Nanocoating.nl

Betonverf Kopen – Top 5

Betonverf is een veelzijdig en populair product, uitermate geschikt om vloeren mee te verven. Er bestaan allerlei soorten voor verschillende toepassingen. Zo kan betonverf zowel decoratief als functioneel gebruikt worden. In dit artikel lees je waar je op let als je betonverf gaat kopen en hebben wij een top 5 samengesteld met de beste betonverf producten!

5 aandachtspunten bij betonverf kopen

Het voordeel van veelzijdigheid heeft ook een nadeel; het kan lastig zijn om het juiste product te vinden voor jouw project.

Om deze reden is het belangrijk om over de volgende punten na te denken:

 1. Soort ondergrond
  Er is helaas niet één betonverf die kan worden aangebracht op alle ondergronden. In sommige gevallen is een hechtprimer noodzakelijk of is het beter om een twee componenten verf aan te brengen. Zoek daarom uit met wat voor ondergrond je te maken hebt. Bijvoorbeeld een (zand)cement dekvloer, betonnen vloer, gipsgebonden anhydriet vloer of stenen vloer/tegelvloer.
 2. Het gebruik van de vloer
  Een vloer in de woonkamer stelt andere eisen als een vloer in bijvoorbeeld de garage. Moet de eerste vooral krasbestendig en comfortabel zijn, moet de vloer in een garage juist bestand zijn tegen vuil en zout van autobanden of de chemicaliën van schoonmaakmiddelen. Voor industriële of commerciële toepassing gelden weer andere eisen. Betonverf is er in verschillende samenstellingen die optimaal zijn afgestemd op de eisen van een bepaalde vloer.
 3. Binnen of buiten
  Betonverf is veelzijdig te gebruiken, zowel decoratief als functioneel. Het staat mooi in een woonkamer of keuken, maar kan ook prima gebruikt worden in de garage, op het balkon of in de tuin. Een betonverf kopen voor buiten vraagt echter speciale aandacht. De betonverf moet sneldrogend zijn (ivm zand, stof, bladeren, beestjes) en de verf moet bestand zijn tegen uv-straling.
 4. 1- of 2- component betonverf
  Betonverf is verkrijgbaar als één- of twee-componenten verf. De één-component variant is direct klaar voor gebruik en kan in verschillende kleuren gemengd worden. Deze betonverf is eenvoudig zelf aan te brengen. De twee-componenten verf, ook wel epoxy coating genoemd, is iets moeilijker te verwerken en moet voor gebruik gemengd worden. Deze variant is zeer hard en daardoor slijtvast en bestand tegen chemicaliën zoals olie of benzine. Deze betonverf is geschikt voor de veeleisende vloer/wand en niet verkrijgbaar in reguliere bouwmarkten.
 5. Primer, topcoat en/of additieven
  In sommige gevallen kan het nodig zijn om de vloer extra te bewerken, bijvoorbeeld met een speciale primer voor zuigende of stoffige ondergronden. Ook is het mogelijk om een sealer aan te brengen voor extra afwerking en bescherming. Daarnaast zijn er antislip additieven te koop die je kunt toevoegen aan de verf voor een antislip effect of decoratieve flakes voor diverse effecten.

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Top 5 betonverf in verschillende categorieën

betonverf-kopen-betonvloer-histor-perfect-finish
Doe-het-zelf vloerverf

#1 Meest verkochte 1 component betonverf

Wil je simpelweg betonverf kopen om je betonvloer op te frissen met een kleur? Dan kan je met Perfect Finish Beton en Vloerverf van het bekende merk Histor goed uit de voeten. Het is een weerbestendige en slijtvaste betonverf voor binnen en buiten die overal vrij verkrijgbaar is in de bouwmarkt of online. Een ander voordeel is dat deze betonverf in elke gewenste kleur te mengen is. De mogelijkheden zijn dus eindeloos! Deze 1-component verf staat in meerdere webwinkels in de lijst meest verkochte 1 component betonverf vanwege de uitstekende prijs en kwaliteitsverhouding en het gemak van aanbrengen.

Voordelen:

 • Goede hechting
 • Weer- en slijtvast
 • Goede vulling, dekking en vloeiing
 • Goede koudedroging
 • Makkelijk te verwerken

Nadelen:

 • Niet geschikt voor zwaar belaste vloeren
 • Bedekt oneffenheden in de structuur van de ondergrond (gaten, scheuren) niet

Wat zeggen gebruikers? Op bol.com krijgt deze verf op moment van schrijven 4 van de 5 sterren uit 4 reviews. Gebruikers noemen het een fijn strijkende en goed dekkende verf. Ook wordt een aantal keer de goede kwaliteit en slijtvastheid benoemd.

betonverf-kopen-Sencys-betonverf-lak-zijdeglans-zwart-750ml
Budgetverf

#2 Beste budgetmerk voor binnen & buiten

In de categorie budget betonverf kunnen we het eigen merk van Praxis aanbevelen. De betonverf lak van Sencys is een speciale verf op waterbasis, zijdeglanzend, zeer goed dekkend, voor alle intensief belaste vloeren binnen en in overdekte buitenruimtes. Het is een grondverf en afwerklaag in één. Deze betonverf is ideaal voor cement- en gipsgebonden vloeren, beton en metselwerk. Het geeft een licht glanzende afwerking en is zeer eenvoudig in gebruik!

Voordelen:

 • Hoge dekkracht
 • Uiterst slijtvast
 • 2 in 1: grondverf en afwerklaag
 • Sneldrogend en waterproof

Nadelen:

 • Niet geschikt voor veeleisende vloeren
 • Vult gaten, scheuren en andere oneffenheden niet op
 • Alleen verkrijgbaar bij de praxis

Wat zeggen gebruikers? Helaas zijn er geen reviews over dit product.

Transparant voor binnen

#3 Meest verkochte transparante betonverf (binnen)

Als je fan bent van de betonlook die de betonnen ondergrond al geeft dan is het zonde om deze te bedekken met kleur. Je kunt in dat geval het beste een transparante betonverf kopen en de Sikkens Wapex PUR Clearcoat is in deze categorie al jaren een bestseller bij online verfwinkels. Het is een watergedragen twee-componenten transparante, matte vloer- en wandcoating voor binnen op basis van polyurethaan acrylaat. Deze verf zorgt voor een hoogwaardige slijt- en krasvaste betonlook-afwerking en kan ook uitstekend worden toegepast als extra bescherming op wanden.

Voordelen:

 • Gemakkelijk te verwerken
 • Transparant
 • Kan op vloeren en muren gebruikt worden
 • Kras- en Slijtvast
 • Niet donkervergelend
 • Sneldrogend

Nadelen:

 • Niet te koop in de bouwmarkt
 • Niet geschikt voor buiten (niet UV bestendig)
 • Ongeschikt voor garage/autoshowroomvloeren.

Wat zeggen gebruikers? Het assortiment van Sikkens Wapex wordt gebruikt door professionele schilders. Op fora van o.a. klusidee wordt deze verf geprezen om zijn transparantie en waterdichtheid. Wel wordt er aangeraden goed naar de gebruiksaanwijzing te kijken. Omdat dit een twee componenten verf betreft moet je over iets meer zaken nadenken bij het aanbrengen. Bijvoorbeeld de zogenoemde “potlife” verwerkingstijd. Zodra de twee componenten zijn gemixt begint de verf namelijk met uitharden. Je moet de verf daarom in één keer binnen de verwerkingstijd aanbrengen.

Veeleisende vloeren

#4 Beste keuze voor veeleisende vloeren

Ben je op zoek naar betonverf voor het zwaardere werk? Dan kom je automatisch bij de tweecomponent verftypes uit. Middelzwaar belaste vloeren zoals garages, keukens, balkons, magazijnvloeren etc. kan je het beste behandelen met een tweecomponenten betonverf op basis van epoxy. De Holdbar 2-componenten epoxy vloercoating is hier een uitstekend voorbeeld van. De epoxy vloercoating geeft een chemicaliënbestendige, zijdenglans afwerking. Op vloeren waaraan hoge esthetische eisen worden gesteld, is een gekleurde of blanke toplaag aan te bevelen.

De voordelen:

 • Hoge slijtvastheid
 • Chemicaliënbestandheid
 • Voor binnen en buiten
 • Kleurvastheid
 • Eenvoudig reinigbaar
 • Bestand tegen weekmakers in autobanden

Nadelen:

 • Voor matte of hoogglans afwerwing is een aparte toplaag nodig
 • Blootstelling aan diesel tast de kleur/glans heel licht aan
betonverf-kopen-Flexa-Vloerverf-Graniet-Grijs
Mengbaar in vele kleuren

#5 Makkelijkste betonverf om zelf aan te brengen

Zoek je een betonverf die je met twee linkerhanden kunt aanbrengen? Dan is de vloerverf van Flexa misschien wel het geschikte product voor jou! Vrij verkrijgbaar in de bouwmarkt en een goede prijs/kwaliteitsverhouding maken dit een zeer goede keuze voor de doe-het-zelver.

Voordelen:

 • Kras- en stootvast
 • Uitstekende hechting
 • Goed reinigbaar
 • Slijtvast
 • Mengbaar in bijna alle kleuren

Nadelen:

 • Beperkt geschikt voor bedrijfsmatig gebruik
 • Niet geschikt voor buiten

Wat zeggen gebruikers? Helaas zijn er online niet veel reviews te vinden over dit product. Toch staat het product op o.a. bol.com steevast in de lijst bestverkochte vloer- en betonverf. Flexa is een merk dat zich met name richt op de doe-het-zelver. Dit uit zich in een goede gebruiksaanwijzing, videomateriaal en productwebsite. Om deze reden hebben wij deze verf gekozen in de categorie “makkelijkst om zelf aan te brengen”.

Van egale kleur tot betonlook: betonverf kleuren

Kleuren van verfsystemen hebben speciale codes oftewel kleurnummers. Op deze manier kun je de door jou gekozen verf laten mengen in ieder gewenste kleur. Bekende kleurcode indelingen zijn RAL en NCS.

 • 1 component betonverf kleuren: Dit type verf is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Dit is vooral interessant als de verf decoratief gebruikt wordt, bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken. Zo kunt u kiezen uit meerdere standaardkleuren, waaronder verschillende grijstinten, wit of beige. Ook andere kleuren zijn mogelijk, er zijn meer dan 15.000 tinten mengkleuren.

Let op: betonverf moet je niet verwarren met verf met een betonlook effect. Dit is een decoratief product dat na het aanbrengen op grof, onbewerkt beton lijkt. Geschikt om muurvlakken, tafels en zelfs keukenkastjes of sierprofielen een betonuiterlijk te geven.

 • 2 component betonverf: de standaardkleuren voor de meeste tweecomponent betonverf zijn RAL 9001, 9002, 9010, 9016, 5004, 6009, 7016, 7021, 7024 en 9005. Verder zijn ook de sikkens kleuren Mergelwit, Monumentengroen en Grachtengroen vaak standaard in het assortiment. Voor een meerprijs kunt u de verf laten mengen in andere kleuren.

Bij de artikelen van bijvoorbeeld onlineverf.nl vind je een invuloptie voor de gewenste kleur. Je ziet alle mogelijkheden en maakt je keuze. Ook kun je klikken op de kleurenwaaier. Je ziet dan direct of en hoeveel kosten er aan zijn verbonden.

Direct Betonverf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Betonverf merken, winkels en webshops

Wanneer je betonverf wil kopen, heb je keuze uit veel verschillende merken. Ook hebben de meeste bouwmarkten een eigen merk in het assortiment. Hieronder hebben wij enkele bekende merken op een rij gezet:

action-betonverf

Spectrum is het huismerk betonverf van Action
Bron: Action

 • Histor
 • Flexa
 • Ruwol
 • Sikkens
 • Sigma
 • Polycoat
 • Spectrum
 • Sencys
 • Huismerk Action, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach

Welk merk je kiest hangt af van de eigenschappen van de verf en de eisen die je aan die vloer stelt. Ook het beschikbare budget speelt een rol. Om een goed resultaat te krijgen, is het belangrijk om de juiste soort betonverf te kiezen, ongeacht van welk merk. De meeste bouwmarkten hebben meerdere soorten en merken in hun assortiment.

Let op: Bouwmarkten verkopen alleen één component betonverf. Voor twee componenten betonverf kan je in speciaalzaken of webshops terecht.

Betonverf voor binnen in de woonkamer of juist buiten

Betonverf is een prima vloerafwerking in de woonkamer. Het zorgt voor een strakke, moderne uitstraling en is bijzonder duurzaam. Een betonvloer past bij allerlei woonstijlen. De vloer oogt rustig en toch stoer. In de woonkamer is het belangrijk dat de vloerverf krasbestendig en slijtvast is. Overigens is het ook heel goed mogelijk om de muren in de woonkamer van een laagje betonverf te voorzien.

Ook buiten kun je betonverf prima gebruiken. In de tuin of op het balkon krijgen tegels, betonnen palen van de schutting of stoepranden een nieuwe, frisse uitstraling. Natuurlijk is het van belang dat betonverf buiten weerbestendig is. De verf mag niet afbladderen of verkleuren door vocht, zonlicht of temperatuurverschillen.

Sommige soorten kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Ook buiten kun je voor een kleurtje kiezen om jouw tuin of balkon wat op te fleuren. Daarnaast kan het ook handig zijn om bijvoorbeeld de garage of oprit te voorzien van een beschermende verflaag.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over verfproducten?

Heb je een vraag over betonverf? Laat het ons weten!

4 antwoorden
 1. Esther zegt:

  Hi, uw tekst geeft aan perfect base-Histor, de link gaat naar perfect finish-Histor.
  Welke is juist?
  Alvast bedankt!

  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Esther,

   Hartelijk dank voor je oplettendheid! Wij hebben het even nagevraagd bij verfwinkel en zij geven aan dat het product perfect base is vernieuwd onder de naam perfect finish. De link gaat dus naar de nieuwe beton vloerverf. We hebben de afbeelding en tekst aangepast naar perfect finish. De base betonverf variant is nog steeds te verkrijgen via bol.com.

   Succes met klussen!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

 2. Anne Jan Wijnstra zegt:

  Goede m,

  Wij hebben in onze garage een betonvloertje gestort. Deze is afgewerkt met Egaline( vloeibaar egalisatiemiddel) wat perfect vlak is.
  Egaline kan echter gaan poederen en ook vuil opnemen.
  Is betonverf te gebruiken op egaline voor zover bij u bekend ?

  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Anne Jan,

   Hartelijk dank voor uw vraag over betonverf over een betonvloer met Egaline. Helaas zijn de meeste soorten betonverf niet geschikt om aan te brengen over egaline. De verf hecht meestal wel goed op egaline, maar bij puntbelasting (objecten die vallen, schuiven of stoten) zal de egaliseerlaag beschadigen. De ondergrond is dus niet hard genoeg om enkel af te werken met betonverf. Wilt u toch een betonverf aanbrengen dan raden wij een dekkende 2 componenten PU coating (bijvoorbeeld Nylo topcoat PU / WV) aan om voor enige hardheid te zorgen. Hiervoor moet u wel de zuigende ondergrond eerst imnpregneren met een epoxy primer (bijv. Nylo EP primer WV).

   Let wel, in principe zijn egaline vloeren niet geschikt om af te werken met een coating of verf (wel met maar met zeil, laminaat etc.) Een goede hechting en duurzaamheid van de coating kan daarom bij egalinevloeren nooit gegarandeerd worden.

   Hopelijk heeft u hiermee voldoende informatie.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

Reacties zijn gesloten.