale patronen, koper en goud. Het is een klassieke kleur waarbij het met de styling eigenlijk niet mis kan gaan!

Tip: Deze Histor trendkleur van 2020 is ook uitstekend te combineren met de flexa kleur van het jaar. Bij de Verfmenger kan je bijna alle verven in iedere kleur laten mengen. Dus ook in Chinese Porcelain.

Sfeerbeelden Histor kleur van het jaar 2020

Thema voor het jaar 2020: Rust en Beleving

‘Door het gemak dat we iedere dag ervaren gaan we meer en meer op zoek naar een belevenis’, aldus Annette Høj Vraa, Histor-kleurstyliste.

chinese porcelain histor thema

Het donkerblauwe op traditioneel chinees porcelein vormde een inspiratiebron

De kleur moest volgens Histor dan ook vooral echtheid, rust en natuur uitstralen en makkelijk te combineren zijn met iedere woonstijl. Chinese Porcelain is een rijke, frisse en tegelijkertijd traditionele tint die past bij iedere levendige accentkleur en uitstekend te combineren is met fluwelen kussens, leer en zandkleuren.

Chinese Porcelain leent haar naam aan de donkere inktkleurige verf op traditioneel chinees porcelein. En misschien wel dichter bij huis het delfts blauw! Het oogt daarom chique en tijdloos.

Thema verfkleuren worden uitgekozen door experts die ieder jaar consumentengedrag, designtrends en maatschappelijke trends over de hele wereld onderzoeken. Ook andere verfmerken zoals Flexa brengen een kleur van het jaar uit.

De 3 kleurpaletten die Chinese Porcelain complimenteren 

Chinese Porcelain is geïntroduceerd in drie verschillende trendpaletten met elk een andere stijl. On the Move is een palet met vrolijke kleuren. At the Core roept een gevoel van nostalgie op en past goed in een Urban Jungle of Eclectische woonstijl. In the Know heeft een mysterieuze combinatie van warm koper tot zwart bruin.

De kleuren uit het trendpalet Flow on the Move

Ben jij extravert, creatief en speels van karakter? Dan kan je de kleuren uit het flow on the move pallet vast waarderen! Het is een expressief palet van kleuren als koraalrood, chocoladebruin en geel. Het voelt een beetje retro en modern. Ideaal voor mix en match van verschillende materialen en stoffen.

De kleuren uit het trendpalet Flow at the core

Elegant en down to earth is de beste beschrijving van dit palet. De donkere en klassieke kleuren ogen luxe en tijdloos. Deze kleuren staan prachtig in een botanische woonstijl of juist in combinatie met antieke meubels. Troostrijke kleuren als Rose Stain en Suguaro geven een rustgevend gevoel. Helemaal door de toevoeging van donkere tinten als Robin’s Wing en Black Lily. Het lichte deel van het palet is toegevoegd om het geheel meer diepte te geven.

De kleuren uit het trendpalet Flow in the know

Aards en mysterieus ogen de kleuren in het flow in de know kleurpalet. De kleurencombinaties zorgen voor een verfijnd samenspel van technologie en natuur door middel van rauwe natuurtinten als Ginger Cake en Talavera, naast natuurlijk geoxideerd blauw-groen wat te vinden is in Chinese Porcelain en Wave of Mystery. Net iets te heftig? Combineer deze kleuren dan met het “In the core” trendpalet voor een lichte balans.

Direct de Histor kleur van het jaar 2020 kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Combineren met de Histor kleur van het jaar 2018 en 2019

De kleur van het jaar 2019: Quiet clearing
Deze elegante, diepgroene kleur zorgt voor een levendig, groots gevoel en heeft tegelijkertijd een aards en kalmerend effect. De kleur is goed te combineren met de Histor kleur van het jaar 2020 en laat het groene prachtig uitkomen.

Histor kleur van het jaar 2018: Climax
Climax, een diepgrijze kleur met een warme ondertoon. Door zijn blauw zwarte uiterlijk zouden wij deze kleur niet 1,2,3 combineren met Chinese Porcelein.

Histor kleur van het jaar 2017: Dorade
Dorade is een paarse poederkleur. In combinatie met de donkere Chinese Porcelein ervaar je deze als een warme violet-grijs.

Wat vind jij van de Histor kleur van het jaar 2020? Laat het ons weten!

2 antwoorden
 1. Joey van Blanken zegt:

  Super leuk deze kleur en wil hem graag bestellen maar al de links op jullie site werken niet of refereren naar een ander artikel… Ik wil hem bestellen bij Gamma maar ook op de site kan ik hem niet vinden. Tot zover lekker gemaakt met niks.

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Hoi Joey,

   Vervelend dat de link niet meer verwijst naar Histor Chinese Porcelain. We zien inderdaad dat de kleur helaas op dit moment online niet kant en klaar verkocht wordt. Je kunt de kleur wel laten mengen in de bouwmarkt of online. Online kan je zoeken in kleurenwaaiers of de kleurcode/naam in de opmerkingen vermelden en in de winkel kan je bij een mengbalie aangeven welke kleur je zoekt. De Chinese Porcelain kleurcode is PPG1160-6 (sigma kleurenwaaier). Hopelijk kan je zo alsnog deze mooie kleur in huis halen!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *