Nanocoating.nl

Vloerkleed impregneren kan je makkelijk zelf doen

Om je huis te beschermen tegen vuil, vlekken en slijtage is het impregneren van een vloerkleed een essentiële stap. Het impregneren van vloerkleden kan vlekken voorkomen, het schoonmaken vergemakkelijken en de levensduur verlengen. Je vloerkleed impregneren is een klusje dat je eenvoudig zelf kan doen. In dit artikel leggen we uit wat impregneren precies is en hoe je het zelf thuis kunt doen. Impregneermiddel is in feite een soort waterafstotende spray. Ook bespreken we de voordelen van het impregneren van een vloerkleed en waarom het zo’n belangrijke stap is om je vloerkleed te beschermen. Of je nu voor het eerst met dit proces kennismaakt of gewoon een opfriscursus wilt volgen over hoe je het goed kunt doen – deze gids bevat alles wat je moet weten over het impregneren van je vloerkleed. Lees verder voor alle ins-en-buiten het impregneren van je vloerkleed!

Door deze 4 voordelen wil jij vandaag nog vloerkleed impregneren

  1. Bescherming tegen vlekken: Door je vloerkleed te impregneren kunnen vuil en andere vloeistoffen moeilijker doordringen in de vezels, zodat vlekken zich niet snel kunnen verspreiden of permanente schade veroorzaken.
  2. Gemakkelijker schoonmaken: Regelmatig geïmpregneerde vloerkleden zijn veel gemakkelijker en sneller schoon te maken dan onbehandelde vloerkleden. Vuil dat zich op je vloerkleed afzet, komt er immers gemakkelijker af omdat het niet diep in de vezels kan dringen.
  3. Verlenging van de levensduur: regelmatig impregneren verlengt de levensduur van een vloerkleed doordat slijtage door intensief gebruik wordt voorkomen. Het helpt ook om ziektekiemen en bacteriën te weren, waardoor je huis verder wordt beschermd tegen ziekten en je vloerkleed langer mooi blijft.
  4. Kostenbesparing: Regelmatig impregneren is niet alleen beter voor je gezondheid en woonomgeving, maar het kan je op de lange termijn ook geld besparen doordat de levensduur van je vloerkleed langer meegaat. Regelmatig onderhoud voorkomt dure reparaties of vervangingen in de toekomst. Het is een win-win situatie!

Met deze voordelen in gedachten is het gemakkelijk te zien waarom het impregneren van vloerkleden zo belangrijk is.

Impregneer vloerkleed alleen met de beste producten

Wil je net als een professional jouw vloerkleed impregneren als een expert? Koop dan kwaliteitsproducten die je hieronder kan vinden. Pas op dat goedkoper impregneermiddel vaak een duurkoop is gezien de kwaliteit van deze impregneer vaak maar een paar weken goed blijft. Je wilt niet iedere 2 weken opnieuw alles moeten impregneren.

NC Nano Coating voor textiel, leder en suede

Bescherm textiel, leder en suède met echte Nano coatings

NC Nano coating voor textiel, leder en suède is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, textiel, leder en suède. De meest ideale en beste oplossing om textiel, leder en suède te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met een spuit (meegeleverd bij Nanocoating.nl) en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor textiel. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het impregneren van je vloerkleed? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden. Daarbij adviseren wij ook altijd om beschermingsmiddelen te kopen zoals een bril, handschoenen en mondkapje.

Vloerkleed impregneren

Vloerkleed impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Je vloerkleed impregneren doe je zo (stappenplan)

  1. Stofzuig je vloerkleed: Voordat je begint, is het belangrijk het hele gebied grondig te stofzuigen om vuil en puin te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je  impregneeroplossing diep in de vezels van het vloerkleed kan doordringen.
  2. Bereid impregneren voor: Meng een deel water met een deel impregneermiddel in een emmertje en roer tot het volledig gecombineerd is. Zorg ervoor dat je de instructies op je specifieke product leest voordat je begint met mengen.
  3. Impregneer het vloerkleed: Zodra je jouw impregneermiddel hebt voorbereid, gebruik je een spuitfles of tuinpompspuit om het gelijkmatig over het oppervlak van het vloerkleed aan te brengen. Voor het beste resultaat werk je in kleine delen tegelijk en zorg je ervoor dat elk deel volledig geimpregneerd is. Textiel impregneren doe je alleen wel met speciaal impregneermiddelen. Lees dus eerst goed of het middel wel voor textiel is.
  4. Laten drogen: Nadat je de impregneeroplossing hebt aangebracht, moet je deze volledig laten drogen voordat je het vloerkleed betreedt of gebruikt. Dit kan enkele uren duren, afhankelijk van het type product dat je hebt gebruikt en de omgevingstemperatuur en vochtigheid van je huis. Zodra het vloerkleed volledig droog is, zal je een verschil merken in het uiterlijk en het gevoel van de vezels – ze zouden beter bestand moeten zijn tegen vuil en vlekken.

Met deze eenvoudige stappen kan je jouw vloerkleed eenvoudig beschermen tegen slijtage en morsen, waardoor ze langer meegaan en beter worden onderhouden.

Koop je vloerkleed impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je vloedkleed te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Heb je een vraag over het impregneren van je vloerkleed? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *