Keramische coating voor de auto en meer

Keramische coating voor de auto kopen

Als we spreken over keramische coating of ceramic coating, dan hebben we het doorgaans over een coating over de autolak. Keramische coating voor de auto biedt langdurige bescherming met een waanzinnige weerstand tegen UV-straling en chemicaliën. Hiernaast beschermt de coating het lakwerk tegen vuil van buitenaf zoals wegdekvervuiling, strooizout, teer en andere vervuiling. Het biedt:

 • Minder onderhoud dankzij het makkelijke ‘Easy-to-Clean’ effect.
 • Ongelooflijke diepe glans met een mooie kleurintensiteit.
 • Verlengt de levensduur van de lak en dus de waarde van de auto.

Als je op zoek gaat naar een keramische coating voor de auto dan kan je ervoor kiezen om deze behandeling uit te laten voeren door een specialist of garage. Anno nu kunt u echter ook producten kopen om het zelf aan te brengen op uw auto. Let er wel op dat dit meestal gaat om kits met meerdere producten, meerdere stappen en een belangrijke handleiding om te volgen.

Hieronder hebben we een aantal producten op een rij gezet:

Zelf aanbrengen – 5 aanbevolen keramische coating producten

Complete kit
Keramische-coating-Ceramic-9H-lakcoating-auto
Nano autolak
Keramische-coating-Gyeon-Q²-Syncro
Met topcoat
Keramische-coating-auto-Gyeon-Q²-Matte
Matte autolak
Keramische-coating-auto-Gyeon-Q²-Mohs
Zonder topcoat

In 4 stappen Keramische coating zelf aanbrengen

Het zelf aanbrengen van keramische coating op de auto vereist enige handigheid. Daarnaast is het een secuur werkje en erg belangrijk dat de handleiding van het gekozen product tot op de letter wordt opgevolgd. Er is daarom niet één universele handleiding. In dit voorbeeld hebben we een stappenplan voor het zelf aanbrengen van het product Sonax Profiline CC36 Ceramic Coating.

Keramische-coating-auto

Keramische coating aanbrengen op de auto geeft ultieme glans en bescherming aan de autolak

Inhoud Ceramic Coating kit:

 • Ceramic Coating – Prepare 100ml
 • Ceramic Coating – Basecoat 75ml
 • Ceramic Coating – Glosscoat 60ml
 • 2 keer applicatorpad
 • Setje handschoenen
 • Suededoekje

Handleiding

 1.  Reinig het lakwerk zorgvuldig en polijst het lakwerk met een polijstmachine tot een hoogglans finish.
 2.  Het oppervlak moet volledig schoon en vetvrij zijn. Spray de bijgeleverde Prepare spray op het gehele oppervlak en wrijf dit voorzichtig over het lakwerk met een microvezeldoek.
 3. Breng het product Basecoat voorzichtig en zo dun mogelijk aan. Hiervoor gebruik je de witte zijde van de bijgeleverde Applicator Pad Nummer 1. Voor gevoelige en moeilijk te bereikbare delen kun je het bijgeleverde Suede-Microvezel Doekje gebruiken. Vouw dit doekje om de applicator pad heen en zorg ervoor dar er geen vouwen inzitten. Behandel altijd een klein deel van het lakwerk en werk in de zogenaamde ‘Crisscross’ beweging. Na een korte droogtijd, van 30 seconde tot maximaal 1 minuut, kan het oppervlak nagewreven worden met een schone microvezeldoek om een ultraglad en streepvrije finish te creëeren. Na de volledige behandeling moet het product ten minste 1 uur drogen. Raak het lakwerk niet aan en zorg dat de wagen in een droge en schone ruimte staat!
 4. Na de droogtijd kan de bijgeleverde Glosscoat aangebracht worden om een diepe glans te creëeren. Spray de glosscoat op de witte zijde van de bijgeleverde applicator en verspreid dit over het gehele lakwerk. De glosscoat kan aangebracht worden per half paneel. Na het aanbrengen moet de glosscoat uitgewreven worden met een microvezeldoek om overtollig product te verwijderen.

Direct Keramische Coating Kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via deze webwinkel:

 
Keramische-coating-Gyeon-Q²-Syncro
Aanbevolen glascoating

Gyeon Keramische coating – de eerste lakverzegeling voor consumenten

Gyeon Q2 Mohs is de eerste glascoating voor autolak die professionele resultaten behaald, maar aan te brengen is door consumenten. Het is een glascoating die in één behandeling de lak langdurig beschermt en extra glans toevoegt. Q2 Mohs maakt gebruik van de laatste silicon technologie (Si) die een hybride film op het oppervlak achterlaat, deze reageert snel waardoor een volledig gecrystaliseerde SiO2 laag over blijft op het lakwerk. Dit is het perfecte product voor amateur en professioneel gebruik!

In tegenstelling tot andere nanotechnologiën zal Gyeon glascoating zwaarder worden bij het uitharden waardoor de integriteit versterkt wordt. Het resultaat is dat iedere laag 0.2micron toevoegt aan de lakdikte en de krasbestendigheid dus verhoogd wordt. Iedere laag betekent een stijging van 2H op de Mohs-schaal. Het resultaat is dat door elke extra laag de lak minder krasgevoelig is!

Het resultaat van de dikke gladde coating is dat het oppervlak extreem waterafstotend wordt, waardoor regen en waswater parelen en aflopen. Dit extreem parelend effect ziet er niet alleen leuk uit maar helpt ook vuil makkelijker te verwijderen. Hierdoor verloopt de wekelijkse wasbeurt makkelijker en sneller.

De Gyeon glascoating biedt tot 18 maand lang bescherming. Het is zo goed als niet aantastbaar door sterke chemicaliën en kan alleen verwijderd worden door machinaal polieren.

Keramische coating: andere gebruiksdoeleinden

Keramische coating wordt vooral toegepast in de auto-industrie. Met name oldtimers hebben baat bij dit keramische laagje. Ten tweede kan het, als een krachtig alternatief voor glascoating, als een slijtvaste laag op autolak worden aangebracht. Deze manier van coaten kunt u zelf ook uitvoeren. Tot slot is keramische coating een graag geziene gast op (koeken-)pannen. Keramische coating is slechts een van de vele typen coating die u op uw auto kunt aanbrengen.

keramische-coating-uitlaat-kleuren

Zo ziet keramische coating op de auto uitlaat eruit.

Keramiek zorgt voor een hittewerende uitlaat

Een keramische coating wordt vooral gebruikt voor de uitlaten en motoronderdelen van auto’s. Het aanbrengen van deze coating zorgt voor een enorme bestendigheid tegen hitte. Met name oldtimers en crossauto’s hebben hier baat bij. Eerstgenoemde doordat de verouderde materialen niet bestand zijn tegen hedendaagse brandstoffen en laatstgenoemde door de hoge temperaturen die auto-onderdelen kunnen bereiken bij racen.

Een keramische coating komt in verschillende smaken, elk met hun eigen bestendigheid tegen hitte. Daarnaast kan het laagje in verschillende kleuren worden aangebracht, van zwart of grijs tot felrood of blauw. In Nederland zijn er veel specialisten die een keramische coating kunnen aanbrengen; hieronder hebben we ze voor u op een rijtje gezet.

Keramische pannen laten u gezond en duurzaam koken

Zijn derde applicatie is op pannen. Veel pannen zijn tegenwoordig op basis van keramiek gemaakt. De eigenschappen van dit goedje zorgen er voor dat de warmte tijdens het koken of bakken beter verdeeld wordt. Er komen hierdoor geen giftige stoffen vrij. Daarnaast zorgt de ondergrond ervoor dat er geen anti-aanbaklaag nodig is. Een keramische pan wordt daarom geroemd om zijn duurzaamheid en milieubewuste eigenschappen. Dit is een alternatief op de beruchte teflon coating.

Ultieme hittebescherming met keramische coating

Een keramische coating (ceramic coating in het Engels) vindt zijn thuis op vele plekken. De coating kan bijvoorbeeld gebruikt worden ter bescherming van autolak. Zijn voornaamste verdienste is echter diens uitstekende bescherming tegen hitte. Hierdoor is keramische coating perfect voor bijvoorbeeld de uitlaat van uw auto óf een pan! 

Keramiek ontstaat door minimaal twee verschillende elementen te verhitten (soms met luchtdruk). Aardewerk, porselein, glas en diamant zijn voorbeelden van keramieken. Het is dan ook een speciaal type coating, bestaande uit twee componenten. Deze bevatten een hoge dosis keramiek (63%), wat eenmaal gemixt een coatingslaag geeft met uitzonderlijke hittewerende eigenschappen. Bepaalde soorten kunnen zelfs temperaturen weerstaan van 1100°C!

Het gebruiken van keramische coating geeft de volgende voordelen:

 1. Vloeistof- en zuurwerend; eenmaal uitgedroogd vormt het een keiharde laag die niets doorlaat
 2. Slijtvast; een keramische coating is ontzettend duurzaam, bestand tegen zware belasting en biedt bescherming tot wel tien jaar
 3. Anti-corrosie; de waterdichte eigenschappen zorgen er ook voor dat roestvorming uit den boze is!
 4. Bestand tegen hoge temperaturen; het paradepaardje van deze coating, de hoge dosis keramiek zorgt ervoor dat de ondergrond ontzettend hittevast wordt

Laat ceramic coating aanbrengen door deze specialisten

Het aanbrengen van keramische coating is voor het grootste deel een uitzonderlijk specialistisch klusje. Dit komt omdat er veel gewerkt wordt met hoge temperaturen. Slechts in uitzonderlijke gevallen, zoals ceramic coating voor autolak, kunt u het zelf aanbrengen.

In heel Nederland zijn er gelukkig een hoop applicateurs te vinden. 

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *