Verfmerken van AkzoNobel

AkzoNobel: Een succesverhaal met lange historie

Wereldconcern AkzoNobel produceert verf, chemicaliën en coatings voor verschillende sectoren; variërend van lucht-en ruimtevaart tot witgoed. De naam van chemieconcern AkzoNobel bestaat sinds 1994 toen het Nederlandse Akzo fuseerde met het Zweedse bedrijf Nobel. De geschiedenis van AkzoNobel is zelfs terug te voeren tot een ijzergieterij op het Zweedse platteland, opgezet door Paul Hossman in de 17e eeuw. In 1999 groeide AkzoNobel tot een miljardenbedrijf met een omzet van 27,5 miljard gulden en een nettowinst van 1,63 miljard. Anno nu hoort AkzoNobel bij de twintig grootste bedrijven van Nederland, met meer dan 45.000 werknemers in meer dan tachtig landen en een omzet van ruim 14.575 miljoen euro.

De AkzoNobel die wij tegenwoordig kennen is het resultaat van een eeuw aan vergaarde kennis, vaardigheden en innovaties door fusies, overnames en interne ontwikkelingen. Wereldwijd heeft AkzoNobel verf en coatings gesegmenteerd in de volgende categorieën:

verfmerken akzonobel

Verf van AkzoNobel verf online kopen

Flexa Creations muurverf
Flexa Pure muurverf extramat
Sikkens Rubbol XD
Hammerite Metaallak
Alabastine MuurGlad

Sikkens, Flexa en Hammerite: de decoratieve verfmerken van AkzoNobel

AkzoNobel heeft drie grote verfmerken die in Nederlandse bouwmarkten zoals de Gamma, Praxis, Karwei etc. te koop zijn. Dit zijn; Sikkens, Flexa en Hammerite. Het segment Decorative Paints produceert diverse verven, lakken, kleefstoffen etc. onder deze merknamen. De divisie Decorative Paints is goed voor 28 procent van de omzet. Hoewel ze heel grofweg gezien enige overlap kennen, bedienen ze elk een specifiek segment in de verfindustrie. We gaan ze allemaal bij langs.

Hammerite biedt optimale bescherming voor metaal

verfmerken akzonobel hammerite direct over roestHammerite is het enige merk in Nederland dat zich enkel en alleen richt op metaalbescherming. Het merk is dan ook al 25 jaar marktleider op gebied van metaalbescherming. Hammerite beschermt en vernieuwt metaal. De metaallakken van Hammerite zijn speciaal ontwikkeld om 8 jaar bescherming tegen roest te bieden. Dankzij de unieke alkydtechnologie vormt de lak een stevige barrière tegen vocht zodat roest geen kans krijgt. Door hun zeer sterke hechting en geoptimaliseerde viscositeit kunnen de metaallakken van Hammerite direct over roest worden aangebracht, dus zonder primer of grondlaag. Dankzij een uitgebreid wereldwijd testprogramma controleert AkzoNobel nauwgezet alle Hammerite producten om er zeker van te zijn dat ze steeds de beste keuze zijn.

Verkrijgbaarheid: Hammerite is bijvoorbeeld bij de Gamma en Karwei verkrijgbaar, alsmede bij diverse online aanbieders en kleinere bouwspeciaalzaken.

Sikkens bouwverven, autolakken en jachtlakken

Sikkens is een veelzijdig verfmerk van AkzoNobel en omvat onder andere bouwverven, professionele verven voor de timmerindustrie, autolakken en in het verleden jachtlakken. Sikkens bouwverven zijn zo ontwikkeld dat ze technisch topprestaties leveren, maximale productiviteit bieden en ook nog eens duurzaam zijn. Vele Sikkens hulpmiddelen en kleurencollecties ondersteunen en inspireren architecten, ontwerpers, schilders en ook consumenten. verfmerken akzonobel sikkens alphacryl pure mat Voor de timmerindustrie biedt Sikkens betrouwbare oplossingen voor houtbescherming voor alle ondergronden en toepassingen. Voor de auto-industrie heeft Sikkens één van de grootste autokleuren databanken ter wereld. Met autokleuren voor oldtimers tot moderne afwerkingen. Het Sikkens jachtlakken assortiment is in 2011 stopgezet. Daarvoor in de plaats richt AkzoNobel zich op het yacht-, scheep- en pleziervaartsegment met het merk International Yachtpaint.

Verkrijgbaarheid: Afhankelijk van of u eindgebruiker, fabrikant of zakelijke klant bent zijn de Sikkens verven verkrijgbaar via de bouwmarkt, speciaalzaak of bij erkende Sikkens specialisten.

Flexa voor kleurrijke, creatieve & decoratieve verfprojecten

Tot sverfmerken akzonobel flexa creations muurlot in Akzo verf: Flexa, een echt consumentenproduct. Perfect voor huis, tuin en keuken schilderwerk – zoals het verven van de muur. Lakken, schilderen en beitsen van Flexa zijn voornamelijk bedoeld ter verfraaiing van het interieur. Een frisse laag verf op de muren is namelijk één van de makkelijkste en meest effectieve manieren om een verandering in gang te zetten. Flexa verbetert het leven van mensen door hen te helpen hun huizen te verbeteren. Flexa biedt daarom een compleet assortiment van interieur- en buitenburenverf aan. Geschikt voor basiswerk tot meer esthetische of prestatiegedreven projecten. Om deze reden kent de verf vele glanzende of matte afwerkingen, alsmede een breed spectrum aan kleuren. Regelmatig komt het bedrijf met diverse kleurinnovaties zoals Flexa Magic Dry, een verf die precies laat zien waar u bent gebleven!

Verkrijgbaarheid: Flexa is bij bijna alle grote bouwmarkten verkrijgbaar. O.a. Praxis, Gamma en Karwei. Ook online kan de verf worden besteld.

Direct AkzoNobel coatings kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Coatings: van poedercoating tot brandwerende coating

Performance Coatings levert vooral aan bedrijven in bijvoorbeeld de auto-en vliegtuigindustrie, de scheepsbouw en de bouw. Het gaat om lakken en verven waaraan bijzondere eisen worden gesteld. Deze tak brengt 38 procent van de omzet bij AkzoNobel en omvat merken als Enviroline, Interchar, International, Interpon. Intershield, Resicoat, Awlgrip, Interline, Aerodur, Intersleek en meer. Hieronder beschrijven we ieder merk kort :

 • Enviroline & Interline – gebruikt in de olie, gas en offshore industrie als tank coatings en lining.
 • Interchar – voor het brandwerend coaten van staal.
 • International – wereldleider in marine-, jacht- en beschermende coatingsindustrie.
 • Interpon – AkzoNobel’s poedercoatingmerk.
 • Intershield – anti corrosiecoating voor omgevingen waar chemicaliën of petrochemische producten worden geproduceerd.
 • Resicoat – Kiwa gecertificeerde coating voor drinkwaterinstallaties
 • Aerodur – coatings ten behoeve van de ruimtevaart, satellieten en vliegende defensieobjecten
 • AlumigripAviox & Eclipse – speciaal assortiment voor de commerciële luchtvaartindustrie
 • Lesonal – compleet systeem voor reparatie van autolakken
 • Sikkens – autolakken en professionele coatingsystemen voor de timmerindustrie
 • Awlgrip – Professionele jachtlakken
 • Interbond – universele pijpcoating voor bovengrondse en ondergrondse pijpleidingen in verschillende temperatuur omstandigheden
 • Intersleek – biocidevrije antifouling voor de scheepvaart

Chemicaliën

In maart 2018 werd bekend dat de chemietak van AkzoNobel wordt verkocht aan The Carlyle Group en het Singaporese GIC. De divisie Specialty Chemicals leverde uiteenlopende producten aan talloze sectoren, zoals de computerindustrie maar ook de farmacie en de voedingsmiddelenindustrie.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over verfmerken?

Stel je vraag over AkzoNobel verfmerken, wij helpen graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *