Nanocoating.nl

Grondverf voor alle ondergronden

Je hebt geweldige inspiratie opgedaan in een woonmagazine en wilt direct beginnen met DIY-en. Met de juiste kleur verf in gedachten, en een lijstje met de benodigde verfartikelen in de hand, race je naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw woonkamer er straks net zo strak uitziet als in dat woonblad? De truc is: het aanbrengen van een goede grondverf (ook wel primer genoemd) als onderlaag.

Maar waarom grondverf gebruiken als je ook direct dat hippe kleurtje op de oppervlakte kunt aanbrengen? Door een goede onderlaag aan te brengen, bescherm je de ondergrond. Hierdoor heeft de laklaag een betere hechting, waardoor je oneffenheden en een slechte dekking voorkomt.

Universele grondverf kopen

So, grondverf it is! Maar welke soort primer koop je? Er zijn mensen die gewone verf gebruiken om mee te gronden, maar dit raden wij niet aan. Grondverf is dunner en biedt een betere hechtingsgrond dan normale verf. Een goede basis is daarnaast erg belangrijk om een glad oppervlak te creëren.

Je kunt kiezen voor een universele grondverf, zoals deze van Flexa. Zelfs bij behoorlijk gehavende ondergronden, zowel binnen als buiten, is dit middel een oplossing. Gebruikers zijn, volgens Trustpilot, tevreden over de toepassing van dit product en zeggen dat de dekking zeer goed is.

Kies voor waterbasis (acryl) of terpentine basis (alkyd)

grondverf-op-bestaande-verflaag

Als de verflaag nog goed is kan je grondverf direct op een bestaande verflaag aanbrengen.

Welke vorm je kiest maakt in principe niet uit, maar zorg ervoor dat je gaat werken met één systeem.Ga je watergedragen lakverf gebruiken? Ga dan ook voor een grondverf op waterbasis, zoals deze Acryl Grondverf van Wijzonol. De beste kwaliteit en leverbaar in alle kleuren. Volgens de reviews word je ‘aangenaam verrast’ door het resultaat en droogt de onderlaag zeer snel. Hetzelfde merk heeft ook een grondverf op terpentinebasis.

Wil je verschillende soorten primers voor houtwerk naast elkaar kunnen leggen? Natuurlijk, begrijpen wij volkomen! Een alternatief voor de Wijzonol is deze grondverf op waterbasis van Histor. De verf biedt een uitstekende hechting en maakt jouw houtwerk goed schuurbaar. ‘Schuurbaar?’, horen we je denken.

strak_in_de_lak_grondverf_wit_grijs
Flexa Strak in de lak grondverf – Acryl
Grondverf op acrylbasis
 • Kleur: wit of grijs
 • Inhoud: 750ml
 • Glansgraad: Mat
 • Geschikt voor: hout, opgeschuurde verf of beits binnen
flexa_grondverf_hout_loodvrije_menie
Flexa grondverf hout – Alkyd
Grondverf op alkydbasis
 • Kleur: oranje
 • Inhoud: 250ml of 750ml
 • Glansgraad: Mat
 • Geschikt voor: ijzer, staal, hout binnen en buiten

Direct Grondverf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Lagen schuren voor een strak resultaat

Je gebruikt grondverf, omdat je een onevenaarbaar verfresultaat wilt zien. Om dit te bereiken is het soms noodzakelijk om na een laag grondverf aanbrengen even licht het oppervlak te schuren. Kleine oneffenheden verdwijnen en de hechting van de volgende laag verf verbetert aanzienlijk. Hierdoor houd je de verflaag strak en glanzend, precies zoals jij het wilt. Belangrijk hierbij is dat je het juiste schuurpapier gebruikt. Is het hout ruw of de oude verflaag erg slecht? Gebruik dan eerst een grove korrel schuurpapier (P80 tot P120) breng de grondverf aan en schuur daarna licht op met schuurpapier met een fijnere korrel zoals P150 tot P220.

Tip: In een enkel geval is het gebruik van grondverf overbodig. Heb je een ondergrond die al eerder geschilderd is en nog steeds in topconditie verkeert? Dan is het niet nodig om grondverf op de bestaande verflaag aan te brengen.

De juiste grondverf kleur kiezen

Als we het dan toch over de details hebben, dan willen we je graag meer vertellen over de juiste kleur van de grondverf. Je kunt vele soorten gewoon op kleur mengen bij de verfspecialist of bouwmarkt, maar waarom zou je dit doen?

grondverf-kleuren

Felle kleuren verf komen het beste tot hun recht met een witte grondverf als basis

Felle kleuren verf en lak, zoals rood, oranje en geel, dekken vaak lastig door de heldere pigmenten. De juiste kleur grondverf zorgt voor een betere dekking van de kleur lak of verf, waardoor je er minder van hoeft te gebruiken. Gebruik onderstaand schema om er zeker van te zijn dat je de juiste kleur grondverf hebt:

Kleur van de lakverf – Kleur van de grondverf

 • Geel, oranje en lichtgroen – Wit
 • Rood – Lichtgrijs
 • Diepe, donkere kleuren – Donkergrijs

De zuigende werking van MDF opheffen

Alabastine-MDF-Grondverf
Alabastine MDF Grondverf

MDF is niets meer dan samengeperste houtvezels. Als je hier ‘gewone’ grondverf op aanbrengt, dan zuigt het alle verf op, waardoor je werk voor niets is geweest. en je veel verf moet gebruiken om het dekkend te krijgen Gebruik je deze speciale grondverf voor MDF dan hef je de zuigende werking van het materiaal op en kun je enkele uren daarna al starten met het aflakken. Zo kun je snel verder met de volgende stap van je DIY-handleiding van die tijdloze vakkenkast!

Tip: hier lees je alles over het verven van MDF.

Ga roest tegen met loodvrije menie voor ijzer, staal en hout

OAF-Ijzermenie-roodbruin
OAF Ijzermenie roodbruin

Tenslotte ben je misschien wel menie tegengekomen in je zoektocht naar de juiste verf. Loodvrije menie beschermt moeilijk bereikbare oppervlaktes. Het is een matte grondverf, die tegelijk een roestwerende functie heeft. Dit product van Flexa bevelen wij zeker aan, wanneer je ijzer en staal, of houtwerk dat direct in aanraking komt met schoon metselwerk, een beschermende laag wilt meegeven.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over grondverf?

Stel je vraag over Grondverf en we helpen je verder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *