Nanocoating.nl

Alle merken jachtlak en bootlak

De belangrijkste merken jachtlak en bootlak op een rij

Er zijn allerhande leveranciers met verschillende merken jachtlak in Nederland. Deze boot- en jachtlakleveranciers hebben bijvoorbeeld blanke lak, jachtlak, antifouling en/ of bootlak in het assortiment – de typische lakken en verfen rondom jacht en boot dus.

Wij hebben de belanrijkste bekende jachtlak merken in Nederland op een rij gezet; met uitvoerige omschrijvingen, foto’s en bekende varianten:

 • Awl Grip (545 / Antifouling)
 • Bio Pin Bootolie
 • De Ijssel Doublecoats
 • Epifanes Bootlak
 • Jotun Benar matte olie
 • Hempel Antifouling
 • Sigma S2U
 • Stoppani (Sinto Fouling)
 • Tenco Houtcoat Zwart & Beits
 • Werdol Loopdekkenverf

Alle Jachtlak Merken in Nederland

Een goede jachtlak heeft een paar kenmerkende eigenschappen die de kwaliteit bepalen. Voor een goede verwerking is een goede uitvloeiing belangrijk. De glans van het product  zorgt voor een perfecte uitstraling. Een goede jachtlak heeft een lange levensduur zodat uw schip er lange tijd perfect uit blijft zien en beschermd is tegen de elementen zoals UV-straling uit zonlicht, wind en (zee)water. Het blijft belangrijk om jaarlijks onderhoud te plegen! Afijn , tijd voor een overzicht van alle verschillende jachtlakken in Nederland.

Jachtlak kopen – een aantal aanbevolen merken

tenco-bootlak
Budget aflak
Hoogglans aflak
 Transparant
epifanes-bootlak
Klassieke aflak
Aflak mat zwart

AWL Grip / awlgrip

AWL Grip is een onderdeel van AkzoNobel en is gespecialiseerd in hoogwaardige verfsystemen voor zowel grote als kleine schepen. Het ruime assortiment van dit topmerk bestaat uit primers en topcoatings van zeer hoge kwaliteit. De producten worden gebruikt door werven van megajachten maar ook door mensen die hun eigen schip onderhouden en uitsluitend het beste willen voor hun schip. AWL Grip merk is gespecialiseerd in verfsystemen voor boven de waterlijn. Bekendere varianten:

 • awlgrip 545
 • awlgrip oyster white
 • awlgrip topcoat
Naam bootlak/jachtlakMerkType bootlak/jachtlak
SNOW WHITEAWLGRIPTOPCOAT
CREAMAWLGRIPTOPCOAT
STARK WHITEAWLGRIPTOPCOAT
OYSTER WHITEAWLGRIPTOPCOAT
SAHARA TANAWLGRIPTOPCOAT
FLEET WHITEAWLGRIPTOPCOAT
BLUE TONE WHITEAWLGRIPTOPCOAT
METTERHORN WHITEAWLGRIPTOPCOAT
CASTLE TANAWLGRIPTOPCOAT

Het biedt consistente technische innovatie, strenge kwaliteitscontroles en hoogwaardige kwaliteitsproducten. Bescherming van het milieu is een grote prioriteit. De core business betreft jachtverven en maritieme verven. Bekendere awlgrip dealers in Nederland: Bootverfshop.nl en Polyshop.nl. 


Biopin Olie & Bootolie

Nergens worden hogere eisen gesteld aan hout dan op zee. Daarom proberen ze in het laboratorium van Bio pin producten te ontwikkelen die daar volledig aan tegemoet komen. Op basis van het zeer hoge gehalte aan tungolie (houtolie) is Biopin bootolie bijzonder geschikt voor het conserveren van hout op zee. Ze kennen een zeer goed impregnerend vermogen, een uitstekende hechting en zijn blijvend elastisch.

biopin_barendpalm_header_marine

De Ijssel (Coatings / Doublecoat)

De IJssel Coatings produceert, ontwikkelt en distribueert sinds 1930 kwaliteitsproducten voor zowel professionals als particulieren. Ze zijn een betrouwbare leverancier van coatings en materialen voor bescherming en verfraaiing in twee componenten materialen. De core business betreft de jacht- en carrosserie-industrie en de vezelversterkte kunststof industrie.

IJssel Coatings BV heeft een compleet programma van producten ontwikkeld voor nieuwbouw, reparatie en onderhoud van pleziervaartuigen. Deze producten zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd, zijn eenvoudig aan te brengen met verfroller of kwast en bieden u een optimale bescherming van uw eigendom. Het complete programma omvat producten voor de bescherming en reparatie van hout, corrosie werende coatings voor staal en aluminium en osmose remmende materialen voor polyester. Hier vindt u een overzicht van de verkoop adviesprijzen voor bootlak en jachtlak per 1 januari 2017 voor de producten van De Ijssel. (inclusief de ijssel double coat kleurenkaart)

De-Ijssel-Double-Coat-DD-Lak
De Ijssel Double Coat DD Lak

Polyester DD Lak

 • Jachtlak type: 2 componenten aflak
 • Kleurcode: DC800 (wit)
 • Finish: Hoogglans
 • Inhoud: 1kg
 • Geschikt voor: Polyester, hout, staal, aluminium, diverse kunststoffen

Epifanes

Epifanes jachtlakken & epifanes blanke lakken worden al sinds 1902 geproduceerd. Epifanes biedt een compleet assortiment hoogwaardige jachtlakken en primers voor zowel boven als onder de waterlijn in 1- en 2-component systemen. Epifanes jachtlakken worden over de hele wereld door zowel particuliere gebruikers als professionele bootbouwers geroemd om de prettige verwerking, de mooie vloeiing, de bolle glans en de lange levensduur. Voor bescherming onder water zijn er bottomcoats, antifoulings en onderwaterverven in het assortiment. Veel verkochte producten:

 Blanke Bootlak

Jotun Bootlak

Jotun is een uit Noorwegen afkomstige producent van verf met een wereldwijde bekendheid. Doordat de huizen in de Scandinavische landen voor 90% uit hout bestaan, hebben zij een zeer goede kennis opgebouwd om uw hout te beschermen. De verf producten zijn uitermate geschikt om de verschillende weersinvloeden (nat, koud, warm, droog) te kunnen weerstaan.  De producten hebben een traditioneel karakter en worden geproduceerd volgens authentieke receptuur. Jotun is marktleider in Scandinavië en alle producten voldoen aan Europese eisen.

Hempel-dura-satin-varnish
Hempel Bootvernis

Hempel

Hempel levert al sinds 1915 coatings voor de marinemarkt. Ze bieden een compleet assortiment bewezen coatings. Bijvoorbeeld: Hempel Antifouling, Hempel 2 componenten verf en Hempel classic.  Hempel helpt u om uw brandstofkosten te beperken, onderhoudscycli te verlengen en de onkosten van droogdokwerkzaamheden te verlagen. Of u nu coatings nodig heeft voor nieuwbouw, onderhoud of seastock; de producten van Hempel houden uw schip langer in topconditie. Van het onderwaterschip tot aan de ballast- en ladingtanks.

Hydrant Jachtlak

Hydrant ontwikkelt sinds de jaren 80 kwalitatieve en duurzame producten voor de watersport voor zowel boven als onder de waterlijn in verschillende systemen. De producten dienen als bescherming en verfraaiing voor hout, staal, aluminium en polyester.

Hydrant Jachtlak verf is een sterke hoogglans aflak, op basis van Alkydhars, voor alle oppervlakken boven de waterlijn. Het product is door de goede vloei-eigenschappen bijzonder makkelijk streeploos aan te brengen met een goede kwast of roller. Als gevolg van de specifieke samenstelling heeft Hydrant Jachtlakverf een lange levensduur en een goed glansbehoud. Hydrant is een product van Nelf Lakfabrieken BV.

hydrant jachtlakken

(Antifouling) International

International Paint is één van de grootste fabrikanten ter wereld van hoog kwalitatieve coatings en verfsystemen met als doel het beschermen, verfraaien en verbeteren van de prestaties van allerlei soorten boten. De uitgebreide productrange van International antifoulings, primers, vernissen en alle overige producten biedt u de juiste bescherming voor uw boot. Voor International staat ook het zo veilig mogelijk maken van de producten die zij aanbieden voor zowel mens als milieu hoog op de agenda. Hieronder een overzicht van de soorten aflakken die verkrijgbaar zijn via International. De jachtlakken van International zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. 

Merk Jachtlak/bootlakType jachtlak/bootlak
InternationalSuper Gloss HS
InternationalPerfection
InternationalToplac
InternationalInterdeck
InternationalDanboline

Jotun

Jotun is een toonaangevende leverancier van coatingoplossingen voor de wereldwijde maritieme vloot. De Hull Performance Solutions hebben een nieuwe en transparante manier van het meten van rompprestaties samen met een gegarandeerd maximaal snelheidsverlies. De antifouling oplossingen van Jotun worden beschouwd krijgen goede reviews. Ook met de Onboard Maintenance Solution kunnen significante kostenbesparingen behaald worden in de scheepvaartindustrie. Norway Coatings is de officiële importeur van Jotun decorative products voor de Benelux en Noord. Frankrijk.

Bekende producten:

 • Jotun telolje v
 • Jotun Tankguard
 • Jotun beits / Marine

Nautical

Nautical is een onderdeel van AkzoNobel. Het merk biedt een scala aan betaalbare verf voor boten. Nautical biedt grote mogelijkheden voor booteigenaren en professionele jachtschilders. De Nautical Antifouling range bestaat uit producten die u betrouwbare prestaties, eenvoudige oplossingen en waarde voor uw geld bieden. Nautical biedt een range van producten voor gebruik voor boven en onder de waterlijn, aanbevolen om optimale resultaten te bereiken.

Nautical-Underwater-Primer
Onderwaterprimer
Nautical-Underwater-Primer
Grootverpakking
Nautical-Bottompaint
Onderwaterlak
Nautical-Gloss-Enamel-blank
Gloss Enamel
Nautical-Verdunning-NT2-1l
Verdunning

Rambo (beits en jachtlak)

Rambo is marktleider op het gebied van verfproducten en bestaat al bijna 50 jaar. Het ontwikkelen van de beste houtbeschermende verfproducten om ze nog duurzamer en beter te maken, zorgt ervoor dat hout zowel binnen als buiten lang beschermd wordt.

PPG Industries, het moederbedrijf van Rambo, doet continu onderzoek naar nieuwe, betere en minder milieubelastende producttechnologieën. Innovaties die aansluiten bij de wens van de consument en vooruitlopen op de regelgeving van de EU.

 • Rambo ‘jacht lak dekkend’ is een zuiverwit dekkende hoogglanslak op basis van polyurethane-alkydhars en biedt de sterkst mogelijke bescherming voor de houten opbouw (inclusief interieur) van boten. Gemakkelijk verwerkbaar, zoet- en zoutwaterbestendig. Extra duurzaam door UV-F technologie, UV-bestendig én flexibel. Voor het dekkend aflakken van houten, metalen of stalen (pleziervaart)jachten boven de waterlijn.
Rambo-Pantserlak-Jachtlak-transparant-hoogglans
Jachtlak transparant
Rambo Jachtlak transparant

Rambo ‘jachtlak transparant’ is een hoogglanslak op basis van houtolie-fenol en biedt een goede bescherming voor de houten opbouw (inclusief interieur) van boten. Gemakkelijk verwerkbaar, zoet- en zoutwaterbestendig. Extra duurzaam door UV-F technologie, UV-bestendig én flexibel. Voor het aflakken van houten, metalen of stalen (pleziervaart)jachten boven de waterlijn.

Sigma (Sigmavar Yacht Gloss)

Sigma Coatings ontwikkelt en produceert sinds de 18e eeuw een topassortiment aan verven en coatings door experts uit de bouwwereld zelf. De producten bieden een hoogwaardige bescherming, afwerking en verfraaiing. Impact voor het milieu verminderen is hierbij een belangrijk doel. De core business betreft hout-, wand-, plafondafwerking, consumentenverven, timmerfabriek assortimenten, metaal en kunststofafwerking.

Sigmavar Yacht Gloss is een goede keus voor het hoogglanzend vernissen van duurzame houtsoorten. Deze luchtdrogende, watervaste vernis biedt duurzame bescherming tegen de invloeden van weer, wind, zoet én zout water. Sigmavar Yacht Gloss is dus bijzonder geschikt voor houtwerk van boten en jachten dat zich boven de waterspiegel bevindt.

Sigmavar-Yacht-Gloss
Sigmavar Yacht Gloss
Sigmavar Yacht Gloss
 • Dichtheid : ca. 0,92 kg/dm3
 • Percentage vaste stof : ca. 49 vol.%
 • Aanbevolen droge laagdikte : 30 μm (= ca. 60 μm nat) per laag
 • Houdbaarheid : Droog opgeslagen in gesloten originele verpakking bij een temperatuur tussen 5°C en 30°C ten minste 2 jaar.
 • Vlampunt : 39°C

Direct jachtlak kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Stoppani Lak

Al meer dan 110 jaar lang heeft Stoppani zich ontwikkeld tot leverancier van kwaliteitsproducten en heeft vele samenwerkingsverbanden met  met andere belangrijke internationale maatschappijen. Het aanbod producten van Stoppani ontwikkelt zich voortdurend en kan altijd voldoen aan de lokale eisen, waarmee ze werken. Of het nou gaat om gebouwen, de industrie, hout en de plezierboot sector.


Tenco (Beits)

Touwen & Co. B.V. (Tenco) bestaat sinds 1885 en levert een toonaangevend assortiment van uitstekende kwaliteitsproducten voor het verfraaien en optimaal beschermen. De verfproducten zijn aangepast aan de milieu-eisen en behoefte van de markt. Boten en schepen van hout, staal en polyester worden zowel onder als boven de waterlijn beschermd door de coating en bootlak van Tenco. Ook de roestwerende en conserverende oliën en vetten verlengen de levensduur van het staal op een boot of schip.

Werdol Loopdekkenverf is een zijdeglans slijtvaste bootlak, speciaal ontwikkeld voor loopdekken, gangboorden en andere beloopbare delen. Werdol Loopdekkenverf is geschikt voor toepassing boven de waterlijn op hout, staal en aluminium. Het kan ook direct worden aangebracht op bestaande 1-component verflagen. Werdol Loopdekkenverf is leverbaar in 13 kleuren.

Welk merk bootlak of jachtlak is het beste?

Voor welk doel moet de vernis dienen? Dit is de belangrijkste vraag om te stellen. Het hangt namelijk van een aantal factoren af welke lak het meest geschikt is voor u. Bent u op zoek naar een harde en krasvaste vernis of wilt u een flexibele lak die de werking van het hout kan opvangen? Verder is het belangrijk om te weten om welke ondergrond het gaat. Verschillende houtsoorten en verschillende temperaturen vragen uiteraard weer om andere bootlak. Er zijn matte en glanzende soorten lak beschikbaar en de ene vernis is gemakkelijker aan te brengen dan de andere. Heeft u meer informatie of advies nodig? Neem dan contact met ons op.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

2 antwoorden
 1. ben zegt:

  Ik zoek advies voor het verven van de binnenkant van een houten boot, in dit geval een Spanker, open zeilboot van bijna 6 m. lang.
  Buitenkant staat in 2 componenten dubbelcoat dubbel UV van De IJssel, mooie sterke lak met als basis injectiehars van dezelfde firma, ook 2 comp.
  Om het hout niet helemaal af te sluiten, zodat bij een schade water in het hout dringt en er niet uit kan, dus gaat rotten, zou ik het liefst een ademende bescherming op de binnenkant zetten.
  Wat is wijsheid en waarom die verf als advies?
  Tot later, met dank, Ben

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Ben,

   Een vochtregulerende verf (ook wel schakelverf of systeemverf) zorgt ervoor dat het hout kan blijven ademen. Deze verf is echter minder geschikt voor binnen (daar is regulier het hout ook niet vochtig). Vochtregulerende verf is namelijk vaak op basis van alkydhars. Dit bindmiddel staat erom bekend dat de kleuren na verloop van tijd kunnen vergelen als er niet voldoende daglicht bij komt kijken. Deze verkleuring is alleen esthetisch en doet niet af aan de werking van de schakelverf.

   Een echt vochtregulerende verf voor hout binnen heb ik niet voor je kunnen vinden. Wel zijn er meerdere goede 1 component aflakken gemaakt voor de boot zoals de Epifanes Mono-urethane Jachtlak of de International Supergloss. Helaas staat de vochtregulerende werking van deze jachtlakken niet beschreven.

   Wij adviseren je daarom advies in te winnen bij de klantenservice van De IJssel, Epifanes of International. Zij kunnen deze informatie voor je opzoeken.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *