Nanocoating.nl

Top 3 beste garagevloer coating

Wil jij jouw garage opknappen met een garagevloer coating maar weet je niet welke opties er zijn? Wij zochten de beste garagevloer coating producten voor je uit zodat je zeker weet dat je veel plezier hebt van je investering.

Garagevloer coating zelf aanbrengen (moeilijk?)

Garagevloer coating wordt meestal niet in bouwmarkten zoals Praxis, Gamma of Karwei verkocht. Dit komt omdat het zelf aanbrengen van garagevloer coating een beetje handigheid en kennis vereist. Als je de richtlijnen goed opvolgt en de basisbeginselen van coating begrijpt is het niet moeilijk! Een paar zaken om rekening mee te houden:

 • Garagevloer coating bestaat uit twee componenten die je moet mengen; de hars (coating) en de verharder.
 • Na het mengen begint het zogenoemde uithardingsproces. Je moet de coating dan binnen een korte tijd aanbrengen. Meng dus nooit meer dan je in één keer kunt aanbrengen.
 • Als je meerdere lagen wilt aanbrengen, kan je het beste meerdere verpakkingen kopen.
 • Bij hoge temperaturen gaat het uitharden van coating sneller, bij lage temperaturen langzamer. Garagevloercoating dus alleen aanbrengen wanneer de vloertemperatuur tussen de 10 °C en 25 °C is (luchtvochtigheid maximaal 85%).
 • Antislipkorrels kan je los kopen en als instrooimateriaal in de vloer strooien om de vloer plaatselijk een antislipfunctie te geven, of meng ze door de coating om deze in zijn geheel een antislipfunctie te geven.

Top 3 beste garagevloer coating + budget bonus

Als je online op zoek gaat naar garagevloer coating kom je veel verschillende producten tegen. Om je op weg te helpen hebben wij een top 3 beste garagevloer coating producten voor je samengesteld die je eenvoudig zelf kunt aanbrengen:

#1

Garagevloer set

Dit complete garagevloer pakket is onze nummer 1 omdat het een heel compleet pakket is met alles wat je nodig hebt voor het aanbrengen van garagevloer coating. Van rollers tot primer, coating en toplaag; jij kunt direct beginnen!

Waarom we deze garagevloer coating ook hebben uitgekozen op nummer 1 is omdat je bij deze aanbieder de meeste keuze hebt qua afwerking. Je kunt kiezen uit diverse glansgraden en antislip.

Geschikt voor: Keukenvloeren, woonkamervloeren, werkplaatsvloeren, garagevloeren, magazijnvloeren, terrasvloeren en alle andere betonvloeren binnen en buiten.

Voor- en nadelen

+ Complete set met coating inclusief kwasten, rollers en roerwerk.
+ Bescherming tegen chemicaliën en schoonmaakmiddelen.
+ Uitstekende afwasbaarheid (easy to clean).
+ Bestand tegen auto’s, chemicaliën en vloeistoffen.
+ Verkrijgbaar in ultramat, mat, hoogglans en zijdeglans.
+ Antislip mogelijk: grof en fijn.
+ Transparant.
+ Van 10m2 tot 100m2 garage’s.
– Alleen bij deze webshop verkrijgbaar.

#2

Rust Oleum garagevloer coating
Rust-Oleum_garagevloer_coating-set

Op de tweede plaats in de Top 3 beste garagevloer coating producten staat dit doe-het-zelf pakket van Rust-Oleum. Verkrijgbaar in één kleur (grijs) maar toch bijzonder vanwege de bijgeleverde kleurflakes die zorgen voor een levendig effect.

We zijn fan van de bijgeleverde instructie dvd die op een eenvoudige manier laat zien hoe je stap voor stap de garagevloer coating aanbrengt.

Met Rust-Oleum Garagevloercoating is jouw garagevloer gegarandeerd goed en snel geschilderd en maximaal beschermd tegen autobanden en chemicaliën zoals benzine en olie.

Voor- en nadelen

+ Handige instructie DVD
+ Uitstekende hechting op vele (ruwe) betonvloeren
+ Dekt in 1 laag
+ Bijzonder mooie kleurflakes bijgeleverd
– Maximaal 25m2 met 1 pakket
– Niet geschikt voor gevlinderde garagevloeren

#3

Alabastine garagevloer coating

Op de derde plaats een budgetvriendelijke garagevloer coating die regelmatig in de aanbieding is. Dit doet niets af van de kwaliteit. Het is een sterke epoxy coating die verkrijgbaar is in één kleur en glansgraad.

Heb je dus niet al te veel wensen qua uitstraling en wil je gewoon een makkelijke grijze garagevloer die goed bestand is tegen autobanden, chemicaliën en vloeistoffen? Dan is de nummer 3 uit de top 3 beste garagevloer coating producten een prima keuze!

Voor- en nadelen

+ Budgetvriendelijk
+ Antislip
+ Maximale hardheid, dekking en hechting in 1 laag
+ 1 verpakking is geschikt voor +- 20m2
– Maar één kleur beschikbaar.
– Niet geschikt voor buitenvloeren
– Niet geschikt voor zeer gesloten vloeren en anhydrietvloeren.

Bonus

Flexa Garagevloer verf

Toegegeven, dit is niet een garagevloer coating maar een garagevloer verf. Het is dus minder slijtvast en sterk bestand tegen vloeistoffen als een coating. Toch wilden wij jullie deze garagevloer verf niet onthouden. Want heb je iets minder budget, en gebruik jij jouw garage niet intensief?

Dan kan je met deze garagevloer verf van flexa jouw garagevloer eenvoudig van een mooie nieuwe kleur voorzien, ook buiten!

+ Vele kleuren
+ Budgetvriendelijk
+ Antislip
+ Betonvloeren binnen en buiten
– Niet geschikt voor gladde vloeren

Een garagevloer coating aanbrengen in 6 stappen

Nu je weet uit welke producten onze top 3 beste garagevloer coating bestaat, wordt het tijd om uit te leggen hoe je de epoxy vloercoating in de garage aanbrengt. In dit stappenplan maken we gebruik van onze nummer 1 garagevloer coating pakket. Kies jij voor een andere garagevloer coating? Lees of bekijk dan zorgvuldig de instructies die worden meegeleverd.

Tip: Bekijk ook de video hieronder waar alle stappen nog eens worden uitgelegd.

 1. Zorg dat de ondergrond vrij is van vuil en stof. Maak je vloer daarom altijd goed schoon. Heb je beschadigingen of is je vloer niet gelijk? Gebruik dan een betonvloer vuller of egalisatiemortel om de vloer egaal te maken.
 2. Breng de epoxy vloerprimer aan. De vloerprimer rol je kruislings uit met een vachtroller en laat je daarna 20 uur uitharden.
 3. Meng alle componenten van de epoxy vloercoating. Dit zijn component A, B en de pigmentpasta. Meng dit goed met de bijgeleverde spiraalmenger.
 4. Giet de gemengde epoxy uit over de vloer in de garage. Bewaar een kleine hoeveelheid in een mengbeker. Dit kan voor de randen gebruikt worden. Verdeel de vloercoating met een vloerwisser zodat je de hele vloer goed bedekt. Hierna rol je alles kruislings uit met een vachtroller.
 5. De randen kun je nalopen met een platte kwast en de vloercoating uit de mengbeker.
 6. Laat het geheel nu 48 uur uitharden. Na 72 uur is de vloer belastbaar. Wacht zeven dagen met het binnen zetten van bijvoorbeeld je auto.

Garagevloer egaliseren met egaliseer epoxy

In sommige gevallen kan het nodig zijn om je garagevloer eerst te egaliseren met egaliseer epoxy of egalisatiemortel, voordat je een garagevloer coating aanbrengt. Betonvloeren met een grove structuur, kuilen of beschadigingen kunnen op deze manier vlak en glad gemaakt worden. Na 1 nacht uitharden is de epoxy egalisatie voldoende uitgehard om een garagevloer aan te brengen op de geëgaliseerde vloer.

Koop je garagevloer coating makkelijk online

Koop garagevloer coating bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook spiraalmengers en andere benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

 

Wat doe je op de garagevloer: coating of verf?

Het is erg belangrijk om van te voren goed na te denken over of je kiest voor coating of verf. Een coating heeft niet alleen een heel ander prijskaartje, je mag er ook een ander resultaat van verwachten. Of je gaat voor een garagevloer verf of een garagevloer coating is is met name afhankelijk van hoe je de garagevloer gebruikt. Hieronder 5 verschillen om rekening mee te houden:

de beste garagevloer coating beton

Een garagevloer verven is niet moeilijk als je weet hoe het moet!

 1. Garagevloer verf is minder hard en duurzaam: gebruik jij jouw garage echt intensief voor auto’s, fietsen, motoren, voertuigen en klussen? Ga dan zeker voor een coating.
 2. Coating is duurder en niet in de bouwmarkt verkrijgbaar: je kunt epoxy coating voor garagevloeren het beste aanschaffen in online webshops of bij groothandels.
 3. Garagevloer coating is bestand tegen chemicaliën, olie, benzine en vloeistoffen: een verf is dit maar beperkt en zal sneller vlekken geven.
 4. Coating is iets moeilijker aan te brengen: het aanbrengen van een coating op je garagevloer vereist enige handigheid. Coating moet je na het mengen van de hars en de verharder binnen een korte tijd aanbrengen en het drogen duurt langer.
 5. Garagevloer coating kan niet op een buitenvloer worden aangebracht: dit komt omdat epoxy verkleurt bij zonlicht. Er zijn wel speciale UV topcoatings verkrijgbaar die dit tegen gaan.

Tip: wil je meer weten over het verven van een betonnen garagevloer? Kijk dan in ons artikel over betonvloeren verven.

Gevlinderde garagevloer verven (let op!)

Een gevlinderde garagevloer is een zogenoemde gladde betonvloer. Een garagevloer coating hecht hier niet op! Let dus op dat je een goede primer (bij voorkeur een epoxy primer) aanbrengt voordat je een gevlinderde betonvloer verven gaat en vraag altijd na bij het verkooppunt of het door jou gekozen product geschikt is.

Over het algemeen geldt: hoe harder, vlakker en gladder een een garagevloer is hoe lastiger het voor een coating om erop te hechten. Het beste is om altijd even advies in te winnen voordat je aan de verflaag begint!

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over coating en verf voor vloeren?

Heb je een vraag over het uitzoeken van de beste garagevloer coating? Wij helpen!

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *