Nanocoating.nl

Tuinmeubelen schoonmaken en behandelen

Je tuinmeubelen regelmatig reinigen en behandelen is belangrijk om ze in topconditie te houden en ervoor te zorgen dat ze jarenlang meegaan. Regelmatig schoonmaken helpt bij het verwijderen van vuil, verkleuring en schimmel die zich in de loop der tijd kunnen ophopen. Behandelingsproducten zoals coating of reinigers kunnen ook helpen om het hout te beschermen tegen verdere schade door UV-stralen en regen. Door je tuinmeubels regelmatig te behandelen met een laag verf of beits krijgt het een aantrekkelijke afwerking die elke tuin verfraait. Door het hout te behandelen met een product als nano coating of impregneer blijft het er langer nieuw uitzien en is het gemakkelijker schoon te maken wanneer dat nodig is. Tuinmeubelen schoonmaken en behandelen is een eenvoudig klusje, lees er hieronder alles over.

Zo is tuinmeubelen schoonmaken super makkelijk

Tuinmeubelen moeten in goede staat worden gehouden door ze regelmatig schoon te maken. Gebruik om te beginnen een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel om het oppervlak van je tuinmeubelen grondig te reinigen. Voor hardere vlekken kan je een hogedrukreiniger of een sterk reinigingsmiddel gebruiken, zoals de NC Nanoreiniger voor hout. Spoel zo nodig het reinigingsmiddel af met koud water en laat het op natuurlijke wijze in de zon drogen voordat u het opbergt (lees overigens altijd de instructies van de fabrikant). Controleer ook af en toe op losse schroeven en bouten, zodat die na verloop van tijd niet gaan roesten.

Bescherm je tuinmeubels met de beste nano coatings

Wist je dat Nanocoating.nl ook een houtreiniger heeft die verweerd hout weer tot leven brengt? Echt! De NC Houtreiniger zorgt ervoor dat tuinmeubels die vies zijn geworden weer helemaal opkleuren door de kleurherstellende eigenschappen. In combinatie met de NC Nano coating voor hout bescherm je jouw tuinmeubels ook nog eens in een hand omdraai!

Met de nano coatings van Nanocoating.nl blijven je spullen en oppervlakken langer schoon en beschermd. Eerst goed reinigen en daarna de coating aanbrengen. Zo heb je er jaren lang geen omkijken meer naar. Onze nano coatings en reinigers bevatten geen PFAS. Alle producten die milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar kunnen zijn, zijn het ook. Zo houden we onze aarde mooi en schoon.

Bij Nanocoating.nl kan je snelle klantenservice verwachten. Zij helpen je graag met al je vragen zodat jij snel weer verder kan. Daarnaast is de levering ook snel met PostNL en ben je niet tevreden? Krijg jij je geld terug!

Check dus snel Nanocoating.nl!

Tuinmeubelen schoonmaken en behandelen

Tuinmeubelen schoonmaken en behandelen kan je eenvoudig zelf doen

Tuinmeubelen beitsen of tuinmeubelen lakken: wat is verstandig?

Houten tuinmeubels zijn een mooie aanvulling op je tuin, mits ze in goede staat zijn natuurlijk. Als de meubels net nieuw zijn, dan heb je nog geen last van ruw hout met hier en daar een gebarsten verflaag. Door je tuinmeubels goed te beschermen kun je dit ook voorkomen. Zo houd jij je tuinset in goede conditie en maak je een weloverwogen keus.

Net als bij het verven van je schutting kun je ook bij het opknappen van je tuinmeubels kiezen uit lakken, beitsen of oliën.

Eigenschappen van olie, beits of lak voor tuinmeubelen buiten

 • Lakken | een laag lak over het hout, gekleurd of transparant, beschermt je hout buiten tegen weersinvloeden, blijft slechts enkele seizoenen mooi en moet geschuurd worden voordat een nieuwe laag kan worden aangebracht;
 • Beitsen | dringt door tot in het hout, beschermt van binnenuit, dekkend en transparant, grondverf is niet nodig, beschermt ook tegen vuil, slijtage, vocht en het weer;
 • Oliën | dringt door tot in het hout, grondverf is niet nodig, beschermt van binnenuit, dekkend en transparant, benadrukt het natuurlijke karakter van hout, beschermt in mindere mate dan beits en moet dus vaker in olie gezet worden.

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het schoonmaken en behandelen van je tuinmeubelen? Ons advies is om altijd goed voorbereid aan je klus te beginnen. Zorg ervoor dat je dus altijd je gereedschap mee besteld als doeken, sponsen en borstel. Maar ook de juiste reinigers en coatings voor de hoeveelheid dat je wilt gaan behandelen. Zo zou je in een weekend de klus moeten kunnen klaren.

Enkele productaanbevelingen van Verflaag.nl

tuinhuis-olie
Tuinhuis olie

Olie (Spray!)
Beits

Verweerde tuinmeubels schoonmaken en behandelen

Verweerd hout verdient iets meer aandacht dan vrij nieuwe meubelen. Als de houten meubels onbehandeld zijn, dan verweert het onder invloed van vocht, zon en wind. Je ziet dit aan het hout, want dan krijgt het een gekke grijze kleur en voelt het ruig, vezelig aan. Hoe zorg je ervoor dat jouw oude tuinbank weer als nieuw lijken? Met NC Houtreiniger van Nanocoating.nl!

Alternatief voor nano coating

Tip: Wil je direct van start gaan en zoek je een alternatief? Bestel dan onderstaand pakket van Cetabever en knapt je verweerde meubels ook op maar minder goed dan de NC Houtreiniger van Nanocoating.nl:

Tuinmeubel Beitsset

Tuinmeubel Beitsset

Tuinmeubel Beitspakket bestaat uit:

 • Beits transparant, klushandschoenen, afplaktape, mengbak, roerstok, roller, kwast, afdekfolie, schuurpapier
 • Inhoud beits: 750ml
 • geschikt voor: tuinmeubelen uit zachthout, hardhout, steigerhout
 • Basis: waterbasis
 • Biedt: bescherming tot 3 jaar

In 5 stappen je tuinmeubelen beitsen of lakken

 1. Maak de meubels schoon met tuinmeubelreiniger:
 2. Je kunt een harde borstel gebruiken, maar soms is een hoge drukspuit ook een handige optie;
 3. Zorg ervoor dat al het reinigingsmiddel verwijderd is en neem het af met een zachte borstel;
 4. Laat de meubels goed drogen en schuur het licht op;
 5. Je hebt nu een uitstekende ondergrond waarop de olie, beits of lak heel goed hecht en er intrekt. Beits is verkrijgbaar in diverse varianten, zoals greywash, teak, transparant of whitewash.

Nu weet je hoe je een houten tafel moet behandelen en vergrijsd hout moet opknappen voor buiten gebruik.

Bekijk ook deze video over het beitsen van tuinmeubelen

Heb je een vraag over het schoonmaken en behandelen van tuinmeubels? Wij helpen!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *