Nanocoating.nl

Buitenmuur schilderen in 5 stappen

Buitenmuur schilderen voor kleur en bescherming

Anno nu zie je in nieuwbouwwijken dat er steeds vaker met kleur gewerkt wordt. De buitenmuur is een mooie kleur wit, groen of een andere kleur en geeft een frisse uitstraling aan een huis en daarmee de uitstraling van de wijk.

Maar een buitenmuur schilderen heeft niet alleen esthetische voordelen het beschermt bakstenen tegen vuil, aangroei van mos, groene aanslag en zure regen. Je spoelt dit er makkelijk af met een hogedrukreiniger.

Overtuigt van de voordelen? Lees dan snel verder over de 5 stappen die je volgt voor het beste resultaat.

Het voorbereiden van je gevel verfklus

De eerste drie stappen bestaan uit de voorbereiding van je buitenmuur voor het schilderwerk. Start uiteraard met het uitzoeken van de juiste verfsoort. Wil je een mooie matte verf op je buitenmuur dan is deze Sikkens Alphatex Mat een goede keuze. Liever een klein beetje glans? Kies dan voor de zijdeglans variant uit dezelfde lijn. Sigma heeft ook een hele fijne regenbestendige gevelverf die veel gebruikt wordt door professionele schilders. Wil je graag een kleurtje op de buitenmuur die lang mooi blijft? Kies dan één van deze gevelverf producten!

Heb je de juiste verf gevonden? Dan is de tweede stap het reinigen van de muur met een hogedrukspuit. Zorg ervoor dat de muur goed droog is voordat je begint met de derde stap: fixeren.

De derde en laatste stap van de voorbereidingsfase is het fixeren van de muur. Dit heft de zuigende werking van de bakstenen buitenmuur op zodat je minder verf hoeft te gebruiken. Je kunt hiervoor alle fixeermiddelen gebruiken maar wij hebben goede ervaringen met Sigmafix. Dit fixeermiddel van Sigma gaat erg lang mee omdat je het verdund kunt gebruiken op verschillende minerale ondergronden.

Tip: Is de buitenmuur al eerder geschilderd? Dan hoef je de gevel alleen maar schoon te maken voordat je begint met schilderen. Fixeren is in dat geval niet nodig.

Het aanbrengen en afwerken van de buitenmuur verf

De laatste twee stappen bestaan uit het aanbrengen van de verf volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng een niet te dikke eerste laag aan en wacht tot deze volledig droog is. Vervolgens kan je de tweede laag aanbrengen. Ben je tevreden met de dekking? Dan kan je gaan genieten van je schilderwerk.

Tip: liever geen dekkende kleur maar wel bescherming voor je buitenmuur? Kijk dan eens naar een nano coating voor steen. Door deze nano coating op nieuw steen toe te passen wordt het oppervlak beschermt tegen algengroei en schimmels. Het materiaal wordt volledig zelfreinigend. Na een regenbui spoelt het stenen oppervlak weer schoon.

Bekijk ook deze video over het verven van de buitenmuur

Buitenmuur verven volgens de laatste trends

Ben je op zoek naar inspiratie? Wij hebben de laatste trends op gebied van buitenmuur verf voor je op een rij gezet.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

2 antwoorden
 1. Marie zegt:

  Inderdaad verstandig om te kijken of je je buitenmuur moet behandelen of afwerken voordat je begint met schilderen. Daarnaast is het ook goed om te inventariseren welke hulpmiddelen je nodig hebt. Denk aan een steiger of ladder. Dit kan je gemakkelijk over het hoofd zien!

  Beantwoorden
  • Gatske zegt:

   Beste Marie,

   Bedankt voor je reactie en de extra tip. Wanneer je een buitenmuur gaat schilderen kunnen hulpmiddelen inderdaad heel handig zijn.

   Met vriendelijke groet,

   Gatske – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *