Nanocoating.nl

Badkamer coating

Een speciale badkamer coating (ook wel waterafstotende verf genoemd) zorgt ervoor dat jij jouw badkamer kunt verven in plaats van tegels te gebruiken. Hoe deze coating werkt, welke producten geschikt zijn en hoe je het aanbrengt; je leest het allemaal in dit artikel!

Waterafstotende coating voor wand, vloer en douche

Een zogenoemde polyurethaan coating in de badkamer is extreem geschikt voor vochtige ruimtes en wasruimtes en kan aangebracht worden op beton. Een ander groot voordeel is dat badkamer coating naadloos kan worden aangebracht. Dus geen vervelende voegen meer om schoon te maken.

Een badkamer coating komt met de volgende eigenschappen:

 • Speciaal gemaakt voor vochtige ruimtes;
 • Naadloze en flexibele afwerking;
 • Geschikt om aan te brengen over bestaande tegels/stucwerk/beton;
 • Vocht- en hiermee schimmelwerend;
 • Slijtvast en UV-bestendig;
 • Bijzonder hygiënisch én gemakkelijk schoon te maken.

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Badkamer coaten – 3 basis producten

Wil je een coating aanbrengen in plaats van tegels in de badkamer? Dan kunnen wij deze transparante betoncoating van harte aanbevelen. Wil je een dekkende kleur? Dan gebruik je het beste deze producten:

Product 1: Breng een Epoxy primer aan over de tegels, het beton of stucwerk.

Bijvoorbeeld: Holdbar Badkamerprimer | vanaf 1 kilo | Epoxy
Ondergrond: beton, stucwerk, (geglazuurde) tegels en cementvloeren in badkamers en keukens. Geschikt voor vloeren met vloerverwarming.
Verbruik: op ruwe, zuigende ondergronden, zoals cementdekvloeren en stucwerk: circa 150 gram per m2.
Op dichte, niet zuigende ondergronden, zoals gevlinderd beton: circa 100 gram per m2.
Op geglazuurde tegels: circa 50 gram per m2.

Product 2: Breng een Polyurethaan coating aan over de primer

Bijvoorbeeld: Holdbar badkamercoating | vanaf 1 kilo | Polyurethaan | Vele kleuren
Holdbar Badkamercoating is een hoogwaardige 2 componenten polyurethaan coating voor badkamers die je kunt toepassen in plaats van tegels. Deze coating is geschikt voor badkamervloeren en wanden met (geglazuurde) tegels, stucwerk, pleisterwerk, beton of zandcement. Ook zeer geschikt voor de doucheruimte en stalen of polyester douchebakken. Geschikt voor vloeren met vloerverwarming.
Verbruik: ca. 120 gram per m² per laag. Twee lagen aanbrengen.

Product 3: Breng een beschermende topcoating aan, eventueel met antislip toevoeging

Bijvoorbeeld: Holdbar Badkamer Topcoating Antislip | vanaf 1 kilo | Polyurethaan | ook verkrijgbaar in extra grof
Deze coating bevat een unieke onzichtbare antislipkorrel waardoor uitglijden wordt voorkomen.
Verbruik: ca. 100 gram per m² per laag. 1 laag aanbrengen.

Een greep uit badkamer coating producten

Transparante betoncoating
Waterafstotende-verf-trae-lyx-naturel-finish
Trae Lyx Naturel Finish (Ultra mat)
Waterafstotende-verf-sigmapearl-clean
Sigmapearl Clean Mat (*Aanbevolen)
Flexa Badkamer & Keuken (Powerdek)
anti-schimmel-verf-alabastine-badkamer-en-keukenverf
Alabastine Badkamer (Ook anti-schimmel)
Waterafstotende-verf-sigmapearl-clean
Sigmapearl Clean Mat (*Aanbevolen)

Onze Aanbeveling: Sigmapearl Clean Matt

Sigmapearl Clean Matt wordt aangeraden door onze verf en coating experts vanwege de hoge en professionele schilderskwaliteit. Naast dat de verf een waterafstotende functie heeft, is de verf ook reinigbaar en bestand tegen het intrekken van vlekken. De schrobvaste kwaliteit geeft als resultaat dat de verf niet gaat glanzen na het reinigen. Een veelzijdige verf die voor ieder project in de keuken of badkamer geschikt is.

Grootste Pluspunten:

 • Heeft een professionele schilderskwaliteit
 • Verf ook bestand tegen intrekken van vlekken

Waarom badkamer coating beter werkt dan verf

In badkamers komen grote schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid voor. Door deze schommelingen kunnen badkamerwanden, met name houten wanden, uitzetten en krimpen. Een “normale” verf of coating zal hierdoor op den duur gaan scheuren en afbladderen. Door de flexibiliteit van een badkamerverf op basis van Polyurethaan wordt het uitzetten en krimpen opgevangen en is scheuren en afbladderen uitgesloten.

Een reguliere waterafstotende verf is wel geschikt wanneer je dit puur voor decoratieve doeleinden gebruikt in de badkamer. Bijvoorbeeld op een muur of meubel buiten de natte zones als de douche, wastafel en bad.

Samengevat; een goede badkamercoating:

 • Is waterdicht en watervast;
 • Vangt de schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid op;
 • Geschikt voor op (geglazuurde) tegels, stucwerk, beton of hout;
 • Is eenvoudig zelf aan te brengen;
 • Gaat jaren mee en is zeer slijtvast;
 • Zorgt voor veiligheid met antislip toevoegingen.

Belangrijk om te weten: anders dan een normale verf, bestaat een coating vaak uit twee componenten. Dat betekent dat er een A en een B component is die met elkaar gemengd moeten te worden. Nadat deze 2 componenten gemengd zijn, heb je een bepaalde tijd om de inhoud van het blik aan te brengen, dit heet de potlife. Na deze potlife zal de coating niet meer bruikbaar zijn. Je kunt dus het beste verpakkingen bestellen met een hoeveelheid voor steeds 1 laag.

Tips bij het aanbrengen van een coating in de badkamer

Zo’n naadloze look is natuurlijk prachtig, maar brengt ook het risico op uitglijden mee. Om uitglijden te voorkomen kun je zelf antislipcoating aanbrengen in de douche en/of loopruimte, over de epoxy badkamercoating. Maar ook bestaande tegels in de badkamer kun je behandelen met een transparante antislip coating. Wil je liever niet zelf aan de slag met een antislipcoating? Tegelfabrikanten leveren ook kant en klare antislip tegels voor de badkamer.


In het filmpje hierboven zie je in 5 minuten hoe je stap voor stap badkamer coating zelf kunt aanbrengen met Vestingh badkamercoating 2K.

Meer lezen over coating voor in de badkamer?

Heb je een vraag over badkamer coating? Laat het ons weten!

2 reactie(s) moet(en) worden goedgekeurd.
33 antwoorden
 1. Caroline Verrijcken zegt:

  Hallo –

  Korte vraag: kan de badkamercoating aangebracht worden over bestaande kurk? Of kan dit enkel over bestaande tegels/stucwerk/beton?

  groetjes,
  caroline

  Beantwoorden
 2. Rob den Oudsten zegt:

  Hallo,

  Mijn douchehoek is afgewerkt met Wapex door de aannemer. Echter al na 9 maanden zie ik blaasjes en een lichte schimmelvorming. Dus eerst schimmel wegwerken en dan wéér Wapex of beter Holdbar aanbrengen?

  Groet Rob

  Beantwoorden
 3. Albert zegt:

  Ik heb de wanden en plafond van mijn toilet laten stucen. Deze heb i k reeds met muurverf gerold. Kan ik dan hierover een coating (bijvoorbeeld van Holdbar) aanbrengen?

  Beantwoorden
 4. Karin van der Bol zegt:

  Goedendag,

  Wij hebben nu al gestucte wanden in kleur die waterdicht zijn maar we willen deze glad laten stucen en deze dan weer waterdicht maken op kleur. Welke is beter, of wat is het verschil tussen Holdbar impregneer/primer/coating en Vestingh? Wij willen een zo mat mogelijk resultaat. Het is een inloopdouche, de achterwand is 2,30 meter breed en wordt betegeld, in het midden zit de douche. De zijwanden worden gestuct. Tegenover de achterwand staat op 85 cm cm een vrijstaand muur, links en rechts hiervan kunnen wij de douche inlopen. Deze muur en de zijwanden worden glad gestuct en wil ik dus waterdicht hebben. Ik hoor graag welk advies u heeft. Vriendelijke groet, Karin.

  Beantwoorden
 5. Marcel zegt:

  hallo,
  Ik heb een bestaande woning gekocht. Tegels in de badkamer (met bad en douche) op wand en vloer zijn net mijn smaak. Kan ik over bestaande tegels heen een strakke coating aan (laten) brengen ?
  Groet,
  Marcel

  Beantwoorden
 6. Oene Hagen zegt:

  Goedendag Beste,

  Ik heb in mijn badkamer met douche over de tegels heen gestuct met Ardex R1, nu wil ik er een badkamercoating opbrengen. Nu zegt
  de fabrikant: Ardex R1 is eigenlijk niet geschikt voor 2-componenten coatings, omdat hier een hechttreksterkte van meer dan 1,5 N7mm2 vereist is. Als kleinere hechtingswaarden van minder dan 0,8 N7mm2 vereist zijn voor uw coating, kan Ardex R1 worden gebruikt. hier zou de droogtijd 2 dagen moeten zijn. Mijn vraag is welke badkamercoating kan ik gebruiken?

  Vriendelijke groet,
  oene

  Beantwoorden
  • Bjorn zegt:

   Oene,

   Heb je hier ooit antwoord op gehad?
   Ik heb eenzelfde vraag.
   Echter ging ik Ardex S7 gebruiken wat volledig waterdicht is, maar dan hoor ik van de schilder dat deze niet overschildert kan worden met waterdichte verf. Maar dezelfde verf mag wel over Ardex 930 of R1 ?!

   Mvg,
   Bjorn

   Beantwoorden
 7. Said zegt:

  Hallo,

  Wij hebben een badkamer waarvan de vloertegels in het douchegedeelte een hele hardnekkige kalklaag hebben ontwikkeld. Helaas hebben we het met van alles geprobeerd kalkvrij te krijgen zonder succes. Nu dacht ik dat het wellicht op te lossen is door een verflaag aan te brengen op de douchvloertegels. Zou dit kunnen en wat zou u dan aanraden?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Said,

   Vervelend dat je de kalkvlekken er niet uitkrijgt! Je zou een twee componenten warmwaterbestendige tegelverf kunnen aanbrengen van bijvoorbeeld Alabastine. Deze is verkrijgbaar in de kleuren wit en zandbeige. Je kunt ook de tegels (en voegen) volledig bedekken met een badkamercoating zoals beschreven in dit artikel. Badkamercoating is verkrijgbaar in alle RAL kleuren en breng je in meerdere lagen aan.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 8. Henricus zegt:

  Waarde Verflaag redactie,

  Ik wil Holdbar coating aanbrengen op de wanden van de doucheruimte in een houten chalet. Ook deze wanden zijn, nadat ik de huidige bekleding van zeil eraf heb getrokken, van hout. Kan ik deze met de drie Holdbar coating afwerken of moet het eerst gestuct worden.

  Bij voorbaat dank voor het antwoord.

  Henricus

  Beantwoorden
  • Gatske zegt:

   Beste Henricus,

   Bedankt voor je vraag! Holdbar coating kan zowel op een ondergrond van stucwerk als op hout worden aangebracht. Houten wanden kunnen bij schommelig in temperatuur uitzetten en krimpen, maar door de flexibiliteit van deze coating wordt dit opgevangen en zal het niet gaan schuren. Het is dus niet nodig om eerst het houtwerk weg te werken.

   Als voorwaarde geldt wel dat het hout droog en in een goede conditie moet zijn. Het mag dus geen houtrot hebben. Voor meer advies op maat kun je ook altijd contact opnemen met de betreffende webshop.

   Succes met de klus!

   Met vriendelijke groet,

   Gatske – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 9. Peter de Bue zegt:

  Hallo,

  Ik maak een kleine badkamer. Het schuine dak is bekleed met standaard Agnes platen en maakt deel uit van de douche cabine. Ik wil deze platen behandelen om ze water afstotend te maken. Is Sigma pearl afdoende of raad u een andere coating aan, en zo ja welke?
  Mvg.

  Peter de Bue

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Peter,

   Als de platen echt horen bij de douchecabine dan is een tweecomponenten coating zoals de badkamer coating van Holdbar meer geschikt. Sigma pearl heeft namelijk maar een geringe waterafstotende functie en is zeker niet waterdicht.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 10. Arie zegt:

  Hallo,
  We zijn bezig met het maken van een doucheruimte/badkamer in een tuinhuis.
  De vloer in de doucheruimte is van beton. De wanden kunnen nog van elk materiaal gemaakt worden (okoume multiplex, watervaste gipsplaten, …). We willen de wanden afwerken met een coating.
  Welke wandbekleding in combinatie met welke coating is dan het meest geschikt?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Arie,

   Dat is een vraag waarop veel antwoorden mogelijk zijn. Het is namelijk sterk afhankelijk van je wensen en budget. Ga je de vloer/wanden zelf aanpakken? Dan zou je eens kunnen kijken bij de badkamercoatings van Holdbar. Deze zijn speciaal geschikt voor de schommelende temperaturen van de badkamer en extreem waterdicht. In combinatie met een primer kan het op veel verschillende ondergronden worden aangebracht. Met een topcoating kan je ook een antislip vloer creëren voor de gladde zones. Wil je het aanbrengen van de badkamer coating uitbesteden? Geef dan zo duidelijk mogelijk je wensen aan en nodig eventueel de applicateur uit op locatie om de situatie op te nemen.

   Succes met de klus!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 11. Linda zegt:

  Beste lezer,

  Wij willen onze badkamer van speciaal pvc laminaat voorzien (die geschikt is voor de badkamer) Dit willen we door laten lopen op de achterwand waar ook de douche cabine komt te staan.
  Nu zoek ik een goede transparante coating voor op het laminaat tegen achterwand. Welke kunt u adviseren?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Linda,

   Wat een gaaf idee! PVC speciaal voor de badkamer is al goed waterdicht vanwege een waterafstotende sealing op het laminaat. Vaak wordt het met een soort klikverbinding gelegd waardoor het water ook niet in de kieren kan komen. Het is ons echter niet bekend of het ook bestand is tegen veel waterbelasting (zoals bij een douchewand) dit zou je moeten navragen bij de fabrikant. Mogelijk is in dat geval ook geen extra coating nodig. Wanneer de vloer hiervoor geschikt is, maar wel een coating nodig heeft dan kan je het pvc extra beschermen met een transparante 2 componenten coating (zoals de badkamercoating lijn van Holdbar). Let er wel op dat je een primer gebruikt ivm de hechting.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 12. Leon Galiart zegt:

  Hallo, wij willen een inloopdouche maken. 140 bij 0,90 cm. De wanden zijn betegeld en hierover is weer gestuct. Nu willen wij in de inloopdouche geen tegels plaatsen maar deze met een bepaalde coating afsmeren of laten afsmeren. Dit zijn de alleen de wanden in het douchegedeelte. We coating is hiervoor geschikt en bestaan deze überhaupt wel? Ik hoor graag advies.

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Leon,

   Dat klinkt als een mooie badkamer!

   Het is zeker mogelijk om de wanden van je douche te coaten in plaats van tegels te gebruiken. Vaak wordt er een epoxy coating op douchewanden toegepast met een matte of zijdeglans toplaag. We adviseren deze badkamercoating klus wel uit te laten voeren door een specialist. Deze kan de juiste laagdikte bepalen en de juiste kleur mengen of indien gewenst een effect aanbrengen (zoals een betonlook). Je zou de klus eens hier kunnen plaatsen om prijzen te vergelijken.

   Succes met de klus!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 13. Richtsje zegt:

  Hallo,

  Wij gaan binnenkort verhuizen. Deze woning heeft een badkamer met gecoate wanden. De kleur is echter niet onze smaak. Is het mogelijk om hierover heen te verven? Of moet dit opnieuw gecoat worden? Wat is hierin de beste oplossing?.

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Richtsje,

   Het is voor ons helaas niet mogelijk om op afstand in te schatten of u over de coating heen kunt verven. Dit hangt o.a. af van de staat van de huidige coating, wat voor coating er is gebruikt, of er vocht is ingetrokken en wat voor verf u wilt gebruiken. Het is in ieder geval niet aan te raden om met een 1 componentverf over een 2 component coating heen te schilderen. In een vochtige badkamer resulteert dit vaak in problemen met de hechting.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 14. Gienus Huijgen zegt:

  Goede dag,
  ik ben bezig met een badkamer renovatie waarbij ook het bestaande plafond verlaagd gaat worden. Dit gipsplafond wordt naderhand traditioneel gestuct. Overal wordt gesproken over vloeren en wanden, maar hoe zit het met het afwerken van plafonds in vochtige ruimtes?

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Gienus,

   In principe kunt u voor plafonds dezelfde coatings gebruiken als voor vloeren en wanden zolang deze glad zijn gemaakt met stucwerk. Op plafonds die behandeld zijn middels grof spackspuiten hecht niet iedere coating. Laat u in dat geval goed informeren door de leverancier of fabrikant of de coating goed hecht op deze ondergrond. In de meeste gevallen voldoet glad stucwerk echter als plafondafwerking in de badkamer. Vaak is een badkamer coating niet nodig als aparte vochtbestendige afwerking wanneer er voldoende mogelijkheden zijn voor ventilatie. Uiteraard is badkamer coating wel een esthetisch plezierige afwerkingsoptie!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 15. Eric zegt:

  Hallo,

  We willen graag een zichtegalinevloer door het hele huis, dus ook in de douche(cabine) zelf. De egaline is niet waterdicht. Welke producten kan / moet ik gebruiken om de vloer / wand daar helemaal waterdicht te krijgen? We willen het liefst een transparante verf / coating.

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Eric,

   Bedankt voor uw vraag over het waterdicht maken van uw badkamervloer en egalinevloer. Een transparante epoxy coating is geschikt om uw vloeren waterdicht te maken en zorgt ervoor dat de uitstraling van uw vloer zichtbaar blijft.

   Met vriendelijke groet,

   Sofia – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 16. Jolanda Setz zegt:

  Hallo,

  Wij hebben lekkage in de woonkamer onder de badkamer. Er is al iemand langsgeweest, die alle randen gekit heeft, maar helaas maakte dat niets uit. De leidingen zijn ok. Er wordt gedouched in het bad. Tegels tot een meter hoog en daarboven gewoon muur. Ik heb het gevoel dat een goede coating de oplossing is. Zou graag een transparante coating willen, die zowel over de tegels als muur kan worden aangebracht. Heeft u tips of advies hierover?

  Hartelijke groet, Jolanda

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Jolanda,

   Bedankt voor uw vraag over de lekkage onder de badkamer.
   Helaas is hier geen coating oplossing voor. Waarschijnlijk zit de lekkage tussen de voegen van de tegels of het zou condens op de koude leiding kunnen zijn.

   Met vriendelijke groet,

   Sofia – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 17. ralph zegt:

  Beste,

  Wij willen onze badkamer waarin zowel bad als douche zitten, volledig strakke muren hebben, dus geen tegels maar zoals op de video te zien is. Kan deze badkamercoating ook in het douchegedeelte? daar worden de muren zeer nat en is deze coating daar ook voor geschikt? zo ja heeft dit een bepaalde levensduur? (na een aantal jaar weer opnieuw de muur saucen om de waterafstotendheid te garanderen?

  wordt deze coating aangebracht op de sierpleister? wat zijn de kosten per m2?

  met vriendelijke groet
  ralph

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Ralph,

   Er zijn verschillende badkamercoating producten die u kunt gebruiken voor het coaten van uw badkamer. In dit artikel benoemen wij er enkele, waaronder die in het filmpje van het merk Vestingh. Wij adviseren u om uw vragen naar ons toe te sturen via het contactformulier. Wij brengen u dan vrijblijvend in contact met een coatingspecialist in badkamercoatings. Deze kan vervolgens al uw vragen over badkamercoating beantwoorden. Zelf leveren wij deze producten namelijk niet rechtstreeks, maar hebben enkel een verbindende rol.

   Met vriendelijke groet,

   Verflaag.nl

   Beantwoorden
 18. Lois zegt:

  Hi, ik zie een mooi instructiefilmpje op deze pagina en ben benieuwd hoe het precies werkt.
  Kunt u mij hier meer over vertellen? Wat kost het en hoe breng ik het aan?

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Lois,

   Hartelijk dank voor uw vraag over badkamercoating. De badkamercoating op de badkamerwand/vloer in het filmpje is van het merk Vestingh. Voor Vestingh Badkamercoating, 1 liter is de vanaf prijs indicatief €59,95. Er zijn echter ook nog alternatieve merken waar wij mee werken. Bijvoorbeeld de badkamercoatings van Vistapaint. Indien u meer informatie wenst vragen wij u om een aanvraag te doen via ons contactformulier, wij brengen u dan graag vrijblijvend in contact met een gespecialiseerde coatingpartner. Deze kan u advies op maat verschaffen over hoe u de coating het beste kunt aanbrengen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 19. jeffrey zegt:

  Beste heer, mevrouw,

  Kan dit ook in de natte hoek, de douche hoek?

  Wij verwerken heel veel beton cire maar dit lijkt mij ook zeer interessant.

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemiddag Jeffrey,

   Zou u iets specifieker kunnen zijn over in welke badkamer coating u interesse heeft? Er zijn namelijk verschillende coatings voor badkamervloeren en badkamerwanden op de markt. Wanneer u een iets uitgebreidere omschrijving van het doel van de coating via het contactformulier naar ons toestuurt, brengen wij u in contact met één van onze specialistische partners op dit gebied. Zij kunnen u vervolgens alles vertellen over de mogelijkheden.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *