Nanocoating.nl

Blanke lak productgids

Blanke lak (ook wel transparante lak genoemd) zorgt ervoor dat de ondergrond goed zichtbaar blijft. Het is de ideale afwerking voor mooie houten ondergronden zoals deuren, kozijnen, kasten en andere meubels. Van blanke lak mat tot glans; wij vertellen je alles over de mogelijkheden!

Blanke lak mat, glans of hoogglans?

Of je gaat voor glans of mat blanke lak is uiteraard een kwestie van smaak. Maar beide glansgraden kennen ook voor- en nadelen. Een matte blanke lak weerkaatst bijvoorbeeld weinig licht, maar is wel weer vlekgevoelig. Glans en hoogglans laat de ondergrond extra opvallen en stoot water en vuil het beste af.

Let op: sommige blanke lakken gebruiken engelse termen voor de glansgraden zoals Gloss (glans), Satin (zijdeglans), Brillant (hoogglans) en Matt (mat).

Twee componenten blanke lak (2k blanke lak)

Wil jij een blanke lak aanbrengen op een veeleisende ondergrond zoals een vloer, trap of badkamermeubel? Kies dan voor een twee componenten blanke lak. Deze is extra sterk en bestand tegen loopverkeer, intensief gebruik en het morsen van vloeistoffen. Een mooie blanke lak is deze van Trae Lyx.

Het bijzondere aan deze lak is dat wanneer de blanke lak is opgedroogd het hout bijna een onbehandelde uitstraling heeft, terwijl deze wel goed is beschermd. De twee componenten matte blanke lak is zeer geschikt voor vloeren, trappen, meubels en tafelbladen. Let op: voor donkere houtkleuren is de Extreme versie van dezelfde lak aan te bevelen.

Bestsellers in blanke lak

Of het nu gaat om blanke lak voor meubels, kozijnen, deuren of andere houten ondergronden, er zijn een aantal mooie producten die je heel eenvoudig aanbrengt in de door jou gewenste afwerking (mat of hoogglans). Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we er alvast een aantal voor je op een rij gezet die je gemakkelijk online kunt bestellen:

Top 3 blanke lak mat

Bescherm met de beste nano coatings

Met de nano coatings van Nanocoating.nl blijven je spullen en oppervlakken langer schoon en beschermd. Eerst goed reinigen en daarna de coating aanbrengen. Zo heb je er jaren lang geen omkijken meer naar. Onze nano coatings en reinigers bevatten geen PFAS. Alle producten die milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar kunnen zijn, zijn het ook. Zo houden we onze aarde mooi en schoon.

Bij Nanocoating.nl kan je snelle klantenservice verwachten. Zij helpen je graag met al je vragen zodat jij snel weer verder kan. Daarnaast is de levering ook snel met PostNL en ben je niet tevreden? Krijg jij je geld terug!

Check dus snel Nanocoating.nl!

Trae Lyx Naturel en Extreme

+ Twee componenten
+ Ultra mat
+ Voor binnen

trae lyx

Sigmavar WS

+ Geliefd door schilders
+ Kras- en slijtvast
+ Voor binnen

Rambo Pantser Vernis

+ Echt doe-het-zelf merk
+ Waterbasis
+ Budgetvriendelijk

Top 3 blanke lak glans

Sigmavar WS Gloss

+ Hoogglans
+ Voor binnen
+ Droogt snel

sigmavar ws gloss
Sikkens Cetol TGX

+ Hoogglans
+ Voor buiten
+ Geliefd door schilders

Sikkens Cetol TGX Gloss
Glitsa meubellak

+ Eiglans
+ Voor binnen
+ Budgetvriendelijk

Verflaag expert tip

Hout is mooi maar helaas kwetsbaar. Gebruik daarom een mooie matte blanke lak, een hoogglans lak of extra beschermende 2k blanke lak. Hiermee blijft het hout tot wel 5 jaar onderhoudsvrij. Liever een kleurtje? De meeste blanke lakken zijn ook verkrijgbaar met een subtiele tint waardoor je een white wash, grey wash of gewoon een verdiepende houtkleur krijgt.

In 4 stappen jouw houten meubel lakken (+ extra tip!)

Benodigdheden: verfreiniger, schuurpapier (korrel 150-180 of 220 – 280) en een blanke lak naar keuze.

Stap 1. Voorbereiden

Verwijder eventuele hang- en sluitwerken van en zorg ervoor dat je het meubel goed ontvet met een verfreiniger. Dit zorgt namelijk voor een betere hechting van de verf. Verdun de verfreiniger met warm water en gebruik een geschikte doek om het meubel zo goed schoon te maken.

Blanke lak mat

Blanke lak geeft hout de hoofdrol.

Stap 2. Schuren

Is alles droog? Dan kun je beginnen met schuren. Voor kaal hout gebruik je middelgrof schuurpapier (korrel 150-180). Als de verflaag van het oude meubel nog goed is, kun je het schuren met fijn schuurpapier (korrel 220 – 280). Na het schuren maak je het meubel stofvrij met een doek of zachte borstel.

Let op: met blanke lak blijft alles van de houten ondergrond zichtbaar. Zorg er dus voor dat je alles wat je niet mooi vindt aan het hout hebt geschuurd, gerepareerd of opgevuld met houtplamuur.

Stap 3. Opschuren

Wanneer de grondlaag helemaal opgedroogd is, is het verstandig om deze nog een keer licht op te schuren. Hiervoor gebruik je fijn schuurpapier (korrel 220 – 280). Maak het daarna nog even stofvrij en je bent klaar om te gaan verven!

Stap 4. Verven

Zorg ervoor dat je de blanke lak goed doorroert voordat je het gebruikt. Schilder eerst met een kwast de randen, vervolgens kun je voor grote vlakken een roller gebruiken. Werk hierbij in verticale richting en rol daarna horizontaal uit. Werk van boven naar beneden om zo zakkers te voorkomen. Eindig altijd met in de lengte in één richting te rollen.

Koop je blanke lak makkelijk online

Vind meteen wat je zoekt! Koop de blanke lak om jouw hout te beschermen bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook rollers en andere benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

 

Meer lezen over lak en verf?

Heb je een vraag over blanke lak? Wij helpen!

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *