Nanocoating.nl

Repareer en bescherm met dakgoot Coating

Lekke dakgoot repareren en beschermen met dakgoot coating

Een lekkende dakgoot? Vervangen hoeft niet de oplossing te zijn! Bespaar geld en repareer uw dakgoot met dakgoot coating of breng ter voorkoming deze beschermlaag aan. Het gebruik van dakcoating is niet moeilijk en met de huidige producten op de markt heeft u geen professional meer nodig om uw dakgoot te repareren. U kunt in een paar stappen, eenvoudig en snel, zelf uw dakgoot repareren en daarmee de levensduur van uw dakgoten aanzienlijk verlengen.

Dakgoot coating biedt de volgende voordelen:

 • Lekkende dakgoten zijn verleden tijd
 • Nieuw vuil hecht zich minder aan het oppervlak, waardoor het reinigen van uw dakgoot eenvoudiger en sneller wordt.
 • Het zorgt voor een volledig naadloze laag
 • Het werkt kostenbesparend; de dakgoot hoeft niet meer vervangen te worden
 • Afspoeling van zink komt (bijna) niet meer voor
 • Kan ook ter behandeling van kleine scheurtjes worden gebruikt

  dakgoot-coating-aanbrengen

  Stap 1 dakgoot coating gieten. Stap 2 Glad strijken met kwast of roller. Stap 3 laten drogen. Bron: Gootfix

In dit artikel kijken we naar de toepassingen van dakgootcoating. Ook kijken we welke specialisten in Nederland het voor u kunnen aanbrengen én met welke producten u het zelf kunt doen. Of ga direct naar onze aanbeveling voor een zinken dakgoot of kunststof dakgoot.


De gemiddelde dakgoot coating prijs

In Nederland worden voornamelijk zinken dakgoten of kunststof goten toegepast. Dakgoot coating wordt echter voornamelijk op eerstgenoemde toegepast; omdat een zinken dakgoot kan gaan roesten. De roest vreet gaten of scheuren in de zinken dakgoot en hierdoor ontstaan de meeste lekkages. De producten die u vindt in de winkel en online dragen daarom ook wel eens de naam zinkcoating. Maar wanneer er lekkages ontstaan in kunststof dakgoten (PVC) dan zijn er ook een aantal handige producten op de markt.

Coatings voor een zinken dakgoot zijn doorgaans duurder als coatings voor kunststof dakgoten. De prijs voor een vloeibaar rubber coating (1 component) varieert van €20,- voor een kleine reparatieset tot €120,- voor een groot project. Dakgoot 2 component coatings heeft u vanaf €59,-.

Vloeibaar zink coating t.b.v. zinken dakgoot repareren

Naast repareren is het bij een zinken dakgoot belangrijk dat een dakgootcoating beschermt tegen corrosie. De meest gebruikte dakgootcoating voor zinken ondergronden is daarom op basis van vloeibaar aluminium/ vloeibaar zink. Gootfix en Rubson zijn de bekendste merken met deze coatings. Zo heeft Rubson een 4 liter pot waar u +- 12m2 mee kunt behandelen. Gootfix biedt een 2 componenten coating van 2,5 liter waarmee u 7 meter dakgoot waterdicht kunt maken.

Coating-zinken-dakgoot
Zinken dakgoot 
2-component coating

Onze aanbeveling voor een zinken dakgoot (vloeibaar zink)

Zinken dakgoot repareren? Of een lekke dakgoot herstellen? Gootfix is een kant en klaar product dat u direct vanuit de verpakking gemakkelijk zelf kunt mixen en aan brengen op de plaats die afgedicht moet worden. De kleur is lichtgrijs en met één verpakking kunt u ongeveer 7 meter dakgoot behandelen. Voordat u begint hoeft u alleen maar de goot te reinigen en te laten drogen. Afplakken is niet nodig. Gootfix is geurloos, lekt niet, is waterdicht en geeft een duurzame bescherming.

Voordelen

 • Makkelijk zelf te verwerken en aan te brengen
 • Zink afspoeling wordt praktisch tot nul gereduceerd
 • Nooit meer lekkage in dakgoten
 • Geen dure dakgoot vervanging bij een lekke dakgoot
 • Geen vermindering van de schrootwaarde van het zink
 • Uw goot volledig hersteld

Geschikt voor: metalen (zink, staal e.d.) en kunststof goten, bitumineuze daken, metalen daken zoals zink en aluminium.

Coating voor een kunststof dakgoot

Een voorbeeld van een veel toegepaste dakgoot coating is vloeibaar rubber. Het bekende merk Bison heeft een kleine starterskit voor het repareren van lokale lekkages. Vanaf prijs €17,35. Deze kit kunt u gewoon bij Gamma, Praxis etc. aanschaffen maar ook online zijn meerdere aanbieders. Gummil is een ander bekend merk op gebied van vloeibaar rubber. Naast losse potten vloeibaar rubber bieden ze ook complete reparatiesets aan. Hierin zit alles wat u nodig heeft voor het repareren van een kunststof dakgoot. Vloeibaar rubber hecht echter ook uitstekend op een zinken dakgoot, deze producten kunt u dus in principe voor ieder soort dakgoot gebruiken.

Dakgoot-coating-Reparatieset-Gummil
Zinken dakgoot 
2-component coating

Onze aanbeveling voor een kunststof dakgoot

Gummil Dakgoot Reparatieset, is een compleet pakket om een lekkage in uw kunststof dakgoot snel te repareren. Het pakket is ideaal voor de doe het zelver en kan direct worden gegoten in de dakgoot. Met de extra meegeleverde GeoTex kunnen scheuren en naden extra verstevigd worden. De verpakking is voldoende voor minimaal 10 strekkende meter.

Voordelen

 • Makkelijk zelf te verwerken en aan te brengen
 • Geschikt voor alle type dakgoten
 • Geen lekkende dakgoten meer
 • Geen dure dakgoot vervanging
 • Minimaal 1000% blijvend elastisch
 • Uw goot volledig hersteld

Geschikt voor: vrijwel alle ondergronden zoals; beton, steen, metaal, bitumen, hout, PVC en zink!

Verkrijgbaarheid bij Gamma, Praxis en andere bouwmarkten

Helaas zijn er op het moment van schrijven geen dakgootcoatings verkrijgbaar in de bouwmarkt. De bison starterskit (voor kleine lekkages) is als enige gezien in de schappen. Vloeibaar rubber en vloeibaar aluminium coatings kunt u alleen online bestellen in een webshop of rechtstreeks bij het merk.

Om het u gemakkelijk te maken hebben wij de meest verkochte producten voor u verzameld:

dakgootcoating-starterskit
Dakgootcoating
Starterskit (klein)

Alle ondergronden

Dakgoot-coating-Reparatieset-Gummil
Reparatieset
Dakgoot compleet

Alle ondergronden

Coating-zinken-dakgoot
Aluminium 
2-component coating

Zinken dakgoot

Rubson-vloeibaar-aluminium-gootcoating
Vloeibaar aluminium
dakgoot coating

Zinken dakgoot

Zinken-dakgoot-coating-gietgoot
Aluminium
2-component coating

Zinken dakgoot

1 of 2 componenten coating zinken dakgoot

Vloeibaar rubber is een één component product en vloeibaar aluminium bestaat vaak uit 2 componenten. Een twee componenten coating biedt een meer langdurige en harde bescherming dan een coating op basis van één component.

Bij een 2 componenten coating wordt de coating en de verharder in de juiste mengverhouding geleverd en kunnen gemengd worden in het blik met een boormachine mixer. Nadat het materiaal goed gemengd is kunt u het mengsel in een vat, emmer of bus gieten. Dan nog een keer mengen en het materiaal is geschikt om verwerkt te worden.

Let wel op de verwerkingstijd (potlife) na het mengen! Nadat de componenten zijn gemengd kunt u de coating niet meer bewaren en moet u deze direct volledig op de dakgoot aanbrengen. Een één component product kunt u wel bewaren en eventueel op een later moment nog gebruiken om stukken mee bij te werken.

Voor een zinken dakgoot raden wij altijd aan om een 2 componenten coating te gebruiken. Voor een kunststof dakgoot is uw keuze afhankelijk van uw budget, onderhoudswensen en duurzaamheidswens.

Tip: bekijk altijd goed de verpakking of de door u gekozen coating hecht op het materiaal van uw dakgoot. Soms zijn er speciale voorbewerkingen nodig.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

1 antwoord
 1. Emma zegt:

  Wij willen het dak en de dakgoten van onze garage vernieuwen. Voor het dak kiezen we waarschijnlijk voor een zinken dakbedekking, die goed past bij onze zinken dakgoten. Ik wist niet dat het een mogelijkheid is om zinken dakgoten te coaten. Daar zullen we ons zeker in verdiepen, voordat we alles vervangen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *