Nanocoating.nl

Camper coating

Camper dak waterdicht maken en meer!

Camper coating ofwel het coaten van een camper is een verstandige keus. Een coating heeft namelijk allerlei nuttige eigenschappen, zoals vloeistofwering of anti-roest. Daarnaast maakt dit een voertuig goed bestand tegen vuil en krassen.

Gezien een camper (of caravan) vaak op de weg is te vinden en dikwijls in hevig vaarwater terecht komt, zijn deze eigenschappen broodnodig. Camper coating is bijvoorbeeld perfect om het dak van uw camper waterdicht te maken!

Belangrijke toepassingen van een coating op een camper:

 1. Vloeistofwerend (bijvoorbeeld het waterdicht maken van een dak)
 2. Anti-roest (houdt roest tegen in motors en op de camper)
 3. UV- en hittebestendig maken (beschermt bijvoorbeeld het dashboard tegen verkleuring)
 4. Krachtige lakbescherming (lak camper bestand tegen krassen en meer)

Nagenoeg ieder onderdeel -van het dashboard tot de motor – is van een coating te voorzien. In dit artikel kijken we naar alle manieren waarop een camper gecoat kan worden.

Camper coating kopen – ook voor de caravan!

Bescherm met de beste nano coatings

Met de nano coatings van Nanocoating.nl blijven je spullen en oppervlakken langer schoon en beschermd. Eerst goed reinigen en daarna de coating aanbrengen. Zo heb je er jaren lang geen omkijken meer naar. Onze nano coatings en reinigers bevatten geen PFAS. Alle producten die milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar kunnen zijn, zijn het ook. Zo houden we onze aarde mooi en schoon.

Bij Nanocoating.nl kan je snelle klantenservice verwachten. Zij helpen je graag met al je vragen zodat jij snel weer verder kan. Daarnaast is de levering ook snel met PostNL en ben je niet tevreden? Krijg jij je geld terug!

Check dus snel Nanocoating.nl!

Gummil-Vloeibaar-rubber-10kg-zwart
Gummil Vloeibaar Rubber
 • 10kg
 • zwart
EcoProof-vloeibaar-rubber-5l-zwart
EcoProof Vloeibaar Rubber
 • 5l
 • zwart
Griffon-HBS-200-liquid-rubber-1l-zwart
Griffon HBS-200 Liquid Rubber
 • 1l
 • zwart
Rubson-Liquid-rubber-Plus-5l-grijs
Rubson Liquid Rubber Plus
 • 5l
 • grijs
Rubson-Liquid-Alu-4l-grijs
Rubson Liquid Alu
 • 4l
 • grijs/aluminium

Nano coating camper: onzichtbaar coaten van interieur en exterieur

Er is eigenlijk niet zoiets als een speciale camper coating. Men gebruikt ofwel vloeibaar rubber of een nano coating. Camper en dak kan je hiermee waterafstotend maken, afhankelijk van het oppervlak dat je wilt coaten. Camper coating is vaak een marketing term om de volgende producten te verkopen:

 • Nano coating: camper ramen, interieur bekleding, kunststof oppervlakken (douche, toilet, camper keukenblad) waterafstotend maken.
 • Vloeibaar rubber: camper dak reparatie, camper dak waterdicht maken, vloer repareren

Kies camper nano coating dus wanneer je objecten en ondergronden in en op je camper waterafstotend wilt maken. Nano coating is niet geschikt om oppervlakken waterdicht te maken of lekkages te repareren.

Tip: Gebruik Nano coating op de bijtenzijde van de camper om deze vuil- en waterafstotend te maken. Dit helpt groene aanslag, vuil en modder tijdens de reis af te weren en biedt bescherming wanneer de camper in de garage of opslag staat.

Meer weten over nano coating auto of automotive coating in het algemeen? Lees onze respectievelijke artikelen voor de veelzijdige toepassingen en (doe-het-zelf) producten!

We zetten de verschillende mogelijkheden op een rij:

Maak het dak van een camper en elektronica waterdicht

camper-coating-staande-camper

Camper coating kan de levensduur van campingvoertuigen verlengen.

Dit is misschien wel de meest gebruikte toepassing van een camper coating. De gehele buitenkant van een camper kan in een coatje nano worden gegoten, waaronder het dak. Water en andere vloeistoffen worden hierdoor volledig gewaardeerd. Een bijkomend voordeel is dat een nano coat een krachtige beschermlaag vormt die krassen en vuil tegenhoudt.

Ook elektronische systemen aan de binnenkant van een camper, kunnen deze eigenschappen krijgen. Dit voorkomt kortsluiting én verlengt de levensduur aanzienlijk.
Gebruik voor: Buitenkant van de camper, elektronische apparatuur

Roest de baas dankzij anti-corrosiewerking

Nanocoating kan ook op metaal worden aangebracht. Door de vloeistofwerende eigenschappen, krijgt het hierdoor nog een extra toepassing: anti-roest. Daarnaast biedt het bescherming tegen agressieve zuren en zouten én voorkomt het slijtage.
Gebruik voor: Motor van camper, uitlaat, andere metalen onderdelen

Geen verkleuring door UV- en hittewerende eigenschappen

Nanotechnologie kan ook gebruikt worden ter reparatie van kunststof objecten of interieur in uw camper. Deze kunststof coating houdt UV-straling tegen en is bedoeld om de oorspronkelijke glans en kleur van het interieur in te stellen.
Gebruik het voor: Denk bijvoorbeeld aan een dashboard, schokdempers of slangen in de motor

Als camper coating kan nano daarnaast gebruikt worden voor

 • Textiel
 • Glas
 • Hout en steen

  Camper-coating-kunststof-coating

  Volledig waterdicht dak camper na aanbreng coating


Specialisten op het gebied van camper coating

Een camper (of caravan) in de coating zetten is een redelijk specifieke niche. In Nederland zijn er weinig specialisten die zich hier specifiek op richten. We helpen u graag bij het verbinden van uw camper coating project. Laat gerust een vrijblijvende aanvrag achter.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Direct Camper coating kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
4 antwoorden
 1. Monique van den Luitgaarden zegt:

  Het dak van onze camper (30 jaar oud) zou in zn geheel gecoat moeten worden. Ikzoek een bedrijf die daarin gespecialiseerd zijn. In de buurt van Roosendaal 4700

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *