Nanocoating.nl

Bescherm je als een professional auto met nano coating voor auto en autolak

Met een nano coating wordt een auto of ander voertuig als fiets of motor optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en nano vloeistoffen om jouw auto te beschermen. Welke dit zijn en wanneer je wat gebruikt lees ja allemaal in dit artikel! Nano coating voor auto’s is een revolutionaire nieuwe technologie die de auto-industrie heeft gerevolutioneerd. Deze geavanceerde coatingtechniek maakt gebruik van nanotechnologie om voertuigen te beschermen tegen vuil, stof, UV-stralen, water en andere milieuverontreinigende stoffen. De nanocoating creëert een ultradunne beschermlaag die jouw auto veel langer schoon en glanzend houdt dan traditionele wassen of verzegelen. Nano coatings zijn duurzamer dan elk ander type autoproduct en bieden superieure bescherming tegen de elementen, terwijl jouw auto ook gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden is. Met deze geavanceerde technologie kunt je er zeker van zijn dat jouw auto jarenlang in topconditie blijft.

Alles over nano coating op auto (en ander voertuig)

Het speciale kenmerk van een zogenoemde nano coating auto zijn de water- en vuilafstotende eigenschappen – maar er is nog veel meer!

Een nano coating auto kent namelijk de volgende eigenschappen:

 • Voertuig wordt optimaal beschermd tegen weersinvloeden en UV-straling
 • Autolak wordt duurzamer; stoot- en krasbestendig
 • Ruiten (& lak) worden vocht- en vuilafstotend. Dit zorgt voor veel beter zicht op de weg!
 • De lak van het voertuig glans als nooit tevoren!
 • Vervuiling en inbranden van remstof wordt sterk gereduceerd op velgen

Een goede nano coating auto blijft tot wel 24 maanden effectief (of voor 10.000 km, in het geval van autoruiten).

NC Nano Coating voor glas

Bescherm glas met echte Nano coatings

NC Nano coating voor glas is speciaal ontwikkelt voor glas. De meest ideale en beste oplossing om glas ‘easy to clean’ te maken. Deze nano coating voor glas droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met microvezeldoek of -spons, zowel voor binnen als voor buiten toepasbaar. NC Nano coating voor glas bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor glas. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Van auto tot fiets: hiervoor kan nano coating gebruikt worden

Nano deeltjes zijn zo klein dat ze zich niet hechten aan de lak als een deklaag, maar zich er mee versmelten. Velg, ruit of lakverzegeling krijgt daardoor allerlei nieuwe eigenschappen. Het gebruikt worden op de volgende voertuigen:

 1. Auto
  Een glanzende lakverzegeling is de meest gebruikte vorm van nano coating auto. Maar ook ruiten én velgen kunnen beschermd worden tegen vuil en water. Een laagje nano op de ruiten zorgt voor beter zicht op de weg (ook ’s nachts!) en je hebt hierdoor bijna geen ruitenwissers meer nodig.
 2. Camper & caravan 
  Voornaamste doel is bescherming tegen zware weersomstandigheden (als harde regen) en UV-straling van het dak.
 3. Motors & brommers
  Vooral velgen hebben er hier profijt van. Niet alleen gaan ze er van glanzen: een sterk gereduceerde vocht-, corrosie- en vuilhechting zorgt voor langer werkende remvloeistof.
 4. Fiets
  Er is speciale nano coating op de markt die de onderdelen van een fiets beschermt tegen corrosie, vocht en zuren.

Dit maakt het effectief voor diverse voertuigen én toepassingen in de automotive coating industrie. Je kunt er daarnaast voor kiezen om de auto te beschermen met glascoating of keramische coating. Eerstgenoemde zorgt voor glans, terwijl een laag op basis van keramiek motoronderdelen hittewerend maakt.

Overzicht nano coating auto producten voor iedere situatie

Nano coating voor auto kopen? Het grote voordeel aan een nano verzegeling is dat het gemakkelijk zelf aan te brengen is via een spray of doek. Hiervoor moet je echter wel online zoeken; in bouwmarkten is weinig professionele nano lak voor auto’s en andere voertuigen te vinden.

Nano coating voor auto

Nano coating voor auto aanbrengen kan je eenvoudig zelf doen

Het aanbrengen van de coating voor je auto

 1. Verhoogde duurzaamheid: Nano coatings creëren een ultradunne, beschermende laag die duurzamer is dan traditionele waxen en sealants. Deze verhoogde duurzaamheid kan helpen jouw auto jarenlang te beschermen tegen vuil, stof en andere milieuverontreinigende stoffen.
 2. Betere reiniging: Nano coating maakt het makkelijker om jouw auto schoon te maken omdat het vuil, olie en water afstoot, zodat je gemorste of verontreinigde stoffen eenvoudig weg kunt vegen in plaats van ze te moeten schrobben met een borstel of spons.
 3. Bescherming tegen UV-stralen: De geavanceerde nano-technologie in de coating helpt de lak van jouw auto te beschermen tegen schade door de UV-stralen weg te reflecteren voordat ze verbleking of verkleuring van de lak kunnen veroorzaken.
 4. Verbeterde esthetiek: Nano coatings zorgen voor een ongelooflijke glans waardoor jouw auto er beter uitziet dan ooit tevoren. De superieure glans en bescherming van de nano-coating brengen het beste in de lak van jouw auto naar boven, waardoor deze er als nieuw uitziet.

Zo onderhoud je de nano coating voor de auto het beste

Om de doeltreffendheid van jouw nano-coating te behouden, is het belangrijk jouw auto regelmatig te reinigen en een paar eenvoudige stappen te volgen. Zorg ervoor dat je een niet-schurende autowasmiddel gebruikt dat is ontworpen voor gebruik met nano-coatings, aangezien schurende zepen de beschermende lagen kunnen wegstrepen. Na het wassen is het belangrijk om de auto grondig te drogen en het oppervlak te inspecteren op vuil dat zich in de coating heeft vastgezet. Gebruik indien nodig een zachte doek om alle verontreinigingen voorzichtig weg te wrijven voordat je een nieuwe laag was of afdichtmiddel aanbrengt. Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op plekken waar de lak geschilferd of bekrast is, zodat die zo nodig kunnen worden bijgewerkt. Tot slot, goede verzorging en onderhoud zijn de sleutel tot een lange levensduur van jouw nano-coating.

Veelgestelde vragen over nano coating voor auto

Nano coating voor auto’s is een geavanceerde coating technologie die gebruik maakt van nanotechnologie om een ultradunne, beschermende laag te creëren om voertuigen te beschermen tegen vuil, stof, UV-stralen, water en andere milieuverontreinigende stoffen.

De nanotechnologie in de coating creëert een barrière tussen de autolak en de buitenelementen. Deze barrière stoot vuil, olie en water af, zodat ze gemakkelijk kunnen worden weggeveegd zonder te hoeven schrobben met een borstel of spons. De ultradunne laag weerkaatst ook UV-stralen voordat ze verbleking of verkleuring van de lak kunnen veroorzaken.

Nano coatings zijn veel duurzamer dan traditionele wassen en sealants. Hoewel de exacte levensduur van een nano-coating afhangt van het specifieke product dat je kiest, bieden veel fabrikanten garanties tot 3 à 5 jaar voor hun producten.

Ja, nano coatings zijn volkomen veilig voor de lak van jouw auto. Maar het is altijd belangrijk om voor gebruik de instructies van de fabrikant zorgvuldig te lezen en alle veiligheidsmaatregelen te volgen. Zorg er bovendien voor dat je alleen producten gebruikt die speciaal voor auto’s zijn ontworpen, omdat andere soorten mogelijk niet compatibel zijn met de lak van jouw auto.

Meer lezen over nano coating?

Heb je een vraag over nano coating? Laat het ons weten!

17 antwoorden
 1. Harrie zegt:

  Hallo beste verflaag.nl.
  ik heb een Qashqai kleur zwart gekocht en ik zou graag een bescherming willen hebben.
  welke bescherming is het beste volgens jullie .
  groet ik jullie vriendelijk,

  Beantwoorden
 2. Mitch zegt:

  Ik heb een klein auto’tje in het pikzwart, mooie kleur maar je ziet er alles op natuurlijk! De auto heeft best wat kilometers gelopen en dus last van wat steenslag, verder is de lak in prima conditie. Waar (in de buurt van Deventer) kan ik mijn auto laten polijsten en coaten?

  Graag iets meer info hierover.

  Met vriendelijke groet,

  M.Sotthewes

  Beantwoorden
 3. Ramon zegt:

  Ook ik heb een gloed nieuwe bmw gekocht en wil de lak optimaal beschermen. Is er een garage in Rotterdam of omgeving die jullie aanraden, waar ik mijn auto kan laten behandelen?

  Ik hoor het graag.

  Groet,
  Ramon

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Ramon,

   Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe auto. Begrijpelijk dat u de lak optimaal wilt beschermen. Helaas hebben wij geen contacten met lokale garages in Nederland die nano behandelingen voor auto’s aanbieden. Mogelijk biedt de BMW dealer deze behandeling aan?

   Met vriendelijke groet,

   Verflaag.nl

   Beantwoorden
 4. hayati zegt:

  Hallo beste verflaag.nl.
  ik heb een bmw530e kleur zwart nieuw gekocht en ik zou graag voor dat ik hem was of er iets aan doe, een bescherming willen hebben.
  welke bescherming is het beste volgens jullie .
  groet ik jullie vriendelijk,
  Hayati Ercebi

  Beantwoorden
 5. Ludy zegt:

  Beste Verflaag.nl
  Ik ben fervent mountainbiker en uiteraard super zuinig op mijn materiaal.
  In de winterse omstandigheden zult u wel begrijpen dat alles ontzettend smerig wordt.
  De aandrijflijn reinig ik met ultrasoon om zo alle zand uit de ketting te krijgen.
  Dit smeer ik met een teflon olie of een kettingwax.
  Het frame(lak) en de rest van de fiets(velgen, spaken naven enz) zet ik normaal in de autowax(turtle original of nanowax) echter is dit na 2-3 weken weer verdwenen.
  Immers je kunt nu je fiets na iedere rit wassen.
  Welke coating raden jullie hiervoor aan en hoe lang zou dit volhouden?

  Gr Ludy

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemorgen Lidy!

   Kijk, zo horen we het graag! Omdat u juist zo zuinig bent op je mountainbike, zou een laagje nano coating hierbij zeker helpen! We durven het echter niet voor uw ketting aan te raden, want die moet juist vet blijven om aan zijn functie te voldoen.

   Voor het frame ofwel lak zouden wij bijvoorbeeld Chemona Colour Protector Coat aanraden. Deze transparante nano coating heeft sterk vuilafstotende eigenschappen én is bestendig tegen UV-straling. Hierdoor blijft het vuil gewoon op de lak liggen en trekt het niet in de frame van uw fiets!

   Onder normale omstandigheden blijft deze laag rond de twee jaar actief. Hoewel dit, eerlijk is eerlijk, er niet voor zorgt dat u op magische wijze uw fiets niet meer hoeft te onderhouden, neemt dit wel een groot deel van de schoonmaakzorgen weg. U kunt het vuil er met nano coating gemakkelijk afspoelen of hebt eens in de zoveel tijd enkel (PH-neutrale!) milde schoonmaakmiddelen nodig.

   In ieder geval veel succes gewenst met mountainbiken!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 6. eef _flyboy zegt:

  beste mensen ,
  ik heb een F type zwart , coupe v8 , edoch ze hebben al 3x geprobeerd om de blauwe zweem uit de zwarte lak te krijgen bovendien is een glascoating slechts voor 10.000 km heb ik begrepen een keramische laag erop graag, wat kost deze en wie doet dat??
  m vr gr EEF

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemorgen Eef!

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Wat vervelend om te horen. Hoe lang een glas- of keramische coating blijft zitten, is afhankelijk van hoeveel u rijdt. Het zou echter meer moeten zijn dan 10.000km: gemiddeld houdt de coating 4- 5 jaar stand.

   Een exacte prijs kunnen we helaas niet geven; dat hangt af van meerdere factoren – onder andere de status van uw autolak. Wij gaan uw aanvraag echter doorsturen naar een van onze partners in keramische coating, hierover ontvangt u binnenkort via de mail bericht!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 7. Marrit zegt:

  Hallo, ik wil mijn Peugeot 107 laten behandelen daar ik ga emigreren naar Curacao en de zon en zee niet bevorderlijk is voor de lak. Wat raadt u mij aan?

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemiddag Marrit,

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Handig idee! Welk product u hiervoor gebruikt, hangt vooral af van de status van uw autolak. Is deze nog in goede staat, raden we Chemona Colour Protector Coat aan. Deze maakt de lak water- en vuilafstotend en meer bestendig tegen UV-straling voor optimaal kleurbehoud. Is de lak echter al een aantal jaren onderhevig geweest aan vervuiling, zouden wij Chemona Car Polish & Coat aanraden. Deze reinigt en polijst de auto ook.

   Vergeet voor gebruik niet eerst de auto optimaal schoon te maken, zodat de nano coating goed blijft hechten. Succes!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Hoi Frans!

   Goed idee! Maar, op welke manier wilt u uw auto beschermen? Nano coating kent namelijk meerdere functies!

   Wilt u bijvoorbeeld uw lak van nano lakverzegeling voorzien of uw ruiten waterafstotend maken?

   Met vriendelijke groeten,

   Erik Feitsma – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *