Nanocoating.nl

Garagedeur schilderen

Stappenplan voor de garagedeur schilderen

Een garagedeur is meestal van metaal. Metaal is een sterk materiaal, wat zeker wel wat weerstand heeft tegen invloeden, zoals het weer. Toch zal er na enige tijd, en enkele seizoenen, veroudering optreden. Je garagepoort schilderen is een klus, die je met gemak zelf kunt uitvoeren. Wij hebben een handig stappenplan voor je gemaakt.


Garagedeur metaal verven

De eerste stap van dit diy-project is het reinigen van de oppervlakte. Gebruik hiervoor een verfreiniger, zoals bijvoorbeeld de St. Marc Verfreiniger, die ook gelijk ontvet. Zorg ervoor dat je alle kieren meeneemt en ook de onderkant en zijkanten van de garagedeur niet vergeet.

Na het reinigen is het tijd om de deur te schuren. Gebruik hiervoor een fijne schuurspons of schuurpapier, zoals korrel 180. Door de garagedeur te kantelen tijdens het schuren kun je overal goed bijkomen. Je wilt natuurlijk wel een egaal eindresultaat, dus ga nauwkeurig te werk. Stof na het schuren de deur af met een stoffer en eindig het schoonmaakwerk met een vochtige doek.


Verf en primer voor garagedeuren kopen

Sigma Multiprimer Aqua
Sikkens rubbol primer
Sigma-Multiprimer-Rapid-Alkyd
Sigma Multiprimer Rapid Alkyd
Sikkens Multiprimer
Wijzonol-LBH-SDT-Ultra-Hoogglanslak
Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak

Direct verf voor je garagedeur kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Een roestwerende primer en aflakken

Nu het reinigen klaar is kun je een grondlaag gaan aanbrengen. Deze roestwerende primer is zeer geschikt voor gegalvaniseerd metaal, zoals jouw garagedeur. Als deze grondlaag droog is, dan wordt het tijd om nog een keer te gaan schuren. Gebruik hiervoor opnieuw een schuursponsje en let op: werk niet te grondig, anders moet je opnieuw beginnen.

De eerste laklaag kun je nu aanbrengen. Breng de lak aan per twee of drie banen; werk van links naar rechts en vervolgens van boven naar beneden. Als je te weinig verf aanbrengt dan dekt de lak niet goed, maar als je teveel verf gebruikt dan krijg je druipers. Rond de knop, of handgreep, van de garagedeur gebruik je een penseeltje. Bij het garagedeur verven moet je erom denken, dat je de onderkant als laatste doet. Dit randje kun je mooi strak in de verf zetten als de rest van de garagepoort al droog is. Zo voorkom je dat er stof in komt en dat je de deur niet goed kunt vasthouden tijdens de werkzaamheden.

Bekijk ook deze video over het schilderen van je garagedeur


De garagedeur laten verven door een vakman

Heb je geen zin om deze werkzaamheden zelf uit te voeren, dan kun je een (lokale) vakman inhuren om jouw garagedeur te laten verven. Denk aan alles wat erbij komt kijken; de zogenaamde verborgen kosten. Naast het arbeidsloon van de vakman heb je te maken met btw, voorrijkosten, eventuele kwantumkorting (als de buren ook meedoen!) en materiaalkosten. Ben jij benieuwd wat de prijs is van het laten schilderen door een professional?

Kosten garagedeur verven

Schilderen van een garagedeur in kleur € 30,- tot € 50,- per m²

Garagedeur verven wit € 25,- tot € 45,- per m²

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Stel hieronder jouw vraag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *