Nanocoating.nl

Vochtregulerende verf voor buiten + binnen

Vochtregulerende verf voorkomt vochtopslag

Iedereen kent de gevolgen van vochtopslag; schimmel (binnen) en (hout)rot (buiten) zijn daarbij de voornaamste. Door een vochtregulerende verf toe te passen wordt het vocht niet opgesloten tussen de verf en de ondergrond en kan de ondergrond als het ware “ademen”.

Er zijn verschillende soorten vochtregulerende verf:

Dampdoorlatende verf of ademende verf – buitentoepassing – kozijnen, houtwerk
Ademende verfsystemen (ook wel systeem- of schakelverven) zijn dekkende beitsen voor diverse houtsoorten buiten. Ze laten damp door zodat de ondergrond als het ware kan blijven ademen en zo eventueel aanwezig vocht naar buiten kan.

Blaren of onthechting van de verflaag door vocht vanuit de ondergrond wordt hierdoor beperkt of voorkomen. Glanzende verven zijn een stuk minder vochtregulerend dan zijdeglanzende of matte verven.

vochtregulerende-verf-voor-binnen-en-buiten

Een keramisch filter heeft naast vochtregulerende eigenschappen meer voordelen. Bron: Thermoshield

Vochtregulerende verf met keramisch filter – binnen- en buitentoepassing – badkamers, kelders, vochtige ruimtes, buitengevels
In vochtige ruimtes zoals badkamers, kelders, oude huizen etc. ontstaat er vaak condens op wand en plafond. Na het aanbrengen van vochtregulerende coating met een keramisch filter, ontstaat een vergroot keramisch oppervlak met daarin allerlei, minuscuul kleine, holle poriën (micro-capillairen). De vochtregulering werkt doordat het keramische filter waterdamp opslaat in deze poriën wanneer er een te hoge luchtvochtigheid is.

Is de luchtvochtigheid juist laag, dan laat het filter de waterdamp weer los. Wanden en plafonds hebben hierdoor precies het juiste vochtklimaat en water wordt niet opgeslagen in de ondergrond. De verf wordt ook wel schimmelwerend genoemd. Daarnaast kan deze verf ook op buitengevels en kozijnen worden toegepast.

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Dampdoorlatende verf producten kopen

Het aanbrengen van dampdoorlatende verf kan met een vachtroller of – voor de professional – met een verfspuitmachine. Hoewel het theoretisch verbruik per product verschilt, zijn bij alle producten minimaal twee lagen aan te bevelen. De verf is verkrijgbaar in alle gangbare kleuren, zoals RAL, NCS en de meeste Sikkens-kleuren, hoewel u hier vaak een toeslag over moet betalen. Wilt u meer weten over een product? Of wilt u het laten aanbrengen door een gecertificeerde schilder? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

Alabastine vochtige muren
Sikkens vochtregulerende verf
Sikkens-Rubbol-EPS
Sikkens Rubbol EPS
Wijzonol-LBH-Silicon-Alkyd-Systeemverf
Wijzonol LBH Silicon Alkyd
Boonstoppel Garantie Systeemverf

De beste vochtregulerende verf heeft een keramisch filter

Voor binnentoepassing is een vochtregulerende verf met keramisch filter uitermate geschikt in vochtige ruimtes. Het zorgt niet alleen voor vochtregulering maar beïnvloed ook de akoestiek en het binnenklimaat positief. Maar ook buiten kan een keramisch filter extra voordelen bieden ten opzichte van een reguliere schakelverf.

Minder onderhoud, minder energiekosten en beter voor het milieu

Het grote verschil ten opzichte van een traditionele schakelverf is dat vochtregulerende verf met keramisch filter niet constant “open” staat. Op het moment dat er geen sprake is van een vochtbelasting van buiten (regen, mist e.d.) is de verf damp-open en wordt vocht in de constructie afgevoerd door verdamping. In geval van een vochtbelasting van buiten sluit het keramische filter en kan vocht de achterliggende constructie niet binnendringen. Dit maakt dat er minder onderhoudsbeurten nodig zijn. Het keramische filter zorgt er daarnaast ook voor dat de stookkosten en daarmee de CO2 uitstoot in het stookseizoen aanzienlijk afnemen en dat de gebouwen in de zomer niet overmatig opgewarmd worden.

Vochtregulerende verf laten aanbrengen door specialist

Vertrouw een specialist en laat vochtregulerende verf door de beste vakmensen van Nederland aanbrengen. Per klik op onderstaande button plaatst u het project gratis online. Besteed de klus eenvoudig uit!

Direct Vochtregulerende verf verkopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

9 antwoorden
 1. Maddy zegt:

  We hebben een hobbyruimte (womencave) gemaakt boven ons kot. Mijn kinderen zullen daar regelmatig in zitten samen met hun vriendinnen. De ruimte is opgemaakt met osb en tegen de osb is er een witte gyproc (de deelmuur met de gebuur een roze gyproc vuurbestendig) . De ruimte zal zelden verwarmd worden (enkel als ze er gaan zitten wordt het verwarmd), we zullen wel af en toe raam gaan open zetten om te verluchten. Ik zie verschillende merken/potten hierboven. Kun je ze ook op gyproc gebruiken of welk één kan ik best gebruiken voor op gyproc. En zijn de verven gezond om in te zitten, om in te leven.

  Beantwoorden
 2. Lydia zegt:

  Hallo!
  Wij hebben doorslaand vocht of optrekkend vocht in de buitenmuur van de slaapkamer, de spachtelputs laat los en we zijn aan het kijken of verf een optie is. De muur eronder is vrij vochtig en we hadden schimmel. Er is weinig ventilatie mogelijk omdat we in een soutterain wonen. Is verf geschikt nadat we de spachtelputz eraf hebben gehaald? En zo ja welke?
  Hartelijke groetjes, Lydia

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Lydia,

   Je zou een goede schimmelwerende of vochtwerende verf kunnen gebruiken. Helaas kunnen wij verder op afstand geen advies geven over bouwtechnische problemen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 3. Martin Verhees zegt:

  Beste, kan ik vochtregulerende verf ook zien als een prima verf voor m’n badkamer? M’n badkamer heeft namelijk geen ramen en is afhankelijk van het feit dat wij de deur open moeten laten. Is deze vochtregulerende verf dan een optie?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Martin,

   Vochtregulerende verf met een keramisch filter biedt een goede oplossing voor je probleem. Deze voorkomt schimmel in vochtige ruimten waar ventilatie moeilijk is. Met kortingscode 1907 kan je de vochtregulerende verf van Thermoshield extra voordelig aanschaffen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *