Nanocoating.nl

Leder en leer impregneren is een klusje dat jezelf kan doen

Leer is een luxueus, duurzaam materiaal waar van alles van gemaakt kan worden, van meubels tot kleding. Het is geen verrassing dat mensen het vaak zo lang mogelijk nieuw willen houden. Een manier om dit te bereiken is door het leer te impregneren met een chemisch middel – maar hoe doe je dat? Daarover gaat dit artikel

Leder impregneren is een doeltreffende manier om de stof te beschermen tegen vuil en stof, en om waterschade en verbleken te voorkomen. Leder en leer impregneren is een klusje dat je eenvoudig zelf kan doen met de juiste producten. Impregneermiddel is in feite een soort waterafstotende spray. Bovendien krijgt het leer door dit proces een zekere soepelheid en glans, waardoor het er weer als nieuw uitziet. In deze gids leer je alles over het impregneren van leer en gereedschappen die je nodig hebt, tot de vereiste stappen. Je zal ook ontdekken welk chemisch middel het meest geschikt is voor je leren voorwerp.

Door deze 4 voordelen wil jij vandaag nog leer impregneren

  1. Verbeterde duurzaamheid: Het impregneren van leer verhoogt de duurzaamheid van het materiaal, waardoor het beter bestand is tegen slijtage. Dit betekent dat je favoriete leren voorwerpen langer meegaan, zelfs bij dagelijks gebruik.
  2. Verbeterd uiterlijk: Impregneren van leer kan het materiaal ook een zekere glans geven, waardoor het er weer als nieuw uitziet.
  3. Bescherming tegen waterschade: Leer impregneren voorkomt waterschade, wat essentieel is in regio’s met een hoge vochtigheidsgraad of frequente regenval.
  4. Voorkomen van verbleken: De beschermende laag die door de impregnering ontstaat, helpt de kleur van de stof langer te behouden en voorkomt verbleking en verkleuring door langdurige blootstelling aan zonlicht of andere omgevingsfactoren.

Met deze voordelen in gedachten is het gemakkelijk te zien waarom het impregneren van lederen oppervlakken zo belangrijk is.

Impregneer leder alleen met de beste producten

Wil je net als een professional jouw leerproducten impregneren? Koop dan kwaliteitsproducten die je hieronder kan vinden. Pas op dat goedkoper impregneermiddel vaak een duurkoop is gezien de kwaliteit van deze impregneer vaak maar een paar weken goed blijft. Je wilt niet iedere 2 weken opnieuw alles moeten impregneren.

NC Nano Coating voor textiel, leder en suede

Bescherm textiel, leder en suède met echte Nano coatings

NC Nano coating voor textiel, leder en suède is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, textiel, leder en suède. De meest ideale en beste oplossing om textiel, leder en suède te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met een spuit (meegeleverd bij Nanocoating.nl) en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor textiel. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het impregneren van leer? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden. Daarbij adviseren wij ook altijd om beschermingsmiddelen te kopen zoals een bril, handschoenen en mondkapje.

Leder en leer impregneren

Leder en leer impregneren kan je eenvouidg zelf doen

Natuursteen impregneren doe je zo (stappenplan)

  1. Maak het leer schoon: Voor het impregneren is het belangrijk het materiaal grondig te reinigen van stof en vuil. Dit kan met een speciale leerreiniger of een vochtige doek.
  2. Impregneer aanbrengen: Na het reinigen moet je het door je gekozen impregneermiddel op het leer aanbrengen met een borstel of een spuitfles. Zorg ervoor dat je het hele oppervlak van het materiaal gelijkmatig bedekt. Textiel impregneren doe je alleen wel met speciaal impregneermiddelen. Lees dus eerst goed of het middel wel voor textiel is.
  3. Drogen laten: Laat het leer drogen voordat u verder gaat – dit duurt meestal ongeveer 12 uur voor middelen op waterbasis en 24-48 uur voor middelen op oliebasis.
  4. Bufferen en polijsten: Gebruik tot slot een polijstgereedschap of doek om het leer na het drogen te polijsten en voila

Met deze eenvoudige stappen kan je jouw lederen oppervlakken eenvoudig beschermen tegen slijtage en morsen, waardoor ze langer meegaan en beter worden onderhouden.

Koop je leder en leer impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je leder te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Heb je een vraag over het impregneren van leer? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *