Nanocoating.nl

Een betonnen vloer verven doe je zo

Een betonnen vloer verven is niet moeilijk en met de juiste voorbereiding en producten kan je heel gemakkelijk die zoldervloer, woonkamervloer of zelfs garagevloer een mooie opknapbeurt geven. Wij vertellen je hoe en waarmee!

Betonnen vloer verven of coaten: 5 verschillen

Het is erg belangrijk om van te voren goed na te denken over het product dat je kiest om je betonvloer te verven. Een coating heeft niet alleen een heel ander prijskaartje, je mag er ook een ander resultaat van verwachten. Of je gaat voor een betonvloer verf of een betoncoating is is met name afhankelijk van hoe je de vloer gebruikt. Hieronder 5 verschillen om rekening mee te houden:

  1. Betonvloer verf is minder slijtvast: als je een intensief belopen betonnen vloer wilt behandelen of wanneer er zware spullen op staan (zoals auto’s in een garage), kies dan voor een (epoxy) coating.
  2. Coating is duurder en niet in de bouwmarkt verkrijgbaar: je kunt betonvloer epoxy coating het beste aanschaffen in online webshops of bij groothandels.
  3. Beton coating kan je heel dekkend en naadloos aanbrengen: met meerdere lagen zorg je er zelfs voor dat een oneffen betonvloer helemaal glad is. Met een verf kan dit niet lang niet zo goed.
  4. Een betonnen vloer verven is makkelijker: het aanbrengen van een coating vereist enige handigheid. Coating moet je na het mengen van de hars en de verharder binnen een korte tijd aanbrengen en het drogen duurt langer.
  5. Met betonverf kan je vaak na 24 uur de vloer alweer belopen: een coating heeft minimaal 2 lagen nodig en het kan tot 4 dagen duren voordat de lagen droog zijn en de vloer weer beloopbaar.

Tip: wil je meer weten over het coaten van je vloer? Kijk dan in ons artikel over gietvloeren in huis.

Budgetvriendelijk je betonvloer verven

Of het nu gaat om een ruwe betonvloer verven of een gevlinderde betonvloer verven, er zijn een aantal mooie producten die je heel eenvoudig aanbrengt in de door jou gewenste kleur. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we er alvast drie voor je op een rij gezet die je gemakkelijk online kunt bestellen:

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Coatingstore.nl Betoncoating

+ Krachtig op iedere betonvloer
+ Voor binnenvloeren en buitenvloeren
+ Compleet pakket
– Niet voor natte ruimtes

Epoxy garagevloer set

+ Complete epoxy set in vele kleuren
+ Bestand tegen auto’s en zware kasten
– Alleen online verkrijgbaar

epoxy betonvloer pakket
Flexa Vloerverf

+ Vele kleuren
+ Budgetvriendelijk
+ Antislip
+ Betonvloeren binnen en buiten
– Niet geschikt voor gladde vloeren

flexa vloerverf

Verflaag expert tip

Kijk altijd naar welke soort betonvloer je hebt voordat je aan de slag gaat. Zo kan je een gevlinderde betonvloer niet verven zonder epoxy primer en een anhydriet betonvloer moet eerst grondig worden geschuurd. Laat je dus goed informeren zodat je niet te maken krijgt met hechtingsproblemen of oneffen eindresultaat.

Betonvloer verf kleuren (tip!)

Wist je dat je niet alleen in de bouwmarkt maar ook online betonvloer verf kan laten mengen in de door jou gewenste kleur? Waarom gaan voor standaard grijs als je ook kunt kiezen voor modieus zandgrijs of blauwgrijs?

betonnen vloer verven

Een betonnen vloer verven kan in vele kleuren zoals deze trendy wit!

In principe kan je jouw betonvloer verf kleuren uitkiezen op RAL nummers of kleurenkaarten van bekende merken. In de bouwmarkt kan je de gewenste kleur aangeven bij de mengmachine en online kan dit tijdens het bestelproces (onder het kopje “kies je kleur of kleurenwaaier” of je zet het in de opmerkingen bij je bestelling.

Natuurlijk zijn er ook een aantal standaard betonvloer verf kleuren waar je uit kunt kiezen De Deze standaard verf kleuren zijn vaak gebaseerd op de meest verkochte betonvloer verf kleuren van het moment. Het assortiment kan dus regelmatig wisselen.

Een ruwe betonvloer verven in 10 stappen

In dit stappenplan behandelen we het verven van een ruwe betonvloer met histor betonvloer verf. Kijk uiteraard ook altijd op de verpakking van je product voor de instructies.

Stap 1 Voorbereiding

Verwijder losse stukken beton van de vloer met een staalborstel en plamuurmes. Zijn er andere oneffenheden krab deze dan ook los met de staalborstel. Daarna stofzuig je de betonvloer met een bouwstofzuiger zodat er geen losse stukjes of stofdeeltjes meer achter blijven. Je eindigt de voorbereidingsfase met het ontvetten van de betonvloer. Gebruik hiervoor ontvetter (zoals st.Marc) en een pluisvrije dweil. Spoel de betonnen vloer daarna schoon met water en laat helemaal drogen.

Stap 2 Gaten en scheuren in de betonvloer repareren

Er bestaat speciale vloervuller voor het repareren van gaten en scheuren in de betonvloer. Dit breng je aan volgens de aanwijzingen op de verpakking (poeder mengen met water) met een plamuurmes. Duw de vuller snel met een plamuurmes in het gat en strijk met een andere natte plamuurmes af. Als je alle gaten en scheuren hebt gevuld en de vloervuller is droog dan kan je de gevulde stukken licht schuren. Is de vloervuller opgedroogd? Schuur licht op en neem opnieuw af met een vochtige spons.

Stap 3 Betonvloer kitten met betonkit

De naden tussen vloer en wand kan je kitten met betonkit. Zorg voor een minimale voegbreedte van 6 mm en maximaal 18 mm. Kijk wel uit voor vlekken! Opgedroogde betonkit kan je namelijk niet makkelijk verwijderen.

Stap 4 Afplakken

Plak de muren of plinten af met goede schilderstape die langer kan blijven zitten.

gevlinderde betonvloer verven met primer

Breng een primer of voorstrijk aan op de betonvloer voor een goede hechting

Bijvoorbeeld gele schilderstape of premium tape.

Stap 5 betonvloer voorstrijk aanbrengen

Breng voorstrijk (voor muren en vloeren) aan met een kwast of roller op de betonvloer. Laat daarna de betonnen vloer goed drogen.

Stap 6 betonvloer verf mengen

Roer de betonvloer verf goed door met een verfmixer of spatel. Gebruik je een garagevloer verf of epoxy verf? Deze bestaat uit twee losse componenten die gaan uitharden zodra je ze mengt. Meng dus nooit meer dan je in één keer kunt aanbrengen.

Stap 7 Randen en hoeken van de betonnen vloer verven

Yes! Het echte verfwerk kan beginnen. Start in de hoeken en de randen met het aanbrengen van de betonverf. Zorg voor een rand van ongeveer 10 tot 15 cm. Het handigst is een kleine blokkwast voor de randen en een ronde kwast voor de hoeken.

Stap 8 Ruwe betonvloer verven

Nu ga je meters maken. Bewapend met een vachtroller op steel doop je de roller in de verf, verdeel je het over het verfrooster en breng je de verf ruim aan op de vloer. Zorg voor een egale dekking door de verf niet teveel uit te rollen

Schilder de vloer vervolgens in denkbeeldige vierkanten van ongeveer 1 m2. Laat de vierkanten elkaar overlappen en verf van links naar rechts en overlap daarna alle vierkanten nog eens van links naar rechts. Dit noemen schilders nat in nat werken. Werk zo snel mogelijk want anders heb je kans op kleurverschil.

Stap 9 Een tweede laag betonvloer verf aanbrengen

Als de eerste laag droog genoeg is om te overschilderen (zie richtlijnen op de verpakking) dan kan je een tweede laag aanbrengen. Doe dit op dezelfde manier als bij stap 8.

Stap 10 Drogen en genieten van je geverfde betonvloer

Na 24 uur kan je voorzichtig op de betonvloer lopen. Ga alleen nog niet al te enthousiast al je meubels erheen verslepen. Het kan tot 7 dagen duren voordat de betonnen vloer verf echt droog en hard is. Na een week kan je met een gerust hard genieten van je nieuwe vloer!

Koop je betonvloer verf makkelijk online

Vind meteen wat je zoekt! Koop betonvloer verf bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook rollers en andere benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

 

Gevlinderde betonvloer verven (let op!)

Een gevlinderde betonvloer is een zogenoemde gladde betonvloer. Een normale betonverf voor vloeren hecht hier niet zomaar op. Let dus op dat je een goede primer (bij voorkeur een epoxy verf primer) aanbrengt voordat je een gevlinderde betonvloer verven gaat.

Over het algemeen geldt: hoe harder, vlakker en gladder een een vloer is hoe lastiger het voor een betonverf om erop te hechten. Het beste is om altijd even advies in te winnen voordat je aan de verflaag begint!

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over vloerverf?

Heb je een vraag over het verven van je betonvloer? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *