Nanocoating.nl

Vlonders impregneren en beschermen tegen weersinvloeden

Zoals je waarschijnlijk wel weet is hout erg gevoelig voor water. Vlonders is een fantastische aanwinst voor je tuin en dat moet natuurlijk mooi blijven. Door de jaren heen kunnen vlonders slechter worden als deze niet behandeld zijn. Omdat we nou eenmaal in een regenachtig land wonen zullen je vlonders dan ook flink wat met regenwater te maken hebben. Hierdoor krijg je uiteindelijk last van groene aanslag, slijtage en uiteindelijk vlonders die kapot gaan. Je kan je vlonders beschermen door deze te impregneren. Door je vlonders te impregneren maak je ze waterafstotend en zorg ervoor dat vuil en andere vloeistoffen niet in je hout trekken. Vlonders impregneren is een klus dat jezelf prima kan doen. In deze gids lees je alles over de voordelen van vlonders impregneren, welke producten je nodig hebt en hoe je zelf heel makkelijk je vlonders impregneert.

Vlonders impregneren brengt je de volgende voordelen (4x)

Het product dat je kiest om je muur te verven is misschien wel de belangrijkste factor voor de kwaliteit van het eindresultaat.  Zo bestaat er verf waarmee je een structuur op de muur aanbrengt, verf die je eenvoudig af kunt nemen met een doek en meer. Hieronder 5 verschillende producten om je muur mee te verven:

  1. Voordeel 1: Het schoonmaken van vlonders maak je super eenvoudig als je deze hebt geimpregneerd. Omdat er een waterafstotende laag ontstaat kan je heel makkelijk water en andere vloeistoffen verwijderen. Laat staan als iemand rode wijn morst, een vlek wat je anders alleen zou wegkrijgen door te schuren en opnieuw te lakken. Dat is verleden altijd als jij je vlonders impregneert.
  2. Voordeel 2: Naast het schoonmaken heeft het impregneren van hout ook een economisch voordeel, door je vlonders te impregneren verleng je de levensduur van je vlonders aanzienlijk. De keuze tussen ieder jaar impregneren tegenover je vlonders vervangen of lelijk laten worden door niks te doen, dan is de keuze toch makkelijk als je het ons vraagt.
  3. Voordeel 3: Veel impregneermiddelen voor vlonders bevatten ook UV filters. Zeker die op basis van nano technologie. Deze UV filter zorgt ervoor dat je vlonders niet verkleurd. Zeker jaar in jaar uit, in de zomer met de zon erop is die kans erg groot. Dat voorkom je door je vlonders te impregneren.
  4. Voordeel 4: Het laatste grote voordeel van het impregneren van vlonders is dat impregneermiddel vaak transparant is of transparant opdroogt. Dat betekent simpelweg dat je de mooie kleur van jouw vlonders in zicht blijft.

Als je overtuigd bent van de voordelen, vlonders impregneren met de beste producten

Net als de professionals wil je geen troep op je vlonders. Daarom koop je niet de goedkope varianten, want geloof ons dat is duurkoop. Duurdere impregneermiddelen zijn over het algemeen ook beter. Ons advies is om een impregneermiddel te gebruik op basis van nano technologie. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we de beste 3 voor je op een rij gezet.

Flexa Powerdek

+ Echt doe-het-zelf merk
+ Positieve reviews
+ Budgetvriendelijk
+ Online & bouwmarkt

Muurverf-Flexa-powerdek-muren-en-plafonds

Sikkens Alpha Projecttex

+ Professioneel verfmerk
+ Ultramat
+ Dekt in 1 keer
+ Alleen online

Sikkens-Alphatex-SF
Histor Monodek

+ Vernieuwde formule
+ Afwasbaar
+ Voordelig
+ Online & bouwmarkt

histor monodek

Verflaag expert tip

Wil jij het beste resultaat bij het impregneren van jouw vlonders? Doe het dan op droge dagen en niet kouder dan 5 graden. Kies altijd voor impregneermiddel voor je vlonders op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de aller kleinste gaatjes gevuld zijn. Dit creeert een waterafstotende werking.

Jouw vlonder impregneren doe je eenvoudig met dit stappenplan

Het impregneren van je vlonders is geen lastige klus. Het komt overeen met alle ondere klusjes waar oppervlakten een behandeling krijgen. Het gaat er vooral om dat je goed bent voorbereid en de juiste producten hebt. Volg de stappen die op de verpakking staan zoveel mogelijk, dit stappenplan is een algemeen stappenplan die zeker gebruikt kan worden.

  1. Stap 1: Maak je eerst je vlonders goed schoon. Dus verwijder al het vuil, stof en andere viezigheid. Je kan ervoor kiezen om de vlonders eerst heel licht te schuren. Na de schoonmaakklus moet je de vlonders dus goed laten drogen.
  2. Stap 2: Als je vlonders droog zijn kan je beginnen met het aanbrengen van het impregneermiddel. Volg de stappen op de verpakking. Verdeel het impregneermiddel evenredig over de vlonders. Het ene product kan je spuit en de ander kan je met een blokkwast aanbrengen. Lees dus goed de verpakking.
  3. Stap 3: Na het aanbrengen van het impregneermiddel moet je ervoor zorgen dat alles goed kan drogen. Dus niet per ongeluk een huisdier er overheen laten lopen bijvoorbeeld.
  4. Stap 4: Na het intrekken en drogen zijn je vlonders er helemaal klaar voor. Na 24 uur weet je zeker dat alles goed droog is.

Koop je vlonder impregneer makkelijk online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je vlonders te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct Vlonder Impregneermiddel kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Heb je een vraag over het impregneren van je vlonders? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *