Nanocoating.nl

Parketvloer en laminaat impregneren is stap voor stap eenvoudig zelf te doen

Als je op zoek bent naar een manier om parketvloer of laminaatvloer te beschermen tegen water, olie, vocht en slijtage en de levensduur ervan te verlengen, is impregneren met het juiste impregneermiddel het antwoord. Indien correct uitgevoerd, kan impregneren zorgen voor een langdurige beschermlaag die je vloer jarenlang mooi en in topconditie houdt. Parketvloer en laminaat impregneren is een eenvoudige klus als je goed de instructies van de verpakking vlogt. In deze gids bekijken we de verschillende soorten impregneermiddelen die verkrijgbaar zijn, leggen we uit hoe je ze aanbrengt voor maximale bescherming en bespreken we de voordelen van het impregneren van je parketvloer of laminaat. We geven ook enkele tips over hoe je ervoor kunt zorgen dat je vloer lang mooi blijft. Dus als je ervoor wilt zorgen dat je parketvloer of laminaat zo lang mogelijk meegaan, lees dan verder!

Deze 4 voordelen ervaar je als je jouw parketvloer of laminaat impregneert

  1. Verbeterde duurzaamheid: Het impregneren van een parketvloer of laminaat met een beschermende coating of impregneermiddel verhoogt de duurzaamheid en helpt om slijtage te weerstaan, waardoor de vloer langer meegaat.
  2. Verhoogde waterbestendigheid: Het aanbrengen van een impregneerlaag creëert een barrière die het hout helpt beschermen tegen waterschade, terwijl de vloer ook beter bestand is tegen schimmel en andere vloeistoffen.
  3. Verbeterde esthetiek: Een impregneerlaag verbetert ook het uiterlijk van je parketvloer of laminaat door een glanzende glans te creëren waardoor kleuren er helderder en rijker uitzien.
  4. Milieuvriendelijker optie: Veel afwerkingen die voor houten vloeren worden gebruikt zijn op oliebasis of bevatten andere schadelijke chemicaliën, maar een impregneerlaag is een milieuvriendelijke optie die ook veilig is voor mensen en huisdieren.

Als je overtuigd bent van de voordelen, parketvloer en laminaat impregneren met de beste producten

Net als de professionals wil je geen troep op je parketvloer of laminaat. Daarom koop je niet de goedkope varianten, want geloof ons dat is duurkoop. Duurdere impregneermiddelen zijn over het algemeen ook beter. Ons advies is om een impregneermiddel te gebruik op basis van nano technologie. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we de beste 3 voor je op een rij gezet.

Flexa Powerdek

+ Echt doe-het-zelf merk
+ Positieve reviews
+ Budgetvriendelijk
+ Online & bouwmarkt

Muurverf-Flexa-powerdek-muren-en-plafonds
Sikkens Alpha Projecttex

+ Professioneel verfmerk
+ Ultramat
+ Dekt in 1 keer
+ Alleen online

Sikkens-Alphatex-SF
Histor Monodek

+ Vernieuwde formule
+ Afwasbaar
+ Voordelig
+ Online & bouwmarkt

histor monodek

Verflaag expert tip

Wil je ook het maximale rendement bij het impregneren van je parketvloer of laminaat? Gebruik dan impregneermiddel op basis van nano technologie. Deze is meestal wat duurder maar wel de beste keuze. Anders moet je iedere paar maanden opnieuw je parketvloer of laminaat opnieuw impregneren. Daarnaast adviseren wij ook altijd om veiligheidsgereedschap te kopen. Denk aan handschoentjes, mondkap en veiligheidsbril.

Parketvloer en laminaat impregneren

Parketvloer en laminaat impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Een parketvloer of laminaatvloer impregneren doe je in deze 4 stappen

  1. Bereid de vloer voor: Begin met het stofzuigen van je parketvloer of laminaat om vuil en stof te verwijderen, gebruik vervolgens een doek of mop om het oppervlak af te nemen met een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat alle oppervlakken volledig droog zijn voordat je begint met impregneren.
  2. Breng impregneer aan: Breng met een kwast of roller de gekozen impregneerlaag in een gelijkmatige laag aan over het gehele oppervlak van je vloer. Laat het drogen voordat je zo nodig nog een laag aanbrengt. Lees ook goed de verpakking en volg de instructies. Parketvloer en laminaatvloer behandel je wel met speciale impregneer voor hout.
  3. Laten drogen: Zodra je de eerste laag hebt aangebracht, laat je deze minstens 24 uur drogen om ervoor te zorgen dat deze volledig droog is en klaar voor gebruik.
  4. Onderhoud je vloer regelmatig: Om je vloer op zijn best te houden en ervoor te zorgen dat de impregneerlaag goed blijft, reinig je het regelmatig met een zachte houtreiniger en breng je de beschermlaag om de paar jaar opnieuw aan.

Koop je parketvloer en laminaat impregneer makkelijk online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je parketvloer of laminaat te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct Impregneermiddel kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Heb je een vraag over het impregneren van een parketvloer of laminaat? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *