Nanocoating.nl

Voegen impregneren en waterdicht maken in 3 stappen

Voegen zijn op vele plekken te vinden. Dit is vaak met kit of cement gemaakt om hoeken dicht te maken. Omdat voegen poreus zijn kunnen voegen dus ook slecht tegen water. Hierdoor is het ook nog eens extra vatbaar voor vuil en schimmel. Je kant het vast, die vieze zwarte schimmels in de badkamer. Dit kan je dus allemaal voorkomen door je voegen te beschermen met waterafstotend impregneermiddel. Heel eenvoudig zelf te doen, je leest waarom jij je voegen moet impregneren, welke producten je daarvoor nodig hebt en hoe je het doet in deze gids.

De voordelen van het impregneren van je voegen

Zeker in de badkamer zijn voegen erg blootgesteld aan water. Als badkamers al helemaal slecht zijn geventileerd is de kans op schimmels en vuil in de voeg erg groot. Dit kan je dus voorkomen door te impregneren. De volgende 4 voordelen pak je direct als je jouw voegen gaat impregneren.

  1. Voordeel 1: Het grootste voordeel is wel dat het schoonmaken van de voegen super eenvoudig wordt. Omdat vocht en vuil op de voeg ligt en niet in de voeg zit kan je eenvoudig met een doek of spons vocht en vuil verwijderen.
  2. Voordeel 2: Het voorkomt veel narigheid wat komt kijken bij een voeg. Het voorkomt schimmelvorming en is waterafstotend. Er trekt niks meer in. Hierdoor blijven je voegen langer goed.
  3. Voordeel 3: Je zorgt er dus voor dat de levensduur van je voegen aanzienlijk worden verlengd. Geen zorgen meer dat je dus een keer opnieuw moet voegen omdat vocht je voegen uiteindelijk kapot heeft gemaakt.
  4. Voordeel 4: Impregneermiddel is veelal transparant of droogt transparant op. Hierdoor blijven je voegen wel zichtbaar. Soms wil iemand een bepaalde kleur voeg zichtbaar houde in bijvoorbeeld de badkamer.

Overtuigd van de voordelen? Het voegen impregneren doe je met deze producten

Net als de professionals wil je geen troep op je voegen sprayen. Daarom koop je niet de goedkope varianten, want geloof ons dat is duurkoop. Duurdere impregneermiddelen zijn over het algemeen ook beter. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we de beste 3 voor je op een rij gezet.

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm je voegen met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om je voegen te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Het beste resultaat ervaren als je je voegen impregneert? Wij adviseren om altijd te gaan voor een impregneermiddel te gaan met nano technologie. Deze nano technologie vult namelijk de kleinste gaatjes. Dit maakt het oppervlak dan ook waterdicht en vuilafstotend. Dat is ook het effect dat je wilt creëren. Daarbij ook een extra tip, zorg ervoor dat je goed voorbereid bent door alle benodigdheden in huis te hebben. Een veiligheidsbril, handschoentjes en een mondkapje is ook geen overbodige luxe.

Voegen impregneren doe je heel eenvoudig met het volgende stappenplan

Badkamer voegen impregneren

Badkamer voegen impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Het impregneren van je voegen is geen lastige klus. Alleen waar je goed op moet letten is dat er veel voegen zijn en dat je wel alle voegen keurig gehad hebt. De volgende stappen volg je voor het beste resultaat.

  1. Stap 1: Maak alle voegen schoon en droog. Gebruik hiervoor een ontvetter bijvoorbeeld. Laat alles goed drogen voor je aan de slag gaat.
  2. Stap 2: Lees de verpakking eerst goed zodat je precies weet hoe je het impregneermiddel moet aanbrengen. Breng het impregneermiddel aan volgens de instructies.
  3. Stap 3: Laat alles na het impregneren goed drogen. Klaar ben je! Je voegen zijn geimpregneerd en jij weet dat je voegen beschermt zijn tegen vocht, vuil en schimmels.

Voegen impregneermiddel online kopen

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je voegen te beschermen tegen vloeistof, water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct nano coating voor voegen kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden

 

Veelgestelde vragen over het impregneren van je voegen

Voegen hebben een lange tijd nodig om te drogen nadat deze zijn gezet. Soms kan de droging tot wel 2 weken duren. Voor de zekerheid wacht 2 weken en impregneer dan pas. Het impregneren van voegen is altijd een goed idee. Zeker met deze dure tijden in Nederland kan je er soms maar beter voor kiezen om te beschermen en te voorkomen, dan om te vervangen. Je wilt niet nogmaals alle voegen vervangen.

Heb je een vraag over het impregneren van je voegen? Wij helpen!

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *