Nanocoating.nl

Grindvloer egaliseren

Heb jij een zogenoemde open grindvloer met een voelbare structuur? Dan kan je deze egaliseren (glad maken) en opvullen met een epoxy grindvloer sealer. In dit artikel vertellen we je er alles over, zodat jij een waterdichte en makkelijk schoon te maken grindvloer krijgt!

Grindvloer waterdicht maken met epoxy

Heb jij zo’n mooie authentieke grindvloer met een ruwe structuur? Of begint je bestaande grindvloer wat beschadigingen te vertonen? Dan is het goed om maatregelen te treffen. Met het aanbrengen van een epoxy gridvloer sealer worden de poriën van de vloer gevuld met een transparante laag. Dit voorkomt het intrekken van stof en vuil en zorgt er ook nog eens voor dat de grindvloer waterdicht is.

Tot slot heeft de grindvloer sealer een egaliserende werking. Het vult de ruimte tussen de grindstenen voor een egale laag die je heel makkelijk schoon kunt maken. Voorbij zijn de dagen dat je moest borstelen en schrobben!

Geen losse steentjes meer met deze grindvloer vuller

Er zijn maar weinig grindvloer vullers op de markt. Deze van het merk Resion is er één van topkwaliteit en ook makkelijk aan te brengen voor de doe-het-zelver. Het is een twee componenten epoxy sealer die werkt als een soort egaline over grindvloeren. Hierbij meng je een basis component met een verharder (samen geleverd) en breng je de transparante laag aan met een raamwisser of lakroller.

Voor- en nadelen:

+ UV stabiel
+ Transparant
+ Eenvoudige verwerking met raamwisser of roller
+ Goede watervastheid
– Niet geschikt voor grindvloeren buiten
– Na mengen beperkt houdbaar

Verbruik:
Met 1 verpakking kan je zo’n 10-15 m2 grindvloer sealen.

Eigenschappen:
Stofdroog na: 4 uur
Beloopbaar na: 18 uur
Volledig verhard na: 2 dagen

Verflaag expert tip

Niet in alle gevallen is het verstandig om een grindvloer vuller toe te passen. Het voordeel van een open structuur is dat stof als het ware tussen de steentjes trekt en niet in de lucht blijft hangen. Dit maakt de vloer anti-allergeen. Het nadeel is dat het schoonmaken van een open structuur grindvloer een hele klus is!

Direct grindvloer vuller kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Bestaande grindvloer verven

Heb je een egaline grindvloer vuller gebruikt zoals de epoxy sealer hierboven? Dan kan je jouw bestaande grindvloer verven met simpelweg een vloerprimer en een vloerverf of een betonverf in een kleur naar keuze.

Wil je een bestaande grindvloer verven met een open structuur? Let er dan goed op dat je voldoende verf koopt. Door de open structuur zuigt de vloer de verf op waardoor je soms wel minimaal drie lagen nodig hebt voordat de vloer is verzadigd.

Het gaat als volgt: de vloer moet helemaal vrij zijn van stof en vuil. Flink schoonmaken is daarom de eerste stap. Bijvoorbeeld met een waterstofzuiger, hogedrukspuit of ouderwets schrobben, Ben je hiermee klaar? Dan kan je een primer aanbrengen en vervolgens een vloerverf naar keuze.

Let wel op: als er al een verflaag op zit, is het aan te raden om deze zoveel mogelijk weg te schuren, anders kunnen er problemen met de hechting ontstaan.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over verf en coating voor vloeren?

Meer weten over grindvloer egaliseren? Stel je vraag hieronder!

De laatste opmerking en 1 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
2 antwoorden
 1. Patricia zegt:

  Goede dag , ik heb een vraag ik wil een vloer maken rond om een zwembad , deze moet dus waterdicht zijn zodat de ondergrond niet nat word er onder , ik wil een natuurlijke kleur zandkleurig , en hij mag niet scheuren en ook niet verkleuren . Gaat om een groot oppervlak , wat is de prijs per meter ? En kan dit ook in een polyester zwembad gemaakt worden ? Dank u alvast MVg

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Patricia,

   Op basis van je wensen zouden wij je adviseren een offerte aan te vragen bij een lokale coatingspecialist. Het is namelijk lastiger om een gietvloer buiten zelf te leggen en een groot oppervlak vereist enige ervaring. Op verflaag.nl adviseren wij enkel over doe-het-zelf producten.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *