Nanocoating.nl

Metallic verf, glitterverf en special effect verf kopen

Wil jij jouw muur verven in een bijzondere kleur of een ultiem effect toevoegen? In dit artikel vertellen we je alles over speciale muurverven + waar je ze kunt kopen.

Metallic verf speelt met de lichtinval

Metallic muurverf is bijzonder, want het bevat kleine metalen deeltjes. Waar het vroeger veelal bekend was als ‘verf die op auto’s zit’ is het tegenwoordig ook een muurverf. De metalen deeltjes weerkaatsen de lichtinval in de kamer, waardoor er een bijzonder effect waarneembaar is. Doordat de lichtinval niet de gehele dag hetzelfde is geniet je dagelijks van een nieuwe muur, dankzij goede metallic verf.

3 aanbevolen metallic muurverf producten

Voor een mooi metallic effect op je muur hoef je niet lang te zoeken. Er is een metallic muurverf voor ieder budget in verschillende kleuren. Denk bijvoorbeeld naast standaard zilver, goud en brons ook eens aan platina, rvs of warm koper! Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we alvast drie voor je op een rij gezet die je gemakkelijk online kunt bestellen:

Sikkens Metallic Muurverf

+ Professionele kwaliteit
+ 10 kleuren

Flexa Creations Metallic

+ Positieve reviews
+ 6 kleuren

Histor Perfect Effects

+ 15 kleuren
+ Budgetvriendelijk

Verflaag expert tip

Metallic verf zorgt er helaas voor dat oneffenheden in een muur extra opvallen. Vul gaten dus goed op en zorg dat er geen haren van de kwast of pluisjes van je roller in de eindlaag terecht komen!

Schilderen met metallic muurverf

Werk altijd met voldoende muurverf, want het is soms wat lastiger aan te brengen dan reguliere verfsoorten. Zorg er tevens voor dat je de juiste materialen in huis hebt, zoals een passende kwast en/of roller:

 • Gebruik een structuurverfroller of vachtroller met korte haren, zodat je een strak resultaat kunt creëren;
 • Bij de keuze voor een kwast is het goed om te weten dat speciale muurverven snel drogen, slap zijn en beter gedijen bij synthetische verfkwast-haren. Veel verfsoorten zijn tegenwoordig watergedragen, dus koop een acrylkwast. 

Wil je metallic muurverf overschilderen? Start dan eerst met het verwijderen van de metaal bevattende verflagen door middel van een goede verfafbijt. Reinig de muur en laat het goed drogen en ga vervolgens aan de slag met het bewerken van de buur, zodat het geheel klaar is voor een nieuwe laag verf. Je kunt eventueel metallic verf mengen, maar volg hierbij goed de instructies op de verpakking op. De metaaldeeltjes zakken namelijk snel naar de bodem, waardoor het glinsterende effect verdwijnt. Blijft dus altijd goed roeren ook tijdens het aanbrengen.

Glitterverf voor een sprankelende ruimte

Voor het creëren van een stralende glitter muur gebruik je kant en klare verf of kies je ervoor om zelf een glitter muur te maken. Laten we beginnen met het belichten van de kant-en-klaar producten.

Histor heeft een hele mooie serie voor diegenen die houden van een betoverend effect op de muur, namelijk de Histor Highlights serie. Er zijn vier varianten, die variëren van een lichte glitter tot een serieuze glitter and glamour wall.

Aanbrengen van glitter op de wand

Je begint met het aanbrengen van de reguliere muurverf in de kleur van jouw keuze. Donkere kleuren weergeven de glitter effecten het best, maar ook op lichtere muurverven is een schittering zichtbaar. Als deze verflagen droog zijn en er strak in zitten, dan is het tijd om het pakket met effect verf te openen. In de Histor Highlights pakketten zit een transparante muurverf met een losse glitters. Meng de glitters door de muurverf en breng het over de reeds gekleurde muur aan. De laag ziet er eerst ietwat melkachtig uit, maar als de verf opgedroogd is dan blijven enkel de glitters en de kleur op de ondergrond over.

Koop je glitterverf makkelijk online

Vind meteen wat je zoekt! Koop glitterverf (of metallic verf) bij één van onderstaande webshop en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook kwasten en andere benodigdheden kan je eenvoudig bijbestellen.

 

Zelf een glitter muur maken (super makkelijk!)

Wil je liever zelf een muur met glitters maken? Koop dan een glitteradditief en roer dit stap voor stap door een muurverf naar keuze. Wees je ervan bewust dat dit een secuur klusje is, want de glitters moeten gelijkmatig worden aangebracht, zodat je een egaal effect krijgt. Voor muren met gouden-, regenboog-, roze– of zilveren glitters koop je direct jouw pot met glitters voor muurverf.

Special effect verf

Naast metallic muurverf en glitters op de muur zijn er nog andere special effecten mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan parelmoerverf of wat dacht je van jouw complete muur goud verven? Parelmoer is een lastig effect om te creëren, maar het beste wat je kunt doen is eerst een ivoor tint aanbrengen in een muurverf, waarna je vervolgens een transparant special effect verf er overheen aanbrengt. Voor speciale effectverven, zoals koper en brons, ga je bij voorkeur naar een speciaalzaak. Er zijn uiteraard kleuren die in de buurt komen van deze effecten, maar dan mist vaak de ‘spark.’

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen?

Heb je een vraag over metallic,- of glitterverf ? Wij helpen!

2 antwoorden
 1. Annemarie zegt:

  Ik heb twee vanillekleuige wanden jaren geleden met parelmoerverf geschilderd. Eén van die twee wanden zou ik nu graag weer terug naar een standaard witte latex wand willen omtoveren. Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Is er een voorbehandeling nodig nadat ik wand heb schoon gemaakt? Of kan ik meteen met latex muurverf aan de slag?

  Beantwoorden
 2. Brenda zegt:

  Vraag: wat is het effect als je metallic zilver muurverf over een donkere muur verft?
  Ik heb een donkere grijze muur en wil hier met metallic zilver overheen verven. Maar wat is het effect?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *