Nanocoating.nl

Nicotine en roetvlekken isolerende verf

Vlek isolerende verf voor een smetteloos resultaat

Een open haard, sigarettenrook en brandende kaarsen zijn de nummer één veroorzakers van bruingele nicotinevlekken, roetvlekken of brandschade. Verft u over deze vlekken met een normale muurverf, dan blijven ze doorschemeren. Met een nicotine en roetvlekken isolerende verf rekent u af met de vlekken en wordt de muur weer als nieuw! En dat is nog niet alles. Met isolerende verf kunt u ook inhoudstoffen van hout isoleren. Diverse houtsoorten bevatten inhoudstoffen welke geactiveerd worden door verfsystemen (zowel watergedragen als oplosmiddelhoudende verven). Een bekend voorbeeld is eikenhout. Deze houtsoort is populair bij houten parketvloeren maar bevat Looizuur. Als looizuur is geactiveerd kan dit zorgen voor gele vlekken of algemene vergeling. Met een transparante isolerende verf kunt u problemen voorkomen en verhelpen!

In dit artikel informeren wij u over de vele mogelijkheden van vlek isolerende verf, de beste manier om af te rekenen met nicotine, roetvlekken en vlekken door inhoudsstoffen en geven wij u een overzicht van professionele producten op de Nederlandse markt.

Veelgebruikte isolerende verf producten

Professionele kwaliteit
Professionele kwaliteit
Ook tegen schimmel!
vlek-isolerende-verf-Vista-Bo-KH-isolerende-verf-wit
Tegen zware vervuiling

vlek-isolerende-verf-Alabastine-nicotineverf-synthetisch-2-in-1
Voordelige keuze

Vocht-, nicotine,- en roetvlekken overschilderen met isolerende verf

Een muur weer fris en vlekkeloos maken hoeft niet moeilijk te zijn met een aantal tips en goede voorbereiding. Benodigde producten: een ontvetter, eventueel primer of voorstrijk, een vlek isolerende verf en uiteraard rollers, kwasten en afplaktape. U gaat als volgt te werk:

roet-behandeld-met-vlek-isolerende-verf

Nicotinevlekken en roetvlekken behandeling met Vista Aqua BO-KH vlek isolerende verf

Stap 1: Schoonmaken, ontvetten en voorbereiden

Een goed begin is het halve werk. Houdt er rekening mee dat nicotine vettig is en daarom goed ontvet moet worden. Een warm sopje van water en ontvetter is vaak voldoende. Laat de muur hierna goed drogen. Bij vochtvlekken is het uitermate belangrijk dat de vlek volledig droog is en bij roetvlekken mag de roet absoluut niet meer afgeven (dus eerst goed schoonmaken en afstoffen). Verwijder vervolgens loszittende delen met een plamuurmes en vul eventuele gaten of scheuren met een geschikte muurvuller. Eventueel kunt u naden of kieren kitten met acrylaat.

Stap 2: Muur voorstrijken en testen

Bij lichte vlekken kunt u direct een isolerende verf aanbrengen. Is de muur echter erg vervuild en/of bevinden de vlekken zich op een bestaande verflaag dan is het aan te raden om een primer, isoleergrond of voorstrijk te gebruiken. Behandel in dat geval de hele muur zodat er geen kleurverschillen ontstaan. De vlekken kunt u het beste overschilderen met een kwast, grote oppervlakken met een roller. Hierna is het belangrijk om de voorstrijk te laten drogen volgens de aanwijzing op de verpakking.

Test de zekerheid van isoleren met de 30 minutentest: Als na 30 minuten de verontreiniging niet meer doorslaat is de isoleergrond en hechtprimer isolatie zeker. Als na 30 minuten de isoleergrond doorslaat, dan kunt u als tweede test na droging een tweede laag aanbrengen en weer 30 minuten wachten. Slaat het weer door dan heeft u een sterke vlek isolerende verf nodig zoals Vista Aqua BO-KH.

Stap 3: Vlek isolerende verf op de muur of het plafond aanbrengen

Vervolgens brengt u een vlek isolerende verf naar keuze aan over de vocht, roet of nicotinevlek zoals u met een reguliere muurverf zou doen. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking van het product en breng eventueel een tweede laag aan voor extra dekking.

Bekijk ook deze video over isolerende verf van Vistapaint

Direct nicotine / roetvlekken isolerende-verf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
vlek-isolerende-verf-Vista-Bo-KH-isolerende-verf-wit
Aanbevolen voor zware verontreiniging

Onze aanbeveling voor zware brandschade, droge watervlekken en nicotineverontreiniging

Vista Aqua BO-KH is een watergedragen, matte, isolerende muur- en plafondverf wat geschikt is voor binnen.Deze isolerende muurverf is op kationische bindmiddelbasis, hierdoor kunnen vlekken ook met watergedragen verf optimaal worden geïsoleerd. Daarom is de Vista Aqua BO-KH zeer geschikt voor het renoveren van woningen of het overschilderen van nicotineverontreinigingen, droge watervlekken of brandschades.

Vista Aqua BO-KH is spanningsvrij, niet vergelend, en is zonder voorgaande grondlaag direct aan te brengen op diverse ondergronden. Ook is deze isolerende muurverf zeer goed dekkend.

Deze isolerende muurverf is daarom erg geschikt voor het isoleren van zware verontreinigingen. 

Let op: Bij zeer zware verontreinigingen is het soms noodzakelijkom eerst een laag Vista Boscalit Aqua Isoleergrond aan te brengen.

Vlek isolerende verf opties:

ProductCategorieToepassingBijzonderheden
Vista Aqua BO-KHWatergedragen super dekkende isoleerverfHet renoveren van woningen of het overschilderen van nicotineverontreinigingen, droge watervlekken of brandschades. Zonder voorgaande grondlaag direct aan te brengen op diverse ondergronden.
Vista Universele IsoleerspraySterk isolerende verf in een spuitbuso.a. nicotine vlekken, roetvlekken, droge watervlekken, viltstift (geen analine/alcohol), lijmvlekken, teer en bitumen verontreinigingen, houtinhoudsstoffen (merbau, eiken e.d.), noesten in het hout, vezelplaat. De universele isoleerspray is een goed dekkende isoleercoating en zowel voor binnen als buiten toepasbaar.
Vista Aqua Boscalit isoleergrondWatergedragen Vlek isolerende voorstrijk/primer Watergedragen grondlaag voor het isoleren van nicotine-, roet aanslag, droge vochtvlekken en brandgeur. Wanneer de vlekken niet meer doorslaan na behandeling dan kunt u iedere muurverf/lak gebruiken als eindlaag
Alabastine synthetische isoleerverf Watergedragen binnen muurverfHet renoveren en isoleren van lichte nicotine- en roetaanslag en droge watervlekken.Minder geschikt voor zware vervuiling
Pastolex renovatie muurverfOplosmiddelhoudende grond- en isoleerverf. Effectief tegen doorslaande muren, nicotine aanslag en schimmel murenMuurverf in vele kleuren verkrijgbaar

Isolerende verf gebruiken om inhoudstoffen te behandelen

Als er een bruine kleuring in de verf zichtbaar is dan komt dit doordat de inhoudstoffen van de houtsoort doorbloeden in de verf. Gelukkig is dit eenvoudig te verhelpen met Vistapaint’s Boscalit Aqua Isoleergrond. 

Tip: deze vlek isolerende grondverf is in zowel wit (primer bij dekkende afwerkingen) als in kleurloos (primer bij transparante lakken) verkrijgbaar, waardoor er voor iedere gewenste afwerking een oplossing is. Whitewash kleuren kunnen worden gemaakt door aan de transparante Boscalit Aqua-Isoleergrond een zelf te bepalen hoeveelheid witte Boscalit Aqua-Isoleergrond toe te voegen.

Zware vervuiling, brandschade en waterschade isoleren door vakman

Indien er sprake is van zware nicotinevervuiling, brandschade (en brandgeur), heftige waterkringen of gewoonweg grote oppervlakken, dan kan het raadzaam zijn om de hulp van een professionele coatingspecialist in te schakelen. Deze heeft alle benodigdheden om de ondergrond zo voor te bewerken en te behandelen dat er in het eindresultaat niets meer van de vlekken of vervuiling te zien is. Gebruik bijvoorbeeld onderstaande knop en plaats de klus gratis online:

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *