Sikkens Muurverf – Productwijzer

Professionele kwaliteit muurverf van Sikkens

Sikkens muurverf is, net als alternatieven als Histor en Flexa, een bekend merk in de bouwmarkt en online. Diverse soorten muurverf kunnen onderling veel verschillen. Waar merken als Histor en Flexa zich richten op de gemiddelde DIY-er profileert Sikkens zich als een merk voor gepassioneerde professionals. De binnenmuurverf voldoet aan de hoogste eisen, maar is dan ook iets hoger geprijsd. Maar welke Sikkens verf gebruik je nu voor jouw volgende project?

 • Grondverf van Sikkens: Voor een muur heb je geen grondverf nodig. Maar ga je aan de slag met plinten, deuren, kozijnen en trappen dan zorgt Sikkens grondverf voor een betere dekking van je verf. Grondverf van Sikkens heb je voor binnen en buiten onder de noemer Grondlak, Grondverf en Primer.
 • Binnen en buiten lak: Sikkens binnen lakken en buiten lakken zijn er in verschillende glansgraden. Halfglans lak van Sikkens heeft een glansgraad van ongeveer 70% en is goed bestand tegen afschrobben. De hoogste glansgraad is 85% (nog beter bestand tegen vocht en vuil) en de laagste 30% (zijdeglans) een lagere glansgraad is iets meer vergevingsgezind qua onvolkomenheden in het oppervlak.
 • Sikkens Muurverf: Sikkens Alpha is de muurverf lijn van Sikkens. De merknamen zijn o.a. Alphacryl Pure Mat SF, Alphatex SF, Sikkens Alpha Projecttex en Alpha Rezisto Mat. Hieronder lees je per product de specificaties uitgelicht.

Waar kan je Sikkens muurverven kopen?

Als je jouw muren gaat schilderen- binnen of buiten- dan is het handig om je eerst goed te laten informeren. Bijvoorbeeld online of in de bouwmarkt. Deze Sikkens binnenmuurverf producten koop je gewoon bij je eigen bouwmarkt, zoals de Gamma, Praxis of bij een online aanbieder, waar de verf vaker goedkoper wordt aangeboden dan in de winkel of flink in de aanbieding is. Let op: in de bouwmarkt wordt vaak maar een select assortiment verkocht. Online heeft u via diverse aanbieders meer keuze. Hieronder hebben we een aantal aanbieders voor je op een rij gezet:

Direct Sikkens muurverf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

4 meest verkochte Sikkens binnenmuurverf

Sikkens verf gaat langer mee en je hebt maar weinig nodig voor een goede dekking. Hoewel de prijs dus hoger is in aanschaf, bespaar je kosten doordat je minder nodig hebt. Verder is Sikkens muurverf erg kleurecht doordat het merk alleen gebruik maakt van hoge kwaliteit pigmenten. De kleur die je kiest is dus de kleur die je krijgt! En dat jaar na jaar. Dit zijn de bestverkochte muurverfproducten van Sikkens op dit moment:

Reinigbare, zeer matte muurverf: de Alphacryl Pure Mat SF

Sikkens-Alphacryl-Pure-Mat-SF
Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Laten we beginnen met de Alphacryl Pure Mat SF: een extreem matte binnenmuurverf, die je gemakkelijk aanbrengt met kwast, roller of plafondborstel. Deze muurverf met schrobklasse 1 kun je goed reinigen zonder opglanzingen achteraf en is in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar. Kenmerken van deze verfsoort:

Pluspunten Alphacryl Pure Mat SF

 • Extreem mat;
 • Goed reinigbaar (klasse 1);
 • Uitstekende dekking.

Dit laatste wordt bevestigt door een review van een tevreden gebruiker: ‘Zeer tevreden, dekt goed, prima afwasbaar’.

Schrobvaste matte muurverf: de Alphatex SF

Sikkens-Alphatex-SF
Sikkens Alphatex SF

Net als de verf hierboven heeft de Alphatex SF van Sikkens ook een hoge dekkracht en is de verf afneembaar. Stiften, ketchup of vieze kinderhandjes op de muur? Met een natte doek is de Alphacryl Pure Mat SF zomaar weer schoon.

Op Trustpilot vond Karin: ‘Rolt prima en dekt mooi. Aanrader! Prima product’, maar wat zijn de concrete eigenschappen?

Pluspunten Alphatex SF

 • Matte binnenmuurverf;
 • Eenvoudig te verwerken;
 • Zeer schrobvast, schrobklasse 1.

Een goede universele muurverf: de Sikkens Alpha Projecttex

Sikkens-Alpha-Projecttex
Sikkens Alpha Projecttex

De derde in dit rijtje toppers van Sikkens is de Alpha Projecttex. Dit is een goede muurverf voor binnen met schrobklasse 2, wat inhoudt dat je de muur met een natte doek kunt reinigen zonder dat hij gaat glanzen. Deze matte muurverf heeft ook weer een aantal eigenschappen, die toch wel kenmerkend voor de producten van Sikkens zijn:

Pluspunten Alpha Projecttex

 • Goed schrobvast (klasse 2);
 • Dekt goed;
 • Matte muurverf.

Één van de gebruikers heeft de volgende ervaring: ‘Mooi dekkend en goed smeerbaar, helaas moet je het nog wel zelf doen!’ Ja, willen we allemaal niet direct vooruitspoelen naar het eindresultaat?

De Rezisto: moeilijk te weerstaan

Sikkens-Alpha-Rezisto-Mat
Sikkens Alpha Rezisto Mat

De laatste binnenmuurverf van Sikkens die we met je willen bespreken, namelijk de Alpha Rezisto Mat. Volgens ons onweerstaanbaar en ook de beoordelingen op Trustpilot zijn veelbelovend: ‘heerlijke verf om de muur mee te doen, dekt in één keer!’

Pluspunten Rezisto

 • Water-, vuil- en vetafstotend;
 • Extreem schrobvast;
 • Glanst niet op na herhaaldelijk reinigen!

Als je muren compleet in deze verf zitten, dan is na slechts zeven dagen de muur al reinigbaar, waar deze droogperiode bij andere verfsoorten vaak enkele weken betreft. Doordat de verf extreem vlekafstotend is kun je het ook gebruiken in scholen, horecagelegenheden en bijvoorbeeld ziekenhuizen. Deze latex is geurarm en zeer makkelijk verwerkbaar.

Bekijk ook deze video over Sikkens muurverf

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over verfmerken?

Heb jij een vraag over Sikkens verf? Stel hem hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *