Nanocoating.nl

Sikkens Muurverf – Productwijzer

Sikkens heeft verschillende soorten muurverf in het assortiment. Er is dus altijd een muurverf passend bij jouw verfklus! In dit artikel vertellen wij je alles over de “Alpha” muurverven. Hiermee biedt Sikkens een complete range binnenmuurverf en voorbereidingsproducten voor muren.

Professionele kwaliteit muurverf van Sikkens

De muurverven van Sikkens zijn zeer geliefd onder professionelen en particulieren die hoge eisen stellen aan de kwaliteit en graag een hoogkwalitatieve, onderhoudsvrije afwerking zoeken. Onder de naam Sikkens Alpha staan de muurverven van Sikkens voor uitmuntende kwaliteit en voldoen aan de hoogste eisen. De verven en coatings van Sikkens vallen hierdoor in een iets hogere prijsklasse, maar daar krijg je wel professionele kwaliteit voor terug! Deze professionele kwaliteit is ook zeer zeker te merken aan de brede collectie muurverven voor binnen- en/of buitengebruik met zo elk hun eigen voordelen.

Prijsklasse en dekking

De ietwat hogere prijsklasse kan je er eventueel van weerhouden om te kiezen voor een Sikkens muurverf, maar dit is nergens voor nodig. Wist je bijvoorbeeld dat Sikkens verf veel langer mee gaat en je ook minder verf nodig hebt voor een goede dekking? Hoewel de prijs dus hoger is in aanschaf, bespaar je kosten doordat je minder product nodig hebt. Bovendien is Sikkens muurverf ook nog buitengewoon kleurecht. Dit is mogelijk doordat het merk alleen gebruik maakt van zeer hoge kwaliteit pigmenten. De kleur die je kiest is dus echt de kleur die je krijgt! En dat jaar na jaar!

Verkooppunten

Voordat je besluit je muren te gaan schilderen met een muurverf van Sikkens is het altijd handig om je eerst goed te laten informeren. Dit kun je online doen of in de bouwmarkt. Sikkens muurverf wordt bij veel winkels aangeboden, echter is het assortiment in bouwmarkten vaak iets meer beperkt. Kijk dus vooral even online of er niet een aanbieder is die een bredere collectie aanbiedt én eventueel een goedkopere prijs kan bieden. Bijkomend voordeel is dat Sikkens Alpha muurverven in zeer veel kleuren verkrijgbaar zijn en voor die prachtige kleurintensiteit speciaal voor jou op maat gemengd kunnen worden met originele Sikkens kleurpasta’s. Welke Sikkens verf kies jij voor jouw volgende project?

De 4 bestverkochte muurverfproducten van Sikkens

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Prachtig matte uitstraling en uitstekend te reinigen.

Sikkens-Alphacryl-Pure-Mat-SF
Sikkens
Alphacryl
Pure Mat SF

Deze extreem matte muurverf bevat een watergedragen samenstelling van acrylaatdispersie met licht isolerende en spanningsarme eigenschappen. Dit maakt de verf zeer geschikt om bijvoorbeeld binnen toe te passen bij renovaties. Dankzij de samenstelling met de lange open tijd en de perfecte vloei kun je heel goed een streeploos en glad eindresultaat behalen. Het is tevens zeer goed reinigbaar en zelfs wanneer je een natte doek gebruikt tijdens het schoonmaken glanst de muurverf niet op.

Door deze matte uitstraling is het ook een zeer geschikte keuze voor ruimtes met invallend strijklicht. Deze hoogkwalitatieve eigenschappen maakte Sikkens Alphacryl Pure Mat SF ook dé keuze om te gebruiken tijdens de renovatie van het Rijksmuseum. Deze binnenmuurverf is zeer goed toe te passen op schuurwerk, pleisterwerk, metselwerken of over oude intacte verflagen, beton en glasweefselsystemen.

Pluspunten Alphacryl Pure Mat SF

 • Zeer mat resultaat.
 • Uitstekend reinigbaar (schrobklasse 1).
 • Isolerend vermogen.
 • Hoge dek- en kleurkracht.
 • Oplosmiddelvrij.

Sikkens Alphatex SF

Zeer schrobvast en gemakkelijk te verwerken

Sikkens-Alphatex-SF
Sikkens Alphatex SF

Net als Alphacryl Pure Mat SF is Sikkens Alphatex SF zeer goed afneembaar en bevat het een zeer hoge dekkracht. Deze hoge dekkracht is mogelijk dankzij de basis van copolymeerdispersie en de juiste samenstelling van het bindmiddel, pigment en vulstoffen. De waterdampdoorlatende muurverf is met deze hoogkwalitatieve samenstelling daarbij ook nog eens zeer gemakkelijk te verwerken.

Dit maakt het een uitstekende keuze om toe te passen op een breed scala aan materialen, zoals winddroog beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, behang, glasweefsel, houtwolcementplaten en op gips- en boardplaten.

Pluspunten Alphatex SF

 • In zeer mat of zijdeglanzend verkrijgbaar.
 • Schrobklasse 1, dus goed reinigbaar.
 • Eenvoudig te verwerken.
 • Ook geschikt voor glasweefsel.

Sikkens Alpha Projecttex

Een uitstekende universeel toepasbare muurverf.

Sikkens-Alpha-Projecttex
Sikkens Alpha Projecttex

Sikkens Alpha Projecttex is een zeer goede keuze wanneer je zoekt naar een hoogkwalitatieve, universele muurverf voor je binnenmuren. Door de hoge dekkracht kun je vaak al in één laag een dekkend resultaat behalen! Bovendien is de zeer matte muurverf ook nog eens geurarm en kun je geschilderde ruimtes na toepassing direct weer gebruiken. Daarnaast is Sikkens Projecttex waterdampdoorlatend en prettig te verwerken.

Sikkens Alpha Projecttex is een perfecte optie wanneer de schrobvastheid niet heel belangrijk is, maar je alsnog een uitstekende kwaliteit muurverf wilt. Toch is de muurverf voorzichtig te reinigen met een natte doek, zonder dat deze de matte uitstraling verliest.

Pluspunten Alpha Projecttex

 • Uitstekende dekking.
 • Matte uitstraling.
 • Goed schrobvast volgens klasse 2.
 • Geurarm en oplosmiddelvrij.

Sikkens Alpha Rezisto Mat

Zeer vlekafstotend en gemakkelijk reinigbaar.

Sikkens-Alpha-Rezisto-Mat
Sikkens Alpha Rezisto Mat

Als vlek-, water- en vuilafstotende muurverf zit je met Sikkens Alpha Rezisto Mat helemaal goed. De muurverf is namelijk geschikt voor intensief gebruikte ruimtes zoals scholen, kantines en ziekenhuizen, wat het ook een uitstekende keuze maakt voor huishoudens met kinderen! Dankzij de samenstelling zorgt Sikkens Alpha Rezisto Mat namelijk voor een permanente barrière tegen indringing van vlekken. Door de extreme schrobvastheid zijn gemaakte vlekken gemakkelijk te reinigen en glanst de verflaag zélfs bij herhaaldelijk reinigen niet op.

De muurverf is uitstekend toe te passen op ondergronden binnen, zoals schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk en over oude intacte verflagen, beton of glasweefselsystemen. Door de verffilm is deze muurverf minder geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals bijvoorbeeld badkamers.

Pluspunten Alpha Rezisto Mat

 • Vuil-, water en vetafstotend.
 • Extreem schrobvast (klasse 1) en glanst zelfs bij regelmatig reinigen niet op.
 • Uitstekend geschikt voor intensief gebruikte ruimtes.
 • Voor de kleur wit bevat deze muurverf een EU Ecolabel.

Zo zie je maar dat deze kleine selectie van de bestverkochte Sikkens muurverf gevuld is met flinke krachtpatsers zoals Sikkens Alphacryl Pure Mat SF en meer. Sikkens verf wordt niet voor niets gezien als het beste merk voor verf in Nederland!

Heb je een specifieke wens? Neem dan vooral contact op met een medewerker in jouw lokale bouwmarkt of win online advies in bij één van de vele aanbieders van Sikkens producten!

Bekijk ook deze video over Sikkens muurverf

Je schilderklus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over verf en verfmerken?

Heb jij een vraag over Sikkens muurverf? Stel hem hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *