Nanocoating.nl

Betoncoating zelf aanbrengen in 5 stappen

Zelf een betoncoating aanbrengen: zo gaat het in zijn werk

Zelf een betoncoating aanbrengen op uw huidige of nieuwe betonvloer? Dat is prima mogelijk! Er zijn een hoop producten op de markt die de ondergrond een langere levensduur kunnen geven. Met een beetje voorbereiding en doe-het-zelf ervaring is het aanbrengen van een betoncoating prima zelf te doen!

Wij nemen u stap voor stap mee hoe u deze producten optimaal kunt gebruiken. Daarnaast geven we u een aantal tips over belangrijke zaken waar u op moet letten.


Stap voor stap zelf een betonvloer aanbrengen

Om meteen met de deur in huis te vallen: hieronder geven we in 5 verschillende stappen weer hoe u zelf een betoncoating aanbrengen kunt. Onder het stappenplan leest u over geschikte producten.

Stap 1: Maak het oppervlak goed schoon
Voordat u de coating aanbrengt, is het van belang dat de helemaal ondergrond stof-, vet- en vloeistofvrij is. Zorg daarnaast voor een droge en stofvrije ruimte.

Stap 2: Breng een primer aan als eerste laag
Voordat de daadwerkelijke betoncoating aangebracht kan worden, is er eerst een primer of grondverf nodig. Dit is essentieel voor een optimale en egale hechting. Een primer brengt u op dezelfde manier aan als een verf en kan in een dunne laag. Vraag vrijblijvend advies bij ons op als u twijfelt over de juiste primers.

Stap 3: Meng de betoncoating
Een betoncoating bestaat doorgaans uit twee componenten. Deze moeten eerst bij elkaar gemengd worden. Kijk voor de precieze verhouding en uitvoering hiervan op de verpakking – deze hebben duidelijke instructies hiervoor. Gebruik een spiraalmixer en meng de componenten minimaal 3 tot 4 minuten. Als het klaar is, kan de mix direct aangebracht worden!

Stap 4: Breng de betoncoating zelf aan
Voordat u de coating aanbrengt: houd rekening met een zeer korte droogtijd. We raden aan om de coating bij voorkeur vlot en met meerdere personen aan te brengen. Werk hiervoor eerst de randen van de vloer of wand af met een platte kwast. Daarna kan de betoncoating worden aangebracht. Verdeel dit zo gelijkmatig mogelijk over de oppervlakte. Eventueel kan er gebruik worden gemaakt van een vloerwisser om de coating te verdelen. Rol het daarna met een vachtroller gelijkmatig kruislings uit. Loop met speciale spijkerzolen over de vloer om luchtbelvorming te voorkomen.

Stap 5: Laat het twee dagen uitharden
Een betoncoating op de vloer moet ongeveer 48 uur uitharden voordat er weer overheen gelopen kan worden. Zwaardere belasting is mogelijk vanaf ongeveer 5 tot 7 dagen. Hierna kan er eventueel een PU coating toplaag worden aangebracht voor een matte of hoogglans uitstraling! Uw betoncoating vloer is gereed voor gebruik.

Aanbevolen producten

Transparante betoncoating
Garagevloer coating set

Zeer sterke betoncoating

Tot slot: 5 tips voor zo mooi mogelijk resultaat

Om een zo mooi mogelijk resultaat te bereiken, zijn er een aantal zaken die je nog net wat meer op weg kunnen helpen. 5 tips van betoncoating experts:

  1. Breng de coating altijd in mooie, volle verflagen aan
  2. Voorkom druppels en lopers voordat deze opdrogen, want die zijn achteraf lastig te verhelpen;
  3. Gebruik bij voorkeur een roller; verschillende kwasten geven verschillende resultaten
  4. Breng de coating ‘nat in nat’ aan. Nat-in-nat wil zeggen dat de volgende banen in de natte verf moet komen, voordat de voorgaande coating droogt;
  5. Temperatuur beïnvloedt de de droogtijd. Bij laag droogt het langzamer, bij hoog sneller. Zorg daarom voor een tochtvrije ruimte met een constante temperatuur.

Bekijk ook deze video over het zelf aanbrengen van betoncoating

Deze betoncoating klus uitbesteden

Direct betoncoating kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over betoncoating

Vragen? Wij helpen je verder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *