Nanocoating.nl

Flexa mooi makkelijk productgids

Mooi makkelijk: Snel, simpel, als nieuw

Dit is de slogan van de nieuwe mooi makkelijk productlijn van flexa. Maar maakt het de belofte ook waar? Wat ons betreft wel. Een groot voordeel van de mooi makkelijk producten is namelijk dat je geen grondverf meer nodig hebt. Het hecht perfect op de ondergrond van je keuze, mits je de handleiding goed volgt (daarover straks meer). De specificaties in een notendop:

 • Verf en grondverf in één product
 • Verkrijgbaar in 0,75l tot 2,5l in zijdeglans
 • Verkrijgbaar in 10 trendy kleuren
 • Object specifiek afgestemd
 • De lak is slijtvast, voor intensief gebruik
 • Goed reinigbaar
 • Geschikt voor een onbehandelde ondergrond of intacte oude verflagen

Nadelen van Flexa mooi makkelijk lak

Na onze introductie ga je natuurlijk het liefst direct naar de webshop om deze verf te kopen. Maar wacht nog heel even; er zijn een paar nadelen waar je rekening mee kan houden. Zo is Flexa mooi makkelijk niet geschikt voor natte ruimtes of buitengebruik. Ook kan de lak niet worden aangebracht op slechte verflagen.

Sterk zuigende ondergronden kan wel, maar raden wij persoonlijk af. Door de zuigende werking zal je veel verf nodig hebben en wordt het al snel een dure aangelegenheid. Je kunt in dat geval beter een grondverf gebruiken.

Tot slot is de verf verkrijgbaar in een beperkt aantal kleuren en maar één glansgraad. Heb je een specifieke kleur in gedachten die niet bij de 10 standaard kleuren zit dan kan je deze laten mengen. Maar ben je op zoek naar een krijtmatte lak dan zal je helaas moeten uitwijken naar een ander verfproduct.

De 10 standaard mooi makkelijk kleuren

Zoals we hierboven al aangaven is flexa mooi makkelijk verkrijgbaar in 10 standaard kleuren. Zit jouw favoriete kleur er niet tussen? Bestel dan een mengkleur naar keuze! De standaard kleuren zijn:

 • Mooi Wit
 • Mooi Ijswit
 • Mooi Gebroken Wit
 • Mooi Mint
 • Mooi Olijfgroen
 • Mooi Warmgrijs
 • Mooi Blauwgrijs
 • Mooi Donkergrijs
 • Mooi Rood
 • Mooi Zwart

Direct Flexa mooi makkelijk kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Zo breng je het aan

Flexa heeft een korte handleiding geschreven voor ieder product op de achterzijde van de verpakking. Over het algemeen ziet deze er zo uit:

Aanbrengen op een onbehandelde ondergrond

 1. Reinigen met een oplossing van Alabastine Verfreiniger in water.
 2. Schuren met schuurpapier korrelgrofte P150-P180 en stofvrij maken.
 3. Daarna één laag Flexa Mooi Makkelijk aanbrengen. Na droging licht schuren met schuurpapier korrelgrofte P220-P280 en stofvrij maken.
 4. Zonodig beschadigingen herstellen met een geschikt reparatiemiddel. Na droging gladschuren en stofvrij maken.
 5. Afwerken met één of twee lagen Flexa Mooi Makkelijk Keukenkasten. Tussen de lagen schuren met fijn schuurpapier of kunststof schuurpad en stofvrij maken.

Aanbrengen op een behandelde ondergrond

 1. Slecht hechtende delen verwijderen door grof schuren.
 2. Intacte laag reinigen met een oplossing van Alabastine Verfreiniger in water.
 3. De intacte laag daarna dof schuren met korrelgrofte P220-P280 en stofvrij maken.
 4. De kale plaatsen behandelen met een laag Flexa Mooi Makkelijk.
 5. Zo nodig beschadigingen herstellen met een geschikt reparatiemiddel. Na droging gladschuren en stofvrij maken.
 6. Afwerken met één of twee lagen Flexa Mooi Makkelijk. Tussen de lagen schuren met fijn schuurpapier of kunststof schuurpad en stofvrij maken.

Alle producten van Flexa Mooi Makkelijk

Flexa Mooi Makkelijk

Deuren & Kozijnen

Flexa mooi makkelijk – Deuren en Kozijnen

Deze lak is, zoals de naam al weggeeft, speciaal afgestemd voor gebruik op deuren en kozijnen. Je kunt de lak direct aanbrengen op je deuren en kozijnen (wel even reinigen en schuren) in minimaal twee lagen. Voor een standaard vlakke deur heb je genoeg aan 750 ml. Wil je ook de kozijnen meenemen of heb je meer dan twee lagen nodig voor een dekkend geheel (bijvoorbeeld omdat je van licht naar donker gaat of andersom) dan is een grotere pot aan te bevelen.

 • Glansgraad: Zijdeglans
 • Basis: Watergedragen
 • Droogtijd: 1 uur
 • Overschilderbaar na: 6 uur

De lak is kras- en stootvast, sneldrogend, geurarm en kan gebruikt worden op hout en PVC.

Flexa Mooi Makkelijk

Meubels

Flexa mooi makkelijk – Meubels

Wil jij je meubels een nieuwe look geven? Dan is dit de lak voor jou. Flexa Mooi Makkelijk meubels is specifiek afgestemd voor jouw meubelen en is te gebruiken op praktisch alle ondergronden. Met o,75 liter kan je zo’n 9 m2 behandelen. Dit is voldoende voor een stoel of kleine kast. Wil je grotere meubels aanpakken of heb je meerdere lagen nodig dan is de verf ook verkrijgbaar in 2,5 l.

 • Glansgraad: Zijdeglans
 • Basis: Watergedragen
 • Droogtijd: 1 uur
 • Overschilderbaar na: 6 uur

De lak is kras- en stootvast, sneldrogend, geurarm en kan gebruikt worden op hout, melamine en PVC.

Let op: deze lak is niet geschikt voor buitenmeubels!

Flexa Mooi Makkelijk

Vloeren en trappen

Flexa mooi makkelijk – Vloeren en trappen

Speciaal voor trappen heeft Flexa deze lak in de mooi makkelijk lijn. Het is een lak die na droging geschikt is voor intensief gebruik dus kan prima gebruikt worden voor de woonkamertrap. Daarnaast is het een fijne vloerverf die je direct kan aanbrengen over tegels, beton of zelfs laminaat! Maak van die saaie vloer een eyecatcher met deze vloeren en trappen lak. En omdat de lak snel overschilderbaar is kan je de vloer of trap in één dag meerdere keren schilderen.

Tip: wil je antislip op je trap kijk dan eens bij ons artikel over de meestverkochte trapverf van dit moment: Sigma S2U Nova.

 • Glansgraad: Zijdeglans
 • Basis: Watergedragen
 • Droogtijd: 1 uur
 • Overschilderbaar na: 2 uur

Let op: deze lak is niet geschikt voor badkamervloeren of natte ruimtes.

Flexa Mooi Makkelijk

Keukenkasten

Flexa mooi makkelijk – Keukenkasten

Als je keukenkastjes toe zijn aan een nieuwe kleur of opknapbeurt dan is de Mooi makkelijk keukenkasten lak een geschikte keuze. Je kunt de verf direct aanbrengen op hout, melamine en pvc keukenkasten, plankjes en fronten. Denk er wel aan om de ondergrond te ontvetten en dof op te schuren.

 • Glansgraad: Zijdeglans
 • Basis: Watergedragen
 • Droogtijd: 1 uur
 • Overschilderbaar na: 6 uur

Let op: deze lak is niet geschikt voor het keukenblad.

Flexa mooi makkelijk reviews en ervaringen

Je hoeft ons natuurlijk niet op ons woord te geloven over de werking van flexa mooi makkelijk! We hebben een aantal positieve en negatieve reviews voor je verzameld van verschillende websites.

Positieve reviews: “Dekt goed, smeert goed uit en een mooie witte zijdeglans kleur. Ik ben erg tevreden en zou het een volgende keer weer gebruiken” zegt een gebruiker op het forum van Karwei. Een andere gebruiker zegt op ditzelfde forum dat hij tevreden is maar dat er wel meerdere lagen nodig waren voor een goed dekkend resultaat. Nog een ervaring: “Heel erg tevreden over dit product! Eerst beetje sceptisch omdat het 2 in 1 is. Maar verbazingwekkend top verf!”

Op de website van Gamma lopen de ervaringen uiteen: “Mooie smeerbare verf. Stevige laag. Denk wel goed om de kleur. Vond ik iets afwijken. Erg blij met het eind resultaat.” geeft een reviewer aan. Een andere review is tevreden over de verf, iets minder over de verpakking: “Ik heb de verf gebruikt om de tegels van de wc te verven. Mooie dekkende kleur en droogt snel. Het is alleen heel lastig om de deksel open te maken.”

Negatieve reviews: Helaas een andere gebruiker laten weten op Karwei dat hij snel beschadigingen op zijn trap had en dus niet tevreden is over de slijtvastheid. De ervaringen lopen uiteen van 1 tot 5 sterren (van de 5 sterren)

Helaas is ook op het forum van Gamma niet iedereen zo tevreden, zo geeft één gebruiker op Gamma aan dat hij ontevreden is over de slijtvastheid van de verf. Op de trap geeft het na enkele weken krassen.

Conclusie: Over het algemeen zijn er meer positieve als negatieve reviews. Ervaring leert dat een goede voorbereiding het halve werk is. Bij “verf en grondverf in één” producten moet je nog steeds de ondergrond goed ontvetten, schuren en schoonmaken en gebruik voldoende lagen!

Op google reviews krijgt het product een 3,4 uit 5.

Meer lezen over verf?

Wat is jouw ervaring met Flexa Mooi Makkelijk? Laat het ons weten!

3 antwoorden
 1. Piet zegt:

  Helaas een negatieve reactie Flexa mooi en makkelijk trappen.
  De trap goed geschuurd en gereinigd. De verf laat kwaststrepen achter en hecht niet mooi.
  Conclusie: trap opnieuw schuren en reinigen en andere verf erop. Voor mij geen Flexa mooi en makkelijk meer. Maakt absoluut niet waar dat het mooi en makkelijk is.

  Beantwoorden
 2. Margje zegt:

  Helaas negatieve ervaring Mooi en makkelijk Flexa verf voor keukenkastjes, er zat een normale verflaag op de kastjes.
  Goed gereinigd en geschuurd, de eerste laag opgebracht en nu na 7 dagen drogen kun je het met de nagel zo weer afkrabben. Dus niets geen goede hechting!! Ik wil er dan nog een laag opbrengen en dan overlakken met Glitsa parket lak om nog iets te redden van al mijn uren werk!
  Gekocht bij Kluswijs.

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Hoi Margje,

   Wat vervelend dat je een slechte ervaring hebt met de hechting van de Mooi Makkelijk verf op je keukenkastjes! Zeker als je goed hebt geschuurd zou dit niet het geval moeten zijn. Wij raden je aan om je klacht kenbaar te maken bij Flexa via het e-mail adres info@flexa.nl of telefoonnummer 071-3082344.

   Hopelijk kunnen zij achterhalen waar het aan ligt en je verder helpen met een oplossing.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *