Nanocoating.nl

Reflecterende verf en spray

Wil jij een object, wegdek of voertuig goed zichtbaar maken in het donker? Dan is reflecterende verf of spray hiervoor geschikt. Het hecht uitstekend op verschillende oppervlakken en is bestand tegen het weerbarstige Nederlandse klimaat. Wij zochten de bestsellers voor je uit! Lees je mee?

Zo werkt reflecterende verf

Reflecterende verf en verf in spuitbussen zorgen ervoor dat een object, voertuig of oppervlak in het donker opvalt. Overdag is de verf transparant of in een kleur naar keuze zichtbaar en in het donker weerkaatst de verf het licht waardoor het lijkt alsof deze licht geeft in het donker. De verf is ideaal voor:

  • Textiel & kleren: bijvoorbeeld om op te vallen bij het hardlopen, of kinderen die in het schemerlicht nog buitenspelen. Je spuit het op wanneer je naar buiten gaat en wast het eenvoudig uit bij de eerstvolgende wasbeurt. De reflecterende sprays werken het best op textiel met structuur, zoals fleece, katoen en wol. Het effect op glanzende synthetische stoffen kan beperkt zijn.
  • Fietsen, brommers, steps, skeelers etc.: laat onderdelen opvallen door het in te sprayen met reflecterende verf. Je kunt kiezen uit permanente reflective spray of spray die je er weer af kunt spoelen.
  • Wegen, hekken, parkeerplaatsen, paaltjes en meer: reflecterende verf hecht uitstekend op beton en is daarom ideaal om gevaarlijke situaties aan te wijzen en objecten te beschermen.
  • Dieren: geloof het of niet, maar je kunt jouw trouwe viervoeter ook beschermen tijdens een avondwandeling. De reflecterende spuitverf is milieu- en diervriendelijk en niet schadelijk voor de huid. Spray het op de ledematen en/of bewegende delen zoals de staart voor het beste resultaat.

Geschikte ondergronden

Reflecterende verf werkt perfect op de meeste oppervlakken (metalen, kunststoffen, glas, hout, steen en zelfs op huid en haar) en op elk ander oppervlak waar reflecterende, permanente of semi permanente markering is vereist.

Soorten reflectie (spuit)verf

Reflecterende verf heb je in verschillende soorten. Natuurlijk kan je allereerst kiezen voor een reflecterende verf die je met een kwast of roller moet aanbrengen of een handige reflective spray. Verf heeft als voordeel dat je heel precies kunt werken. Met spray kan je makkelijk moeilijke vormen bedekken en het is handig en snel. Hieronder noemen we binnen deze categorie de meest voorkomende soorten reflecterende verf/spray:

reflecterende verf

Reflecterende verf is een Zweedse uitvinding en verhoogt de verkeersveiligheid

  1. Permanente reflecterende verf/spray: Deze soort is ideaal voor wegen, wegmarkeringen en buitenobjecten. De reflecterende eigenschappen zijn niet afwasbaar en bestand tegen regen, uv-straling en schoonmaakmiddelen.
  2. Afwasbare reflecterende verf/spray: Wil je tijdelijk iets zichtbaar maken in het donker? Dan is deze soort geschikt. Met een normaal wasprogramma of water en zeep was je deze semi permanente reflecterende verf eenvoudig af.
  3. Kleur/transparante reflecterende verf/spray: De meeste reflecterende verf is transparant totdat deze het licht reflecteert. Er bestaat ook speciale wegenverf met reflecterende eigenschappen die je in het wit, geel of groen aanbrengt. Ideaal om bijvoorbeeld rijrichtingen aan te geven of parkeervakken aan te duiden zowel in het licht als in het donker.

Zichtbaar in het donker met deze reflecterende sprays

Of het nu gaat om permanente of afwasbare reflecterende verf, er zijn een aantal mooie producten die je heel eenvoudig aanbrengt in de door jou gewenste afwerking (transparant of in kleur). Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we er alvast drie voor je op een rij gezet die je gemakkelijk online kunt bestellen:

Michelin reflecterende spray

+ 150ml spuitbus
+ Afwasbaar
+ Milieuvriendelijk
+ Textiel & Huisdieren

Albedo Reflective Spray

+ 100ml spuitbus
+ Transparant
+ Permanent
+ Weersbestendig

Albedo reflecterende spray

+ 100ml spuitbus
+ Afwasbaar
+ Eenmalig gebruik
+ Textiel en huisdieren

Verflaag expert tip

Met behulp van sjablonen kan je de mooiste patronen maken op je fiets, skateboard, muur of andere objecten. De spray is vrijwel onzichtbaar bij daglicht maar reflecterend in het donker. Door met een zaklamp te schijnen of een foto te nemen met flits kan je het effect meteen bekijken!

Zo breng je de reflecterende spray aan – 3 simpele stappen

  1. Zorg voor een goed geventileerde ruimte of werk buiten. Minstens 1 minuut goed schudden zorgt voor een goede menging van de reflecterende deeltjes. Herhaal het schudden tussendoor voor een optimaal egaal resultaat.
  2. Spray direct na het schudden vanaf ongeveer 30 cm afstand met vegende bewegingen de reflecterende verf in een dunne laag op het materiaal. Let op: de spuitbus werkt alleen rechtop.
  3. Reinig het spuitventiel door de spuitbus op de kop te houden en kort te sprayen (1 a 2 seconden).

Tip: Afwasbare reflecterende spray droogt op kamertemperatuur binnen enkele minuten en blijft ongeveer een week zitten. Permanente reflecterende spray heeft een droogtijd van ongeveer 15 minuten.

Koop je reflecterende (wegen)verf makkelijk online

Vind meteen wat je zoekt! Koop de verf om jouw omgeving veiliger te maken bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook rollers en andere benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

 

Meer lezen over verf (spray) en lak?

Heb je een vraag over reflectieve verf? Wij helpen!

1 reactie(s) moet(en) worden goedgekeurd.
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *