Nanocoating.nl

Gietvloer buiten als duurzaam terras

Met een gietvloer buiten een terras creëren

Een gietvloer buiten als terras wordt steeds vaker toegepast door particulieren en bedrijven. Het laten overlopen van de gietvloer van binnen, naar buiten geeft een gevoel van meer ruimte, eenheid en verbondenheid met de buitenruimte. Daarnaast zorgt het voor een duurzaam en modern terras waar u nog jarenlang plezier van heeft!

Wel zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden bij het aanleggen van een (beton) gietvloer buiten. Zo moet de legger rekening houden met de weersomstandigheden, kwaliteit van de ondergrond en de omgevingsfactoren. Vaak is het daarom duurder om een gietvloer buiten te leggen, als binnen.


(Beton) Gietvloer als buitentoepassing

Gietvloer buiten in een tuin

Een gietvloer buiten creëert een modern terras

Traditionele gietvloeren zijn vaan op basis van Polyurethaan of Epoxy. Deze gietvloeren zijn uit meerdere lagen opgebouwd. Namelijk; een egaliseringslaag (schraplaag of egaline), een primer, minimaal twee lagen coating en tot slot een topcoat. Iedere laag heeft een lange droogtijd. Het gieten van de complete vloer neemt wel drie tot vijf dagen in beslag.

Dit kan lastig zijn in combinatie met net Nederlandse weer. De lagen mogen namelijk absoluut niet vochtig worden. Daarnaast zijn temperatuurverschillen, wind (en dus zand/stof) ook niet wenselijk.  Veel gietvloer specialisten durven daarom de klus niet aan. Toch is het wel mogelijk!

Er zijn namelijk gietvloeren op basis van speciaal ontwikkelde kunststoffen en op basis van beton. Kenmerkend is dat deze vloeren in dunnere lagen worden aangebracht en een veel kortere droogtijd hebben.

3 voordelen

 1. De vloer zorgt voor een prachtig binnen-buiten effect
 2. Makkelijker schoon te maken als tegels
 3. Duurzaam

3 nadelen

 1. Duurder dan een “normale” gietvloer.
 2. Buiten gietvloeren hebben een beetje reliëf en zijn daarom niet zo glad en strak als binnen
 3. Iets meer onderhoud als binnen. De impregnerende coating moet eens in de 2 a 3 jaar worden vervangen

Geschiktheid van de ondergrond

Of een gietvloer mogelijk is in de tuin of het terras is afhankelijk van de ondergrond. Hier mag namelijk niet teveel vocht in zitten. Dit kan zorgen voor blaasjes in de gietvloer. Verder is het ook van belang dat de vloer stabiel en waterpas is zonder gaten of scheuren.

Als er al tegels liggen of wanneer de vloer niet vochtvrij of zonder scheuren is, moet er eerst een vochtwerende ondervloer komen.

De (weers)omstandigheden tijdens het leggen

Om het beste resultaat te halen bij het leggen van een gietvloer buiten zijn er drie zaken belangrijk bij het leggen van een gietvloer:

Gietvloer buiten aanbrengen

Een gietvloer moet egaal opdrogen anders kan regen zich verzamelen in kuilen

 1. Een constante temperatuur (minimaal 15 graden)
 2. Zo weinig mogelijk wind (in verband met stof)
 3. Geen regen, dauw of vocht

Dit kan lastig zijn in combinatie met net Nederlandse weer. De lagen mogen namelijk absoluut niet vochtig worden. De beste periode om een gietvloer buiten te leggen is daarom de zomer. En dan het liefst met minimaal 4 dagen droog weer in het vooruitzicht.

Het is mogelijk om de tuin of het terras tijdelijk wind- en waterdicht te maken; bijvoorbeeld met een speciale tent. Dit betekent echter vaak wel een meerprijs.

Toch kan het verstandig zijn om wel hiervoor te kiezen. Ook huisdieren, vogels of insecten kunnen namelijk oneffenheden in de natte vloer veroorzaken. U kunt natuurlijk altijd vrijblijvend één van onze vloerspecialisten om advies vragen door ons contactformulier in te vullen of een reactie te plaatsen onderaan deze pagina. Ook hebben we een pagina met prijsinformatie en waar u op moet letten bij het lezen van offertes. Zelf leggen is door de kritische omstandigheden die komen kijken bij het leggen van een buitenvloer niet aan te rade.

Het impregneren van betonnen vloer buiten

Natuurlijk heeft u buiten met andere omstandigheden te maken dan binnen. Temperatuurverschillen, regen, uv straling, steentjes en buitenmeubels. Dit alles vraagt om een sterke impregnerende toplaag die u eens in de 2 a 3 jaar opnieuw moet aanbrengen. Ook is het goed om rekening te houden met gladheid. Nu is een gietvloer buiten vaak als stroever als een regulier gietvloer, maar met een antislip korrel kan de gietvloer buiten extra stroef worden gemaakt.

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Meer inspiratie nodig over coating en verf buiten?

Stel je vraag over een gegoten buitenvloer, wij helpen graag!

3 antwoorden
 1. David Van Dam zegt:

  We hebben besloten om een betonvloer te nemen op ons terras, nu willen we hier graag een trapje in hebben om het terras wat op te splitsen in een eetgedeelte en lounche gedeelte.
  We hebben al enkele offertes binnen maar het komt eigenlijk overal op hetzelfde neer, de trap is een serieuze meerprijs omdat dit in 2 keer moet gestort worden.
  Is hier geen oplossing voor? De moeilijkheid is ook dat we een licht gekleurde betonvloer willen (gekleurd in de massa) en dus ook geen kleurverschil willen aan onze trap

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste David,

   Zolang je de trap naadloos en/of in precies dezelfde kleur wilt hebben als de betonvloer is het inderdaad zo dat dit een meerprijs betreft. Je zou een betonnen trap kunnen laten plaatsen en deze verven met een betoncoating, maar dit zal nooit zo vloeiend en dezelfde kleur zijn als een gegoten trap.

   Ik zou helaas geen andere oplossing weten.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *