Nanocoating.nl

Babykamer schilderen volgens de laatste trends

Niets is zo leuk als het helemaal zelf inrichten van de babykamer. Daar hoort natuurlijk ook het schilderen van de muren bij. Maar waar moet je op letten en in welke kleuren ga je de babykamer schilderen? In dit artikel helpen wij je op weg met handige tips en kun je inspiratie op doen volgens de laatste trends voor in de babykamer!

Babykamer schilderen – Hoe begin je?

Of misschien is de vraag juist wanneer begin je? Het liefst zo vroeg mogelijk! Als de uitgerekende datum dichterbij komt heb je nog veel meer dingen om te regelen, dan is het fijn dat de basis al klaar is. Je hebt dan voldoende tijd om je mooie spulletjes te plaatsen en de kamer af te stylen. Een paar tips vooraf:

 • Kijk goed naar de ruimte en de lichtinval bij de keuze of je voor lichte of donkere kleuren gaat
 • Houd ook rekening met de (gewenste) vloerkleur!
 • Heb je al meubels dan kan je die kleuren ook in het achterhoofd houden of lekker mee verven.
 • Zijn er al gordijnen of gekleurde kozijnen? Zorg ervoor dat de kleuren bij elkaar passen
 • Volg niet klakkeloos trends maar kies iets wat bij je past zodat je het over een tijdje nog steeds mooi vind
 • Geen zin in vaker schilderen? Zorg er dan voor dat de kleur kan meegroeien met je kindje en je deze nog steeds vindt passen bij een kleuter of ouder kindje.
 • Stap uit je comfort zone. De babykamer mag op zichzelf staan en hoeft niet persé dezelfde lijn te volgen als de rest van je interieur
 • Combineer verf en behang met print of structuur voor een verrassende combinatie.

Kindvriendelijke verf voor muur en meubels

Laten we meteen maar een mythe de deur uit helpen. Kindvriendelijke verf bestaat niet. Er bestaat wel verf zonder schadelijke vluchtige stoffen. Anno nu is bijna alle binnenverf op waterbasis (acryl). Als deze verf is opgedroogd, dan is deze veilig voor de meubels in de babykamer en de muur. Ook de welbekende verflucht is er bij acrylverf bijna niet. Als je goed ventileert tijdens het schilderen verdwijnt een eventuele geur snel.

Kindvriendelijke verf is vaak een marketingterm die gebruikt wordt voor speelgoed veilige verf volgens NEN-EN 71-3:2013+A1:2014. Nederlandse verfmerken hebben geen producten die speciaal hieraan voldoen. Het Engelse verfmerk Farrow & Ball voldoet wel aan deze norm. De verf is iets prijziger maar wel van zeer goede kwaliteit.

Tip: Gebruik nooit terpentinehoudende verf zoals alkydverf in de babykamer!

Babykamer schilderen trend 1: Groen en stoer

Ben je fan van naturel maar met een mooie natuurtint? Dan is deze trend net iets voor jouw kleine spruit. Groen staat bekend als een rustgevende kleur die perfect is voor een fijne nachtrust en combineert heel goed met houten vloeren en witte of eiken meubels.

Babykamer schilderen trend 2: Zacht en naturel

Wil je een rustige babykamer dan werk je het beste met zachte kleuren. Ideaal als je nog niet weet of er een jongetje of meisje op komst is of wanneer je gewoon op zoek bent naar een rustige babykamer.

Babykamer schilderen trend 3: Kleurvlakken en sjablonen

Durf jij te experimenteren met vormen? Wanneer je sjablonen of kleurvlakken gebruikt bij het schilderen, krijg je een unieke babykamer die zowel speels als modieus is. Pak een retro kleur of gebruik verschillende kleurtinten van 1 kleur om het door jou gewenste effect te krijgen.

Direct verf voor de babykamer kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

5 handige tips voor het verven van de babykamer

 1. Wees vlekken de baas: Iedere ouder weet dat babykamers snel vies kunnen worden. Spuugvlekjes, vlekken rond de commode, plak handjes etc. Natuurlijk geeft het niets maar het is ook fijn als je het makkelijk schoon kunt maken. Hiervoor is het handig om een afneembare muurverf te gebruiken.
 2. Download gratis toffe sjablonen voor een creatief effect: Met sjablonen kan je muren en meubels een speels effect geven. Je kunt ze gratis downloaden op de pinterest pagina van flexa.
 3. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke materialen voor de meubels van de babykamer: Deze kan je makkelijk verven in kleuren die passen bij de muurverf.
 4. Bewaar een beetje van de verf in een zogenoemde verfpen: hiermee kan je gemakkelijk kleine plekjes bijwerken. De verf blijft ongeveer 1 jaar goed in de verfpen.
 5. Gebruik accessoires: de babykamer is en blijft een kamer waar de baby een groot deel van zijn ontwikkeling doormaakt. Het is daarom belangrijk dat de kamer niet te strak en leeg blijft wanneer je kiest voor neutrale en witte kleuren. Met de toevoeging van een beetje kleur en leuke spullen los je dit snel op.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over verfklussen?

Heb je een vraag over het schilderen? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *