Nanocoating.nl

Praxis coating en verf

Coating kopen bij Praxis, de bekende doe-het-zelver

Het bedrijf Praxis zelf maakt onderdeel uit van Maxeda DIY Group. Maxeda DIY Group is de grootste doe-het-zelf-retailer in de Benelux met in totaal 370 winkels en een grote / goed vindbare webshop (www.praxis.nl). Alleen zelfs met zo’n grote / moderne webshop is het voor een consument soms lastig om de goede artikelen te vinden, dit omdat niet elk product de beste omschrijving heeft en dus goed vindbaar is. Wij helpen hier graag bij.

Nano Coating bij de Praxis

Als je bij de Praxis op zoek bent naar nano coatings dan is het lastig datgene te vinden wat je nodig hebt, dit door de vele bewoordingen en toepassingen van nano coating. Daar kan je vanzelfsprekend alles over lezen in ons nano coating (let op die link brengt je wel naar een ander artikel) . Echter laten we eens goed kijken naar de Nano Coating artikelen die Praxis in het assortiment heeft.

 • HG Waterdicht om textiel / weefsels water- en vuilafstotend te maken.  Er is ook een spuitbus / nano spray beschikbaar voor voornamelijk open leersoorten als suede, nubuck en aniline te verkrijgen. Kortom, genoeg voor de basis / relatief goedkopere nano coating bescherming om zaken waterdicht te maken.

Zoek je het zwaardere werk en wil je vooral beton waterdicht maken via artikelen bij de Praxis dan zijn ook hier enkele oplossingen:

epoxy-praxis

Hoe je de vloercoating artikelen bij de Praxis kan vinden

Epoxy & Vloercoating Praxis

Ook hier geldt weer: Er zijn vele namen voor de toepassingen in het ‘waterdicht maken van een vloer’. Een praxis gietvloer of een vloercoating? wat is het nou? Bij de Praxis gaat het eigenlijk allemaal om hetzelfde en is er één zeer interessant product voor deze markt. Namelijk een Epoxy Shield 2 Componenten betonverf. Het heet dan wel een garagevloercoating, maar het is ook geschikt voor andere betonvloeren.  Een totaalpakket.

Betonverf Praxis

betonverf is er natuurlijk ook in verschillende soorten en maten bij de Praxis zo kan je ook gebruik maken van een goed dekkende betonverf of waterbasis van Sencys. (Hier kunt u deze aanschaffen) . Zo kunt u op een eenvoudige manier uw betonvloer een goed dekkende, mooie nieuwe look geven, die helemaal past uw stijl. (ook omdat deze verf in verschillende kleuren beschikbaar is) Of natuurlijk bij de sfeer van uw buitenruimte als u met Praxis betonverf een balkon gaat opfrissen!

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Metaalverf kopen bij Praxis

Van klassiek zwart, wit en grijs tot decoratieve kleuren als rood, groen en goud: Praxis verkoopt metaalverf in verschillende kleuren. De gekleurde metaal verven zijn ideaal als u het hekwerk van een nieuwe look wilt voorzien! De speciale verf hecht op onbehandelde, geroeste en geverfde ondergronden en kan zowel binnen– als buitenshuis gebruikt worden. Denk hierbij aan materialen zoals zink, koper, metaal, staal, ijzer en aluminium. U kunt kiezen uit een matte, zijdeglans of hoogglans afwerking, waardoor u het metaal precies naar eigen wens kunt verven. Wanneer u metaalverf gaat kopen, kunt u kiezen voor metaalverf uit blik of spuitverf. Let wel, de laatste optie vraagt om ervaring. Gebruik dan ook alleen de spuitbus als u bekend bent met deze manier van werken. Het assortiment van Praxis op gebied van metaalverf bestaat o.a. uit

 • Sencys (metaalverf)
 • Hammerite (metaalvernis)
 • Plasti-kote (spray voor metaal)
 • Motip (roestbeschermer)

Coating en special effects

Zowel online als in de winkels van Praxis heeft u de keuze uit allerlei speciale soorten verf, die vooral bedoeld zijn voor de afwerking van muren, vloeren en meubels. Zo is er een speciale wassing verkrijgbaar in verschillende mooie, half transparante tinten, waarmee u een hippe betonlook kunt creëren. Wilt u liever experimenteren met een marmer effect, dan heeft Praxis hiervoor diverse soorten spuitverf beschikbaar. Ook kunt u kiezen voor verschillende fluortinten, waarmee u opvallende accenten kunt aanbrengen. Neem rustig de tijd om te bepalen welke van deze special effects hobbyverf varianten de meest geschikte is voor het beeld dat u voor ogen hebt. Sommige zijn bijvoorbeeld zeer dekkend, terwijl andere juist een dun laagje over de onderlaag leggen. Deze blijft daar doorheen wel zichtbaar. Met alle mogelijke combinaties creëert u echt een unieke look!

Met Praxis coating bloembak, douche- en dakgoot waterdicht maken

Voor het waterdicht maken van materialen maakte Praxis gebruik van de  vloeibaar rubber coating van Bison.  Bison rubber seal 750ml is geschikt voor het afdichten, beschermen en repareren van vrijwel alle materialen zoals.

 • hout
 • beton
 • steen
 • metaal
 • zink
 • bitumen en PVC.

Deze praxis coating zagen wij echter niet meer staan in het assortiment, gelukkig is er een assortiment een product wat bijna hetzelfde doet. Namelijk Bison waterdicht afdichtingskit. is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen, onder meer voor het waterdicht maken van douche- en dakgoten. Maar ook heel geschikt voor het waterdicht maken van bijvoorbeeld bloembakken en vijvers. Ook geschikt als anti-slip onderlaag, metaal- en houtbescherming.

De juiste benodigdheden voor het beste coatingresultaat

Coating en verf aanbrengen is het meest uitgevoerde karwei binnen en buiten het huis. Met een goede voorbereiding zorgt u ervoor dat de klus niet onnodig lastig en duur wordt. Bij Praxis en andere bouwmarkten zoals Gamma zijn allemaal verfbenodigdheden verkrijgbaar voor een goed resultaat. Happy Shopping!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *