Nanocoating.nl

Vestingh wandcoating

2 componenten wandcoating op basis van polyurethaan

Vestingh wandcoating staat bekend als watergedragen 2 componenten verf op basis van polyurethaan. De wandcoating is er in een matte en zijdeglans variant. De matte variant is de meest gebruikte, omdat deze het rustigste beeld geeft ten opzichte van de andere (meest matte) oppervlakken. Daarnaast geeft het merk aan dat de wandcoating goed bestand tegen vetvlekken, vocht en andere vervuiling. Eventuele vlekken op uw muur kunnen volgens Vestingh eenvoudig verwijderd worden met neutrale huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Een ander voordeel is dat de Vestingh wandcoating transparant is. De oorspronkelijke kleur van de muur blijft daardoor mooi zichtbaar geeft de fabrikant aan. Maar is dit ook zo? Wij testen het uit.vestingh-2k-wandcoating

Overige kenmerken volgens Vestingh

 • De doorgeharde laag heeft een optimale krasvastheid.
 • Na voldoende droging ( 7 dagen) chemicaliënbestendig
 • Niet vergelend
 • Eenvoudig te verwerken

Prijs & verkrijgbaarheid

1 liter (om ca. 5m² muuroppervlak 2x te behandelen) kost incl. BTW € 59,95. Tevens verkrijgbaar in 4 ltr verpakking voor grootgebruikers, a € 199,95 incl BTW. De coating is verkrijgbaar via de webshop van Vestingh.

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Ervaring en advies over goede alternatieven

De ervaring met Vestingh wandcoating is over het algemeen positief bij gebruik als afwasbare muurcoating op de keukenachterwand. De coating is na het aanbrengen van 3 lagen redelijk goed afwasbaar (de zijdeglans variant is iets beter reinigbaar). Overige opmerkingen van onze experts:

 • Vestingh wandcoating biedt geen optimale krasvastheid.
  Deels bepaalt de ondergrond de eindsterkte van een coating: een stuclaag kan reinigbaar worden maar is mechanisch altijd kwetsbaar, indien men met een scherper, harder, zwaarder voorwerp er met enige kracht tegenaan stoot. De wandcoating van Vestingh helpt wel maar kan in principe dit soort schade niet tegengaan. Het is goed daarvan bewust te zijn.
 • Vestingh wandcoating is niet ultra mat (dus niet onzichtbaar op latex, stucwerk, minerale ondergronden, betonlook e.d)
 • Er bestaat een risico op witte vegen/vlekken/witte waas op donkere kleuren bij de matte variant (zichtbaar matteringsmiddel).
 • Bij de zijdeglans en glans variant dient u er rekening mee te houden dat hierdoor de eventuele oneffenheden in het stucwerk zichtbaarder kunnen worden (vooral bij strijklicht).
 • De wandcoating is gevoelig voor inktvervuiling. Inkt heeft vanwege de chemische samenstelling en kleurkracht de eigenschappen dat het erg lastig te verwijderen is. Bij deze coating is dat ook het geval.traelyx-natural-finish

Traelyx natural finish

De ervaring leert dat Vestingh wandcoating niet geheel onzichtbaar is op de muur. Dit kan natuurlijk een mooi accent geven of helemaal niet opvallen wanneer u de hele muur coat.

Bent u op zoek naar een extra matte 2 componenten coating dan raden wij Traelyx natural finish (€44,95 750 ml) aan. Deze coating zorgt voor een vrijwel onzichtbaar coatinglaag op latex, stucwerk, minerale ondergronden, betonlook e.d. Ook donkere kleuren (muurverf) of zuigende steenachtige ondergronden kunnen veilig gecoat worden met Traelyx naturel finish, zonder dat er risico bestaat op witte vegen/vlekken.

We raden minimaal 3 lagen aan, waarbij 750 ml genoeg is voor ongeveer 1 laag op 10m2 (natuurlijk wel sterk afhankelijk van de zuiging van de ondergrond).


Goed om te weten over Vestingh wandcoating

Nieuwbouw? Let op: Gipsstucwerk mag maximaal 1% vocht bevatten. Omdat de wandcoating een volledige waterdichting geeft, kan er anders restvocht opgesloten worden, waardoor (op termijn) onthechting kan plaatsvinden.

 • Schilderervaring is handig bij deze verf. De wandcoating moet namelijk binnen 2 uur worden verwerkt. Maak daarom niet meer aan dat dat u in 2 uur kunt verwerken.
 • Het mengsel is na mengen van de 2 componenten naast fysisch ook chemisch aan het uitharden. Hierdoor is per laag een nieuwe roller en bakje benodigd.
 • Als de wandcoating is gekomen op ongewenste plaatsen, dient u dit zo snel als mogelijk te verwijderen met een licht vochtige, enigszins warme doek. Indien de vestingh wandcoating uitgehard is, is deze alleen door mechanisch schuren of schrapen te verwijderen. Kwetsbare oppervlakken kunnen hierdoor beschadigen.
 • Door de matteringsmiddelen in de matte uitvoering kan de wandcoating op hele donkere kleuren iets zichtbaar blijven (als een soort waas). Wel kan Vestingh in dat geval de coating iets van pigment toevoegen aan de coating, waardoor dit effect uitblijft.
 • Spoel geen restanten coating door de gootsteen, de kans bestaat dat de coating hecht aan de gootsteen of afvoer.

Tips & instructies voor het aanbrengen van transparante 2k coating

Checklist benodigdheden (per laag)

 • Kwasten, viltrollers (beugel)
 • Verfbakje en roostertje
 • Afplaktape
 • Afdekfolie / stucloper
 • Soft touch of vinyl / latex handschoenen

Bekijk ter voorbereiding van het aanbrengen deze korte instructievideo (3 minuten) om het beste resultaat te verkrijgen:

Extra tips voor het bereiken van een goed afwasbare laag

 • Het is belangrijk dat de ondergrond schoon, droog, voldoende draagkrachtig, bestaat uit goed hechtende verflagen en vetvrij is.
 • De wandcoating dient in 2 volle lagen te worden aangebracht. Let op dat u alles raakt en de banen nat-in-nat aanbrengt, zodat u geen banen en aanzetten gaat zien. Een gedegen en vlotte verwerking is daarom belangrijk.
 • De wandcoating is na 4 uur overschilderbaar. Na 7 dagen is deze volledig uitgehard
 • Tussen de lagen is een droogtijd van 4 uur noodzakelijk
 • Om nat-in-nat te kunnen werken is het belangrijk dat de maat van de rollers is aangepast aan de oppervlakte die wordt gecoat. Daarnaast is het raadzaam de omgevingstemperatuur zo laag mogelijk te houden, en ramen en deuren te sluiten om tocht te voorkomen.
 • De wandcoating is na het mengen van de 2 componenten 2 uur verwerkbaar. Omdat de overschildertijd tussen de lagen 4 uur is, moet u dus aanmaken wat u per laag gaat gebruiken.
 • Daarna kunt u het restant laten uitharden op een veilige plaats (onbereikbaar voor kinderen en huisdieren).
  Het uitgeharde restant kunt u bij het normale huisafval afvoeren.
 • Het gebruik van tape op muurverf is niet aan te raden. De hechting van de muurverf op de wanden kan onvoldoende zijn, waardoor bij het verwijderen van de tape muurverf meegetrokken kan worden. Het veiligst is dus geen tape te gebruiken. Als u wel een tape gebruikt, gebruik dan altijd schilderstape van professionele kwaliteit.

Heeft u zelf ervaring met Vestingh wandcoating? Of weet u een goed alternatief? Laat een review achter en wij nemen uw bevindingen mee in ons artikel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *